onsdag, oktober 01, 2014

LITE LÄNKAR HAR NI SÄKERT LÄNGTAT EFTER

Dagens mat. Vitkål, quarnfärs, lök. Blev bara lätt besviken när jag skulle ta fram lingonburken. Det fanns ingen. Jag som alltid handlar hem när något börjar ta slut, just för att inte behöva stå som ett fån som idag. Men det var gott med rödbetor också. Har sparat resterna och ska äta det på fredag och då  köper jag lingon efter blodprovstagningen. Blutsaft, lingon, blodgrape och tomater är vad som behövs för att klara helgen och lite till.

Sovit gott i natt. Ända till fem, men lyckades då somna om en och en halv timma. Huvudet känns fortfarande klarare än på länge och magen håller sig i schack nu. Summan av det blir att jag är  gladare och ser mer positivt på tillvaron. Solen skiner så borde ta en stilla promenad. Men jag häckar vid computern idag och har en massa länkar och tankar kring dem som jag tänkte köra i det här inlägget. Sedan blir det nog ytterligare ett inlägg när jag uppdaterat här och på hemsidan.

Lite politik till att börja med. Det är ju inte så att jag plötsligt blivit ointresserad av det bara för att valet är över *ler*. Men när man knappt orkar med sig själv så orkar man inte med så mycket annat heller. Fastän att man skulle vilja. Jag har förstås önskat och hoppats att Löfven ska få ordning på sin regering och kunna ta itu med de förändringar som behöver göras. Och nu har det ju kommit en del förslag.  Kan bara tacka för nu lär väl ändå Fas3 försvinna. Just den biten är det bara moderaterna som håller fast i så den bör gå igenom, liksom även a-kassehöjningen och sjukersättningen.

Obligatoriskt gymnasium tycker jag de ska fundera en sväng till på. Jag förstår inte varför de eller Löfven inte förstår att tvång aldrig kan vara en morot att plugga mera. Läste idag i lokalblaskan att färre elever här i min stad är behöriga till gymnasiet. Hur gör man då med det obligatoriska? Jag tycker det säger sig självt att det är i grundskolan man ska börja och först och främst med stöd och att få skolan intressant.
Sedan har jag funderat en del på den här regeringsbildningen med MP. Det är det enda logiska så som situationen blev och visst måste man kompromissa i vissa frågor för att få till det bästa för landet. (Det jag anser är bästa.) Men vore jag miljöpartist skulle jag helt klart känna mig sviken. Vänder man på det och ponerar att sossarna vore i deras ställe och varit tvungen att ge sig i Fas 3 frågan tex.  Då skulle jag blivit förbannad.

Sd är det många som har åsikter om och en vuxen kvinna i riksdagsställning spankulerar omkring på jobbet med en mobbningströja mot en grupp arbetskamrater. Tänk om Sd skulle gå omkring med tröjor med texten V= fascister? Typ. Alla har rätt att ta avstånd från vissa människor, man kan inte tycka om alla, men det här är enbart löjligt.
Diskussioner finns hur så många kunde rösta på Sd och den här chauffören ger sin anledning.
" När inga andra partier lyssnar på rätt sätt och snappar upp dem som inte syns, då finns det en ful gubbe där som erbjuder godis om man följer med in i bilen."

Läkarmissar är inget kul att läsa om, men jag tycker de duggar tätt nu. Beror det på att personalen är stressade, uttröttade, på dålig kunskap, på ointresse, på att de måste hinna med si och så många patienter och då inte har tid med någon utförlig undersökning utan chansar att skicka hem patienten? Jag har ingen aning. Men det är inte kul att vara inne i vårdsvängen och hela tiden ifrågasätta och kontrollera allt. Sköterskorna på onkologen har förstått min oro för misstag och min anti mot mediciner, så de låter mig kontrollera. Som igår när jag fick blod, då höll jag koll på att hon märkte blodprovet som togs så det blev rätt med namn och personnummer och jag fick kontrolläsa. Även när blodet kom så visade hon mig påsarna så det stämde med namn och blodgrupp.

Men hur många håller på så och är man jättedålig då klarar man ju inte att ha koll. Är man sedan inte det minsta insatt i saker så vet man inte vad man ska ifrågasätta. Bläddrar ni ner lite på sidan jag länkar till så hittar ni elva olika missar, där några lett till död och några till onödigt lidande.

Har fem länkar till, men strunta i dem. De handlade om Aleris, Attendo, miljonvinst skola, medberoende och massage/bordell. Jo, jag länkar men skriver inte vad jag tycker om det, för orkar inte tänka så mycket mer nu. Fast det här med äldreboenden som är underbemannade så att de äldre blir misskötta har jag en hel del åsikter och egen erfarenhet av. Kanske jag drar det någon gång när jag känner för det.

Jag tillhör inte de som gillar att sitta och titta på videoinslag på internet, om det inte är något särskilt jag missat eller som jag är engagerad och intresserad av. Men idag klickade jag fram nyhetsmorgon. Jag ser ju inte det i veckorna normalt, bara när det var valrörelse *ler*. Men fick för mig att  den här Marcus som jag tycker är himla bra och som är med och pratar politik ibland kanske var med idag med tanke på regeringsförslagen. Så gick därför in för att kolla. Nu var han inte med alls, men jag hittade hela inslaget om Ankie som ni kanske känner till som hade cancer. Jag såg bara ett inslag på tv, när hon planerade sin begravning. Så jag satt och tittade på hela idag och det är väldigt starkt tycker jag och hon Ankie var en riktig positiv och vis kvinna anser jag.

Har ni inte sett det så titta gärna. Inte för att jag har cancer, utan för att det är sevärt.

Inga kommentarer: