söndag, november 23, 2014

JULKORT och ANDRA KORT

Jodå, jag knäppte allt några foton i fredags efter golvmoppandet. Ett enda blev jag nöjd med. Det till julkorten. De till hemsidan i december blev mest skit.  Men lade ändå bakgrund på några bara för att jag vill ha åtminstone några nya med tomteluva. Just det här kommer inte på någon hemsida, det raderas när inlägget är publicerat.

Har suttit idag med Photoshop, så julkorten är klara och inskickade till tryck och de till hemsidan är klara. Men beställde bara tio julkort för tänkte att jag kunde göra egna och skriva ut till de resterande jag brukar skicka till. Så gjorde det och skrev ut ett för test. Jag vet inte hur jag tänkte, för gjorde det enligt den storlek som de jag skickade in och när jag skrev ut blev det heltokigt med pixlarna. Blir att göra om i större format, men inte idag.
Jag vet inte hur många som håller på med det här julkortskickandet. Men jag tycker det är svårt att sluta när jag alltid gjort det och egengjort ska det förstås vara. Det är enda gången på året jag skickar kort till släkt och bekanta.

I går hade jag besök hela eftermiddagen av barn, egna och andras. Det är mysigt. Fick en bukett rosor som är lika fina idag som de var igår. Kan ju vara lite lurigt det där, har hänt att de vissnat över natten. Lite halvpreliminärt planerande av julen. Alla var ju inte med så det måste gå några rundor mellan övriga och mellan pappan. En avkomma jobbar hela julveckan, även julafton så det blir inget julfirande alls då för den personen. Helgen innan julveckan kan inte den sist utflyttade ungen, så kanske kan vi samlas alla helgen efter, innan nyår. Fast då är det osäkert med 08-familjen.

Nu är det ju inget tvång att alla måste samlas, fast nästan *ler*, speciellt för en av mina kära barn som är ganska traditionsbunden. På något sätt löser det sig säkert till det bästa för alla.  Själv fick jag en liten fundering att åka upp till huvudstaden helgen innan julveckan. Har inte varit där sedan i maj. Brukar de senaste åren åka en sväng i mellandagarna, men i år blir det inte mycket till mellandagar och efter nyår åker 08-folket bort. Men det är bara en lös tanke ännu. Jag kanske inte alls mår så bra, så jag orkar det då. Fast jag räknar med det. Det är då tio dagar efter SISTA omgången gift. 

För övrigt har jag mått skapligt i helgen. Smaken är normal igen, så tog ett glas rött igår och det var gott. Tröttheten ökar, men jag fungerar någorlunda fortfarande, vilket förvånar mig lite. Samtidigt som jag förstås är glad över det. 

Hade lite mer att skriva om, men nu börjar Torpederna och efter det Maria Lang, så det får vara. Trodde jag skulle hinna kolla extrakontot och ICA bankkontot för att se om jag kan handla något i morgon. Får ta det i pauserna.  Soc.. pengarna sätts inte in förrän den 27:e, men ägg och potatis och någon frukt tror jag att jag har råd med.   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Trevligt med första julkorten med sexig tomtemor!

Gretas Svammel sa...

Sexig får stå för dig...Hans-E.. *ler*