tisdag, november 25, 2014

ÄNTLIGEN SOL

Äntligen lite sol. Hur underbart är inte det?. Jodå jag vet, den visade sig även i lördags en stund. Men då hade jag ju främmande, fast stod faktiskt på balkongen då och sög i mig lite. Idag var jag ute och fick både sol och det viktiga ljuset. Motion kan jag inte påstå att jag fick för orkar inte gå speciellt fort. Men startar skapligt för tror alltid att jag kan mer än jag kan. Efter några hundra meter får jag ge mig och fortsätta i ett sakta lunk. Lite fart på blodomloppet får jag nog ändå.

Tänk om det vore vår istället för höst och håret hade växt ut och ögonfransarna och att extrakilona var borta, musklerna stärkta och jag var pigg och alert med massor av energi och kreativitet. Men den tiden kommer. Bara att ha tålamod.

Lite kreativ har jag mot alla odds ändå varit i dag. När jag väntade på att de som skulle fixa i lägenheten skulle komma, så började jag skriva på en artikel. Om Fas 3. Utifrån hur läget är nu. Förvånar mig själv att jag ens kom mig för. Men oron börjar komma och besvikelsen över svikna vallöften finns där och ifrågasättandet över att Fas 3 företag nu går ut i media med att ett avvecklande skulle vara förödande för dem. Herregud. Företag som är baserade på arbetslösa och bekostade av skattebetalarnas pengar. Sociala företag kallas de nu och Ylva Johansson (arbetsmarknadsministern) verkar gå på det.

Jag skrev klart innan jag gick ut och satt sedan i eftermiddags och strök och ändrade. Har för mig att maxgränsen är 3000 tecken och jag fick ner det till 2954. Jag vet inte vart jag ska skicka det, troligtvis till någon av kvällsblaskorna. Tar väl en i taget. Om inte den första vill publicera så tar jag nästa och sedan DN och SvD. Vill ju ha någon med många läsare. 
Planterade om min murkna Hyacint / Amaryllislök också idag. Hade även en tanke att göra ett nytt försök med sesammjölet och baka min röra ihoplimpa. Men det får bli på fredag kanske. I morgon orkar jag nog inte. 

Gick förbi Ica butiken för att köpa toapapper och frukt och hittade små behändiga vattenmeloner. Kunde inte låta bli att köpa en, men vet inte hur den smakar. Ska ta halva till GW senare. Tänkte ni skulle få se hur jäklig jag ser ut i ansiktet, men syns tydligen inte så bra när man minskar ner bilden. Klickar ni på bilden syns det mer. Halva pannan är full med prickar plus en mitt på näsan. Hudfläckarna på kinderna och vid munnen är mer diskreta men syns likväl. Ska försöka dölja det mesta med färgad kräm i morgon, men de brukar titta fram efter ett tag ändå. Inte kul alls. Men allt ska väl inte vara kul.

Ica butiken är inte så kul den heller. Kom på när jag gjorde cancerskrämselsmoothien i dag, att havremjölken börjar bli på upphällningen. Så skrev upp det på min lilla lapp. Men inte sjutton hade skitIca någon havremjölk. Nu dricker jag ju inte de här varje dag så får spä ut den havremjölk jag har med pressad grape eller apelsin, eller vatten så klarar jag mig till på måndag.

Något annat som slog mig idag var att jag ännu inte fått något slutresultat från FK om aktivitetsstödet som jag anses återbetalningsskyldig till och som jag överklagade till förvaltningsrätten. Att det ska ta sådan himla tid. Under tiden jag väntar får jag vackert betala 500 i månaden som vi kom överens om, plus ränta.  Det är typ en fjärdedel av min sjukpenning. Nu lär jag ju inte få rätt ändå. 

Den jobbiga tröttheten som jag väntade skulle komma har ännu inte gett sig till känna. Speciellt pigg är jag förstås inte, men inte heller så trött att jag är orkeslös. Som jag varit tidigare när blodtillskottet jag fått, inte längre gör verkan. Antingen har HB-värdet inte sjunkit eller så har kroppen vant sig.  Få se i morgon vad värdet ligger på. Om jag ska våga mig på att be om en omgång blod till, till nästa vecka. SISTA gången i morgon med båda gifterna. Det ni.

Nu ska jag försöka få iväg min artikel någonstans och sedan plocka fram Kortisonet och diverse andra medikamenter jag ska ta i morgon bitti.
   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

På bild behöver du inte vara oroligt för prickarna. Syns inte. Men de försvinner väl snart och du återvänder till ditt tidigare status.

Håller tummarna för publicering av din artikel.

Gretas Svammel sa...

Ja jag hoppas verkligen prickar och hudförändringar försvinner...Hans-E...