tisdag, juli 08, 2014

SOPPA, SEX och ANNAT

Kör ett litet kort inlägg till innan Morden i Midsommer. Allsången hör jag in hit där jag sitter. Det är som jag tidigare sagt  inte så intressant nu när inte Måns är med. Läste att han går i terapi för sin otrohet. Strakt att gå ut med det när man ses som en svärmorsdröm *ler*. Själv är jag emot otrohet i betydelsen att gå bakom ryggen på någon som litar på en. Ja, man kan faktiskt vara det fastän man i flera år träffat många trevliga män som gjort just det när de besökt mig. Men det är ju inte min sak och det är sällan bara ens fel när så sker. Däremot är jag som säkert alla vet inte alls emot att ha flera partner. Och precis som Måns säger i artikeln så tycker även jag att sex är en sak och kärlek en annan.

På bilden står jag och skär min vitkål. Klänningen jag har på mig är en gammal halvkasserad som jag letade fram. Testar lite gamla kläder då och då nu när magomfånget minskat till 2010 års omkrets. Typ.

När jag hävt i vitkålen i vatten med buljong och grönsaksfond så fortsatte jag med lök, morötter och paprika och hävde i det också. Sedan var det bara att låta det puttra på.

Under tiden det puttrade på spisen ägnade jag dammsugaren lite uppmärksamhet. Inte det roligaste man kan ägna sig åt, men roligt att ha rena golv när små figurer snart ska husera på dem.

Jag nämnde i ett inlägg att jag så smått börjar längta efter sex och hudberöring. Inte så att jag går omkring och är kåt, men det yttrar sig i att det ploppar upp tankar med sexanknytning av de mest skilda orsaker. Ett av dessa förhatliga reklaminslag tex, det som handlar om drömstugan där en kvinna nyper sig i armen och mot slutet går ut på altanen. Strax kommer mannen också ut och sätter sig på altantrappan. Hur kan man tänka på sex här, kan man undra?

Jo, jag kan för jag fortsatte reklamen i tanken, med att kvinnan ställer sig framför mannen och han drar ned hennes byxor och borrar in sitt huvud mellan hennes ben. Jag är alltså inte kåt, det är väl bara en längtan att få bli kåt kanske.

I fredagens Debatt satt en kvinna från Leva på landet och debatterade. Urringad klänning där man tydligt såg nästan halva hennes stora byst. Kom på mig med att sitta och visualisera en kuk där mellan brösten. Nåt fel är det väl på mig *ler*....eller inte.
Drömde också natten till i lördags att det kom en lastbil och ut strömmade en massa hel och halvnakna män. Nu har jag tänkt att leva i celibat under den här behandling ( om det inte öppnar sig någon plötslig och oväntad möjlighet förstås ) så får väl fortsätta drömma och fantisera.

Soppan blev klar medan jag dammsög, så innan jag plockade fram golvmoppen hällde jag upp en skål till svalning. Så himla gott. Blev ytterligare en skål efter det. Sedan har jag nu två större byttor i frysen och en mindre kastrull i kylen som jag ska äta i morgon eller på torsdag.

I morgon ger jag mig iväg tidig förmiddag eller sen morgon, hur man nu väljer att säga. Röntgen av buk och bröst står på agendan då. Ska vara där en timma innan för att sörpla i mig en liter kontrastvätska. Läste papperen förut om det var några särskilda föreskrifter så här dagen innan. Men det enda jag ska göra är att dricka mycket och det gör jag ju ändå. Smaklös kontrastvätska står det. Jag undrar det. Ska ta med ett sugrör har jag fått för mig som kanske kan göra det lite roligare om det smakar för jävligt. Kameran åker förstås med också för dokumentationens skull.

Du kan skriva en bok sedan, sa en av mina ystra systrar när hon ringde här om dagen. Men det tänker jag inte göra om det här. Dokumentationen fyller två saker, dels är det en slags bearbetning och terapi, sedan kan det kanhända vara intressant för barn och barnbarn att läsa i ett senare skede. Ja, även intressant för mig när jag lagt allt bakom mig.

Däremot träffar jag man ju många i samma sits som man själv. Folk man aldrig skulle träffat annars och man får både lärdomar och insikter man inte kan få när man själv inte är en av dem så att säga. Finns så många olika varianter av folk och så många olika behandlingserfarenheter, så det skulle kunna bli en bok. Cancer är ju fortfarande så dramatiskt för många och nämner man cellgiftsbehandling så är det för nästan alla ( även för mig tidigare ) förknippat med det värsta man kan uppleva. Riktigt så är det ju inte eftersom alla är så olika. Som med allt annat är det oftast de värsta historierna som kommer folk till del.

Sitter jag och säger kavat som bara har gjort en enda behandling ännu. Jag kanske får ta tillbaka det här efter sjätte behandlingen *ler*. Nu ska jag ta med jordgubbarna jag sparade igår och lägga mig i soffan och se Mord i Midsommer.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Kåthet och sexlängtan är väl bara sunt. Låter som du är på bra humör trots din tuffa behandling.

Jag tycker också det är trevligt med sommaren lättklädda damer!

Drömmarna är väl också sundhetstecken. Spännande association med med den urringade damen! Du har ju fina bröst och en fin klyfta som passar för "spanskt"

Gretas Svammel sa...

Absolut... Hans-E... är det sunt. Jättesunt. Men jag trodde inte jag skulle tänka på sex alls just nu.