söndag, december 07, 2014

TANKAR ANDRA ADVENT

Andra advent. Tiden skenar. Just nu tycker jag bara det är bra. Ju fortare det går tills jag tar steget in i 2015, desto bättre. Ni som hängt med i svamlet sedan starten vet att jag alltid tror att det som kommer blir bättre än det man lämnar. Således trodde jag december 2013 att 2014 skulle bli jättebra. Det stämde ju inte riktigt *ler*. Fast det vet man ju egentligen inte förrän man tittar på det i backspegeln.

Jag hade tänkt en helt annan bild idag. Jackade i den externa disken för att kolla om jag hade några gamla adventsbilder. Hade från -08 som jag då hade på hemsidan och bytte varje vecka. Så förde över andra adventsbilden, utan att titta så noga på själva bilden. Förde över några andra också, så att jag då och då kan sticka emellan med en lite avklädd bild hit till bloggen. Snart hoppas jag lusten till att fota kommer tillbaka. Hur som helst upptäckte jag nyss att det var tre ljus på bilden, så den får vänta en vecka.

Annat jag roat mig med denna mer höstlika än vinterlika söndag, är att googla massagebänkar. Jag får sådana sanslösa idéer ibland ha ha. Men jag är glad att jag i alla fall får idéer. Satt igår och skrev ned olika scenarier för nästa år. Troligtvis blir väl inget av det verklighet. Men jag måste komma på något sätt att försörja mig. Det är inget påhitt när jag säger att jag redan börjar oroa mig för Fas 3. 
Kanske några av er nu tror att det är erotisk massage jag tänker på. Tja, det kan det ju också bli plats för, men i första hand handlar idéerna om seriös verksamhet på hobbybasis. Så ett snack med skatteverket krävs om jag kommer så långt i funderingarna att jag själv tror på det. Det är ju liksom ett måste att tro på det man gör. Att få en anställning med en lön jag klarar mig på börjar jag snart tappa hoppet om.

Men det är lite dubbelt att fundera på en hobbyverksamhet där egen lokal krävs, samtidigt som jag måste sänka min privata bostadskostnad. Men hittar jag en tvåa för 4000/mån och en källarlokal för 1000/mån så skulle det funka. Fast hur lätt är det? Men att fundera kostar inget.

I alla fall så finns det massagebänkar runt tusenlappen. Tror jag gav mer för min som jag hade fastän det var tio år sedan. Resten av sakerna jag behöver sparade jag när jag flyttade från ettan. Ja, ja jag ska tänka vidare. Sjukskrivningen funderar jag också på. Den gäller ju året ut och först tänkte jag att jag nog ska vara sjukskriven även i januari eftersom allt inte är klart förrän då.... med röntgen och läkarbesök. Men vad sjutton, jag behöver väl inte vara sjukskriven för att röntgas? Eller för att åka iväg en vecka på rehabilitering, som min tanke är. Helst vill jag gå in på nya året utan att vara sjukskriven. Jag ska höra med dem på onkologen på onsdag. Har ni hört att det är sista gången då *ler*?

Som vanligt skulle jag kunna skriva om en massa annat också, men vid tre ska jag ut till tvättstugan och jag ska duscha innan dess. Sitter i morgonrocken fortfarande. Att jag vill duscha innan tvättstugan beror på att jag struntade i det igår och jag vill ha med all smutstvätt inklusive trosorna jag har på mig plus myskläderna jag haft en vecka.
Så det får räcka så länge. Jag stegar vidare mot duschen.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Trevligt att höra om din framtidsplaner. Låter som att du är på G. Du är ju duktig massös så det bör vara en bra sysselsättning.
Hans-Erik

PS Min blogg har bortplockad. Får starta upp igen DS

Gretas Svammel sa...

Jag är bara på G i tanken ...Hans-E..

Vaddå bortplockad? Fick du ingen varning? Nu blir jag orolig att min också ska ryka.