fredag, december 05, 2014

TREVLIG HELG

Decemberbild från förra året.
 
Den försvann snabbt den här dagen. Jag har inte gjort mycket mer än suttit här vid computern, men med diverse små avbrott förstås. Inte ens ätit ännu. Men ska fixa en röra på lök, röda linser, tonfisk och tomatpure när jag lämnat datorn för idag. Ris till. Fast jag har småätit till och från så är inte speciellt hungrig. Skulle vilja ta ett glas vin, fast egentligen inte. Det är mer att jag önskar att jag vore sugen på ett glas, för då skulle jag känna mig mer som vanligt. I morgon kanske, eller söndag. Nu har jag fortfarande gifter kvar i kroppen, så är inte läge att belasta lever och njurar med ytterligare gift.  
 
Jag mår relativt bra, men är trött. Självförvållat trött. Är ett bra tag sedan jag somnade i soffan efter tv-n på kvällen. Men igår gjorde jag det. Slötittade lite på "Jiddra med din hjärna" som är efter Debatt, men stängde av efter ett tag med tanken att gå och lägga mig. Men somnade alltså istället och vaknade några timmar senare. Då var klockan över två på natten. När jag sedan efter lite småplock och tandborstning etc. kröp ner i sängen var jag inte alls trött. Så jag satte glasögonen på näsan, slog upp "onkologboken" och läste... och läste... och läste.
 
Nej, jag tog aldrig Kallentofts senaste som jag tänkte. Jag fick en pocket och det är ju smidigare att dra med i väskan till onkologen än en inbunden. Tre sekunder av Roslund&Hellström. En av dem är tydligen f.d. kriminell om jag fattat rätt. Handlar om en infiltratör som ska göra sitt sista uppdrag åt polisen för att få en narkotikaorganisation fälld. Första halvan tyckte jag var ganska seg, men sedan tog det sig och i onsdags när jag fick gifterna blev det riktigt spännande. Och i natt var det nästan omöjligt att lägga ifrån sig den, men vid halv sex kände jag att jag var tvungen. Har väl en femtio-sextio sidor kvar.
Sov sedan till tio i morse, men blev ju bara 4½ timma + timmarna i soffan förstås.
 
Idag har jag bl.a. suttit och ändrat om texten lite i artikeln jag skrev som ingen var intresserad av. Sista jag skickade den till var Dagens arena, innan jag sedan lade in den på facebook. Efter budgettrasslet så tyckte jag inte den var så aktuell längre. På det sättet jag skrivit den. Igår ringde de från Dagens arena och ville publicera den, så därför ändrade jag om den lite idag och skickade in på nytt. Fick nyss ett mail att de tagit bort ett stycke, ett enligt mig ganska viktigt stycke, men godkände det ändå för jag vill ju få den publicerad. Sedan har jag inte hört mer. Så vi får se.
 
Jag hoppas helgen som kommer nu blir bättre än den förra. Att jag är någorlunda pigg och har inspiration. Skulle vilja sätta tänderna i några saker så jag kommer framåt. På söndag är det tvättdags igen. Julen är det fortfarande lite frågetecken runt, så måste kolla upp det med ungarna. Jag hoppas det blir som sista förslaget var för då behöver jag inte tänka på något. Men det är mycket möjligt att det är spikat och klart fast jag inte vet om det *ler*. Det har hänt förr att alla tror att någon av de andra pratat med mig.
 
Jag funderade ju på att åka upp till huvudstaden helgen innan julveckan, men det ska jag inte göra. Då har det bara gått 1½ vecka efter sista giftet och jag vet inte om jag är så kurant då att jag pallar med att sitta flera timmar på en buss och sedan tunnelbana.  Det är bättre att ge kroppen lite mer tid. Jag räknar med att det inte är förrän efter sådär 1½ - 2 veckor som återuppbyggnaden börjar och sedan tar det nog sin tid. Jag hoppas att jag har fått tillbaka ögonfransarna i februari *ler*. 
 
Nu ska jag kolla mailen en sista gång och sedan blir det mat. Önskar alla en Trevlig Helg med den här bilden som jag snott från facebook. Tyckte den var lite kul.
 
   
 


2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Grattis till publiceringen. Dina åsikter är viktiga.

Fin julbild. Sexigt med svarta höga stövlar

Gretas Svammel sa...

Nu är den ju inte publicerad änne...Hans-E.. men jag hoppas den blir.