fredag, januari 02, 2015

ÄR NOG LITE PIGGARE IDAG ÄNDÅ.

Det satt långt inne, men till slut tvingade jag mig ut i blåsten. C-vitaminerna har varit slut i flera dagar och jag har fått för mig att det kanske är bra att överdosera i ett försök att skrämma cancern på flykten. Notera att jag skrev kanske, för jag är skeptisk och jag köper det inte fullt ut. Men eftersom C-vitamin är vattenlösligt och kissas ut, så ser jag det som ofarligt att testa.
Jag har ju flera gånger erfarit att det stoppat eller lindrat förkylning om jag vräkt i mig vid första tecknen och funkar det till det, så kanhända det funkar vid annat också. Men jag är även av den åsikten att man bör få i sig både C-vitamin och andra vitaminer och mineraler också via kosten. För en frisk person är det kanske tillräckligt om man verkligen går in för att äta mycket persilja, spenat, apelsiner, kiwi etc.

Jag äter de här som tyvärr inte finns överallt. I vanliga affärer är det mest brustabletter och brustabletter... vad det än är... ska man undvika. Inte alla apotek har de heller, jag var inne och skulle köpa sist jag var i stan men de hade inte. Fyra om dagen tuggar jag i mig, fördelat över dagen,

Jag mår lite bättre idag, jämfört med de sista två dagarna. Men hostan har blivit lite mer intensiv och jag ser det som positivt... att jag får upp det som stör. Jag börjar luta åt att det är en vanlig förkylning jag har för näsan rinner även en aning idag. Hade jag inte haft slut på C-viaminet så hade jag nog kunnat stoppat den *ler*. Jag är i alla fall en smula piggare med tanke på tröttheten som jag blir så störd på. Har inte sovit något idag på dagen. Tänkte skriva att jag inte ens suttit i soffan, men det har jag ju. Jag satt ju där och fikade med besökarna som var här i eftermiddags. 

Nu har de åkt hem och som ni ser så orkade jag knäppa på datorn. En deckare hade de med sig som jag lånade. Skönt för då behöver jag inte oroa mig över att inte ha något att läsa när Kepler är utläst. 

I morgon hoppas jag att jag är ännu snäppet piggare, fast jag får vänja mig vid att det går upp och ner, även om det är svårt. Jag vill ju att det ska gå raka vägen upp till topp. Men om det är en bra dag så ska jag packa ner stjärnorna och stakarna som jag tog ner igår och bära ut till förrådet och sedan få upp en annan köksgardin. Skulle behöva städa ur kylen också, för tycker det luktar rödkål när jag sticker in näsan. 

Behövde ju stå på en stol när jag tog ner stjärnan i rummet och det som normalt är lätt som en plätt, alltså att ställa sig på en köksstol, var ett helt företag. Säkert var det så även när jag hängde upp den, men det har jag glömt. Nu blev jag snudd på ledsen, men mest arg. Det är samma sak om jag sitter på golvet ( som jag gjorde några gånger hos 08-familjen ) och ska resa mig. Även om jag har något att ta tag i så är det ett bök med mycket stånk och stön. 
Igår märkte jag att det gick lite, lite bättre om jag började med högerbenet på stolen, men tror det mest är musklerna på baksida lår som ballat ur för det kändes mest där och då allra mest i vänsterbenet. Kanske beroende på att jag inte kunnat använda det fullt ut de sista månaderna på grund av den svullna vaden.

Ja, jag vet inte alls. Jag försöker bara komma på anledningar till att saker är som de är. Nu ska jag i alla fall snart inta soffläge med ett halvt granatäpple som sällskap till tv-n. Fast jag pillar ur kärnorna innan i en skål efter det jag pressat ur saften. Har lite riven ingefära i saften. Gud så nyttigt och då har jag ändå druckit en cancerskrämselsmoothie tidigare idag. 
Nu hoppas vi att blåsten bedarrar och att vi alla får en skön helg, trots att det inte varit annat än helger nu ett tag.    

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Skönt att C-vitaminerna gör susen. Det är mycket förkylningar hos folk nu.

Mycket helger. Tyvärr med för mycket av mat och för lite av motion för mig. Så nu börjar träningsperioden

Gretas Svammel sa...

Den börjar nog för många...Hans-E... träningsperioden *ler*.