måndag, november 24, 2014

UPPSPÄNT PARAPLY och GLÖMSKA

Just nu skulle jag vilja sitta i en bastu. Varför? För att jag fryser och är iskall om händerna. Till en del kan det bero på att jag suttit still vid datorn hela eftermiddagen och gjort klart ( gjort om ) alla individuella julkort som jag ska skriva ut själv. "Alla" låter som det skulle vara många, men var bara fem.... sex med det till minimänniskorna som är speciellt. Kände att jag ville bli av med det i huvudet. Jag har inte printat ut dem, men jag tror de blir bra nu när jag gjorde dem i större storlek.

I förmiddags lunkade jag ner till vårdcentralen med uppspänt paraply. Skitväder har det varit idag, men i morgon lovar de sol och om så blir, ska jag ta en promenad bort till ICA och köpa toalettpapper och frukt för det som finns kvar på det kortet. Sedan får jag klara mig till nästa vecka.

Jag fick en lapp för någon vecka sedan att de skulle komma och fixa något i lägenheten idag och var man inte hemma skulle man lämna nyckeln vid sju i morse. Eftersom jag skulle iväg en sväng så var tanken att göra det. Lappen låg på köksbordet ihop med andra papper bl.a. tiderna till onkologen och jag hade även noterat det i kalendern och den ligger uppslagen vid datorn men jag hade ingen anledning att titta i den i morse.  
När jag sedan gick iväg vid tio tiden såg jag bilen och då kom jag ihåg.... visst ja. Nu hade jag ingen lust att vända hem för att ringa till dem, och jag såg inte till några hantverkare så lät det vara. När jag sedan kom hem igen hörde jag att de var i huset och var nästan säker på att de skulle dyka upp.

Men vid fyra rasslade det till i brevinkastet. En lapp att de kommer i morgon eftersom jag inte var hemma och inte hade lämnat nyckeln. Nu hoppas jag de kommer till mig först för jag tänker inte sitta hemma hela dagen ifall solen skiner. Ringer väl till dem när jag vet om och när jag ska gå.
Glömma kunde jag väl göra förr också ibland, men nu är det något nästan varje dag och det här hade totalt fallit bort. Jag hoppas minnet återgår till det vanliga sedan och det är jag säker på.

Fick vänta nästan en timma på vårdcentralen. Massor av folk som skulle till labbet idag. Nu ska man ju undvika diverse inrättningar just på måndagar, men jag hade ju order från onkologen. Hörde mig för med labbpersonalen när de skickar iväg proverna. Jag trodde de gjorde det vid tolv typ. Men runt halv tre sa tjejen, så nästa måndag ska jag inte traska iväg förrän vid ett snåret. Då är nog värsta ruschen avklarad.

Kånkade hem en påse jord. Ännu ett infall och det lär nog bara bli pannkaka av det. Jag sparade en lök efter förra julen. Jag minns inte om det är hyacint eller amaryllis. Mest för att testa så ställde jag den mörkt i förrådet. Jodå jag glömde helt bort den, men råkade få syn på den när jag var ute och hämtade album för ett tag sedan. Den är helt porös så tror inte det funkar att få den att blomma om, men ska testa och till det behövde jag lite jord.  Inte 8 liter, men fanns inte mindre.

Dagens matinköp som blev dyrare än jag beräknat. Jag gör ju numera alltid ett överslag hemma vad det på ett ungefär ska komma att gå på, så jag vet att jag har pengar till det.  Det som avvek idag var att det inte fanns sexpack ägg så fick köpa tolvpack och lussebullen var inte planerad, inte heller panpizzan men det fick bli dagens mat, samt att jag tack och lov i affären kom på att jag skulle ha något att ta med till onsdagens giftomgång och det fick bli yoghurt med müsli. Tar ju lite längre tid när det är båda gifterna. Mjölk hade barna med sig i lördags så det slapp jag bära på.
Så himla kul är det ju inte att behöva räkna örena varenda gång man ska handla, men nödvändigt. Erbjudandet att ge en allmosa står ju kvar om nu någon råkar ha lite att avvara. När jag fått tillbaka krafterna måste jag nog hitta billigare lägenhet.... om det går. Den är ju billig den jag har. Men det ligger i framtiden så ödslar inte energi på det nu.

Tog mig äntligen för med att byta lamporna i datorrummet. Har länge bara haft en fungerande, men stundtals är minsta småsak skitjobbig. Lamporna här hos mig gick som på löpande band ett tag. Först de i rummet, sedan i hallen och så de här.

Jag har gått och varit småsnuvig ett tag. Trodde det var en förkylning på väg vilket inte hade varit konstigt med det dåliga immunförsvar jag har nu. Men det blir inte mer än snuva verkar det som. Få se vad värdet på de vita blodkropparna är på onsdag. Har det gått från lågt till högt så tyder det på en infektion i kroppen. Enligt sista läkaren, den oengagerade, så kan cancermarkören höjas om man har en infektion. Och det vill vi ju inte. Tvärtom, den ska ju bara bli lägre och lägre.

Det är lustigt vad lätt det är att fylla ett inlägg med svammel och med onödigt vetande *ler*.  

 

Inga kommentarer: