fredag, september 12, 2014

YR, MATKÖP, TRAMSIG VALDEBATT

Dags för blodprov igen, var det idag. Och sol och varmt även denna dag. Jag blir glad varje morgon när jag ser att det återigen blir en fin dag. Även om jag inte alltid går ut och tar vara på den, så förlänger det i alla fall hösten . För min del får det gärna dröja länge innan de mer kyliga höstdagarna knackar på.

Fast nu ett tag så blev det mulet och grått. Skit tänkte jag för jag hade en tanke att framåt sena eftermiddagen när jag har solen på balkongen sätta mig där med ett glas vin och mitt block och penna för att strukturera upp de närmaste veckorna lite. Och precis när jag påbörjade inlägget nu så kom solen tillbaka. Nu kanske jag struntar i vinet för magen spökar lite vilket ju hör till vanligheterna numera. Jag vet inte om det beror på gifterna eller om det är någon annan orsak. Jag gillar det i vilket fall inte.

Efter provtagningen så handlade jag lite och i affären ändrade sig den här magvärken, som är hanterbar, till illamående och på vägen hem började jag bli yr. Gick sakta och tittade ner i backen, beredd att sätta mig ner om det svartnade för ögonen. Men jag tog mig hem och bokstavligt talat raglade in i lägenheten. Efter vatten, några mandlar och en stunds vila så var det okej igen. Då var bara det vanliga molandet i magen kvar.

En annan grej är vaden som jag kände av i förrgår. Då trodde jag att det berodde på att jag suttit för länge på datorstolen. Men igår när jag var ute och gick så efter några hundra meter så började den värka och idag känner jag också av den. Det är bara vänstra vaden. Det kan ju vara muskelvärken som den här gången koncentrerat sig endast till vaden. Eller så kanske jag kommer att få en propp i benet.
Den här oron för ditten och datten är något som följt i den här resans spår och något som inte är likt mig. Men det är ju en erfarenhet även det. Att man blir lite knäpp av den här sjukdomen *ler*.

Dagens matinköp och jag höll budgeten på 300 kr, trots att Blutsaften kostade 100. Inte mycket till mat tycker ni kanske, men Unckel Bens burken ska jag ha till nudlar någon gång i helgen och jag har fyra skrumpna potatis som jag ska äta med sås, lingon och vegbiff en dag och ägg finns i kylen till vegpytten som är kvar i frysen, eller till en omelett. Sallad har jag också kvar och ett par tomater, så matmässigt är det lugnt. Plus att jag har både quarnfärssås med pasta, ugnspannkaka, wok, spenat och lite annat i frysen.

Sesamkakor har blivit ett måste nu när magen bråkar. De är lätta att ha med sig och en halv räcker för att lugna magen en stund. Även pepparkakor funkar men kortare stund. Det är inte det mest ultimata att äta eftersom det är mycket socker i sesamkakorna och socker göder cancerceller. Men, men.

Jag såg förstås gårdagens valdebatt/ duell. Fast jag sitter inte klistrad vid tv-n. Nu har man hört allt de har att säga typ. Flera gånger om. Igår var det mest trams och tjäbbel och prat i mun på varandra. Jag tycker nog Åkesson är den som är mest saklig och lugn i alla debatter, även om jag inte delar deras ideologi. Igår fick han sällskap av Sjöstedt enligt mig.

Lööfs beteende anser jag inte vara ett vuxet beteende. Därtill absolut inte ett beteende som en pariledare ska ägna sig åt. Visst var syftet att förminska Löfven, men är det sådana sätt de tror sig få röster på så vet jag inte vart politiken har tagit vägen. Man satt nästan och bara gapade och tänkte... har hon blivit totalt dum i huvudet? Att lämna sin plats och stega bort till Löfven med en rapport som hon ansåg att han skulle läsa, fast hon mycket väl vet att han nog är mer insatt än hon själv.

Sedan kan man mycket väl tycka att Löfven borde ha låtit henne lägga rapporten på hans pulpet och fortsatt sitt anförande. Fast det är också lätt att förstå hans irritation. Löfven själv tycker det var en petitess och att hans del var en petitess det håller jag med om. Men Lööfs beteende var ingen petitess.

Naturligtvis finns de som ser det precis motsatt som jag. Vi är ju olika. Men ska man se det logiskt så förstår jag inte den synen. Undrar om det skulle ses på samma sätt om det var Sjöstedt som lämnade sin plats och stegade bort till Lööf med en broschyr, stack den under hennes näsa och uppmanade henne att läsa den? Sedan tycker jag mig ha sett på rubrikerna att Lööf fortsätter göra sig till offer. Det hela är så löjligt så man tror knappt det är sant. Fast det är det ju.

I kväll är det dags igen för slutdebatt i ettan och imorgon är det debatt mellan Reinfeldt och Löfven i fyran. Sedan är det söndag och dags för de som inte redan röstat att rösta. Då kan det ju vara bra att fundera på vilket samhälle man vill ha som inte bara gynnar en själv. Livet kan slå undan fötterna på vem som helst av oss. Ingen, jag upprepar ingen är förskonad.
Är ni nyfikna på vad som på ett ungefär händer efter valet så ser ni det här.  

Nu har solen försvunnit igen, så jag skippar balkongen. Jag ska gå och fixa något ätbart, ta med till soffan, tända ljus och skriva listor, matsedel och budget. Kanske blir det ett glas rött efter maten, bara för att jag vill.
Jag hoppas alla som läser får en bra och fin helg.

1 kommentar:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Snygg kvinna på språng!