måndag, december 08, 2014

DAGEN och LITE MER

Traskade inte iväg förrän framåt tolv idag, för att undvika att behöva sitta och vänta på vårdcentralen. Men det var med ganska lätta steg jag gick. Solen sken och äntligen var det sista gången i det här ärendet. Hämtade ut ett gäng nya sprutor efteråt på apoteket, som räcker till februari. Jag blir ju inte fri från dessa dagliga sprutor förrän i april.
Handlade även lite i mataffären och när jag skriver lite menar jag lite. Ingen direkt mat för det finns det inte pengar till. Babyspenat, persilja, ingefära var det viktigaste.. till mina nyttiga smoothies,  plus vanlig mjölk till morgonkaffet och sallad, gurka, en apelsin och två kiwi.  

Det finns mat här hemma än så länge, så svälta behöver jag inte göra *ler*. Att tigga här på bloggen ger ju inte så mycket ( vilket jag kan förstå, men är man desperat så är man ). Fast ibland händer det. Man blir bönhörd. Tittade in på extrakontot idag och plötsligt fanns där lite pengar. Just den här månaden som blev extra tuff ser jag det nästan som en skänk från ovan. Jag blev så himla glad och tacksam, men kommer ändå att snåla för vi är ju bara i början av månaden. Jag tror att även det här kan vara en nyttig lärdom, även om det för med sig en viss oro.

Idag hoppar jag över lagad mat. Men det är av bekvämlighetsskäl och lathet, fast tog en cancerskrämselsmoothie nu ikväll. . Enligt min matsedel som jag totade ihop i helgen skulle jag äta potatisplättar, riven morot och lingon. Åt potatis, sill och gräslök ( sådan där frusen ni vet ) i helgen och kokade några extra päron just till potatisplättar. Men det går ju lika bra att äta det imorgon. Även om det kanske inte är det bästa dagen före giftinvasion. Men vadå, det är ju sista gången så strunt samma.

Har varit lite trött idag vilket jag inte tycker om. Borde vara pigg efter blodet förra veckan. Satte mig vid datorn i eftermiddags, men var både trött och sådär frusen som jag blir ibland, så förflyttade mig till soffan och drog en filt över mig. Sov en timma ungefär, men låg kvar och funderade på byte av lägenhet och annat. Jag skrev ju igår om att försöka hitta en tvåa för under 4000 och det lustiga är att jag senare gick in och kollade hos den hyresvärd jag har nu och hittade en i typ det här området för under 4000. Det är jättesällan det finns något ledigt här. 49 kvadrat bara och inflyttning i mars. Måste vara ödet tänkte jag då. Men idag tänkte jag lite till och insåg att det klokaste är att vänta lite tills jag på något sätt fått ihop en liten buffert och nollställt ICA:s kredit och jag vet att jag orkar med en flytt.

Det sociala som jag inte haft minsta lust med sista tiden då jag mått risigt, tar jag igen den här veckan. Ungdomskompisen som försökt två gånger att träffa mig mailade jag i helgen. Eftersom jag har en eftermiddagstid på onsdag och efteråt ska till stan så slog det mig att det skulle funka perfekt med en fika då när hon slutat jobba. Så, så blir det.
Sedan ringde ena systern idag och undrade om hon kunde ta med andra systern och komma hit en sväng på fredag. Jag räknar kallt med att må lika bra då som nu, så visst. Hon skulle ta med lite hembakat vilket jag inte säger nej till.
Och på lördag träffar jag några av mina avkommor. Första gången jag ser minsta skitungen sedan hon drog iväg uppåt landet för typ en månad sedan. Och första gången jag får träffa nya kärleken.

Julen fick jag klart besked om i helgen. Det blir perfekt. Ingen lilljul hos mig. Minsta ungen kommer ner och firar som vanligt julafton hos pappan, kanske blir det ett besök hos mig på fredagen, men det gäller ju att passa på att träffa kompisar också.  Den andra ungen jobbar ju hela julveckan. Men på lördagen efter jul åker vi allihop upp till 08-familjen. Det ser jag verkligen fram emot, att träffa minimänniskorna igen och få ge dem sina paket. På söndagen skjutsar vi hem minstingen och får då se hur personen har det på nya bostadsorten.

Yes, nu vet ni allt ha ha. Ni tror det i alla fall.
Snart börjar slottsspökena, men måste hinna med att min artikel kom in i Dagens arena idag. Fast jag såg det av mig själv, ingen mailade och sa det. Men innan har vi hållit på och tjafsat om stycket hon tog bort, ett enligt mig viktigt stycke som hörde ihop med stycket före. Men hon ville inte fatta. Så till slut skrev jag att strunta i det då om du inte förstår. Sedan hörde jag inget förrän jag såg artikeln för några timmar sedan.

Då var den ändrad lite överallt. Man kan alltså inte lita på folk helt klart. Det är därför jag skickar i pdf, men oftast ber de om att få den i Word och då kräver jag att få godkänna eventuella ändringar.  Nu var båda styckena borta och ord hade bytts ut så på vissa ställen kunde man tro att det är en tonåring som skrivit. Men jag orkar inte bry mig. Det viktiga var ändå att få den publicerad och kommentarerna efter är positiva. Jag kanske lägger ut min originaltext i morgon så ni ser skillnaden. Nu måste jag sätta på tv-n.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Grattis till publicering!

Gretas Svammel sa...

Tackar...Hans-E...