torsdag, januari 01, 2015

UPP SOM EN SOL, NER SOM EN PANNKAKA

Nu blev det ljust på bloggen ett tag. Hade en ide att strunta i datorn i dag, för mådde inte bra i går kväll och tänkte låta kroppen få bestämma idag. Men så slog det mig att det inte är säkert att jag hinner sitta någon längre stund i morgon, så då fick det trots allt bli både bloggande och uppdatering här och på hemsidan. Var svårt att komma in på hemsidan och statistiken gick inte alls att se. Kanske håller de på med något. Jag lyckades i alla fall efter många försök till slut komma in så jag kunde uppdatera.

Jag vet inte vad det är med mig. Vissa stunder tycker jag att det går åt rätt håll, men så plötsligt slungas man tillbaka igen och mår skit. Det är kanhända så det är, jag har ju ingen aning. Det är ungefär som upp som en sol och ner som en pannkaka. Magen spökar lite grann igen, vilket jag inte alls tycker om och gör mig en smula orolig. Fast det är inte alls som tidigare efter behandlingarna. Det är som ett lätt, lätt hungersug som dämpas med att stoppa något i magen. Det kan ju vara svårt att veta om det är just på grund av hunger, men då det kan dyka upp en kvart efter att jag ätit mat så är det nog inte så.

I går kväll när jag stängt av datorn och fixat lite mat, potatis, veg.snitzel, sås och lingon, började jag frysa som en idiot. Småfryser gör jag ju rätt ofta av någon anledning, men nu frös jag så jag skakade, trots lager av tröjor, ponchon och filt. Somnade under min filt i soffan och sov och sov. Vaknade till av att det smälldes raketer så alldeles, så trodde klockan var tolv. Men var bara tio. Då var jag varm ena stunden och frös den andra. Var säker på att jag hade feber, så masade mig med stort besvär upp ur soffan och tog tempen. Men icke. Ingen feber, vilket förstås var jättebra. Tillbaka till soffan och sov igen till typ halv tolv.
Jag hostar lite igen också. Hostar upp slem. Så det kan ju vara en släng av förkylning. Jag vet inte alls. Är väl bara att vänta och se vartåt det bär hän. Känns skönt i alla fall att jag har en läkartid inbokad.

Såg lite tv vid tolvslaget och zappade sedan runt bland kanalerna men har idag ingen aning om vad jag såg. Lade mig till sist i sängen. Ögonen kändes jättetrötta men jag var ändå inte sömnig efter allt jag sovit i soffan och jag var ömsom varm och ömsom frös jag.  

Låg och läste några timmar och knaprade på skorpor och drack svagt, svagt utspädd passionsjouse. Ni ser att jag har lite utslag även på bröstet. Det är tur att de inte kliar, men så klart jag undrar vad som händer med kroppen.... och i kroppen. Keplerboken är himla fängslande och spännande och jag vill inte att den ska ta slut för då har jag inget mer att läsa. Kanske ska be morgondagens besök att ta med någon bok, slog det mig precis nu.
Släckte sedan vid fyra och sov till halv nio idag.

Fryser även idag, men inte tillnärmelsevis så som i går kväll. Kollade hur många grader det var inne. 20 grader och då mot yttervägg så är väl minst 21 och det är väl ganska normalt. Då är det alltså mig det är fel på *ler*.

Har ingen större lust att ta mig för något, vill helst kura ihop mig i soffan. Men innan det ska jag ta bort adventsstjärnan och stakarna och eventuellt beroende på ork och lust byta ut julgardinen i köket mot en vanlig. Men det är ju inget tvång att göra idag, fast mitt inre vill.

I morgon är det alltså inte säkert att det blir något inlägg här. På förmiddagen måste jag ner till samhället för att dels handla lite frukt och grönsaker och dels köpa c-vitaminer. Man kan ju hoppas på sol då. På eftermiddagen kommer några bekanta från stan en sväng. Troligtvis är de inte här så jättelänge men det är osäkert om jag orkar sätta mig vid datorn på kvällen. Fast man vet aldrig. Jag kanske mår jättebra i morgon.... säger optimisten *ler*.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Synd om dig att du känner dig trött. Men lätt att förstå. Men vi är på väg mot ljusa tider och du till din tidigare fina kondition.

Apelsinerna är billiga och fina nu. Massor av C-vitamin i färskpressad juice

Fin uppdatering av blogghuvud och -kolumn. Du har snygga och fina bröst.

Gretas Svammel sa...

Ja, jag får väl fokusera på det som komma skall...Hans-E..