onsdag, juli 09, 2014

DATORTOMOGRAFI

Vi kan ju låtsas att det här är före röntgen. Fast egentligen är det precis efter på väg därifrån. Idag tog jag bussen ner till stan efteråt, orkade inte gå i värmen. Dessutom brydde jag mig inte om att stanna till i stan som jag först tänkte, för att köpa ett barnspel. Kom på att det är roligare att göra ett litet memory själv, ihop med minimänniskan.

Så jag åkte direkt till resecentrum för att byta buss och åka upp till ettans hyresvärd. Idag var inte turen med mig utan den bussen åkte mitt framför näsan på mig. Fick således vänta tjugo minuter på nästa, men vad gör det när solen skiner och jag har gott om tid. Gick och köpte en glass och en festis. Det är bra att dricka mycket  direkt efter så att kontrastmedlet försvinner ur kroppen.

Här har jag fått min kanna med en liter kontrast och hällt upp första muggen. Sugröret är framplockat ur väskan och det är bara att hugga in. Det var faktiskt helt smaklöst precis som det stod på papperen. Smakade som vatten. Inga problem alls att sippa i sig.

Här är det inte mycket kvar. Sista muggen skulle jag spara och dricka därinne. Det var svalt och skönt, men tråkigt att vänta ut tiden. En timma skulle jag hålla på med den här litern. Vid halvtid kom några pratglada och roliga människor, så sista tiden gick fort.
Sedan var det in i en liten hytt och byta till deras fina blåa rock för att sedan fortsätta in till kamerabritsen. Det var samma röntgen som sist, datortomografi. Även denna gång skulle jag också få kontrast i blodet, så det stacks hej vilt i min vänstra arm. Jag frågade när hon var klar om hon var säker på att det var rätt nu. Jodå, fick jag till svar.

Det jag drack var  för tunntarmen fick jag veta när jag frågade och kontrastmedlet i blodet för det andra. Idag röntgades alltså hela buken, tunntarmen och brösten. Nu är det bara att vänta på resultatet och jag hoppas verkligen att de här cancercellerna inte slagit sig ned någonstans och byggt bo. Lungmetastaserna ska bli spännande att se. Jag tror ju att de håller på att försvinna eftersom jag knappt hostar något nu. Jag vill ju så gärna tro det i alla fall.

När jag var klar och tillbaka inne i den lilla hytten för att ta på mina kläder igen, så tänkte jag först ta ett kort. Gjorde det sist och ville göra samma idag. Det var tur att jag började riva i väskan, istället för att dra på mitt vita linne. När jag fått upp kameran ser jag hur det bara rinner blod längs vänsterarmen, trots att hon satt på ett plåster som vanligt.
Jag gläntar på draperiet och ber kvinnan som sitter och väntar utanför om ett papper. Det förslår ingenting, det forsar på så alldeles så hon knackar på dörren till röntgenrummet, vilket förstås inte hörs in dit så hon öppnar dörren. Bra med handlingskraftigt folk *ler*.

Jag får komma in igen och de lägger ett tryckförband över armvecket. Tillbaka i den lilla hytten tar jag då mitt kort och det är det ni ser ovan här.

När jag kom hem tog jag bort förbandet och så här ser det ut. Jag fattar inte vart hon stack. Inte var det i ådern i armvecket i alla fall.

Jag mailade ju hyresvärden som ni vet med frågan varför inte oasen kommer ut på hemsidan. Inget svar har jag fått på det, så idag fick jag då för mig att åka dit personligen efter röntgen. Jag förklarade läget med ekonomin, sjuksituationen och min önskan att den kommer ut då det vore väldigt fördelaktigt för mig ifall någon tog den till första augusti så jag slapp punga ut med hyran till en tom lägenhet. Jag sa att jag sagt samma vid uppsägningen, men det fanns tydligen inget noterat, sa kvinnan jag pratade med. Normalt brukar de göra en notering vid fall som mitt. Hon gjorde det nu.

Annars kan en förklaring, fick jag veta, när en lägenhet inte kommer ut vara att den planeras att helrenoveras. Det enda som behöver fixas, sa jag är balkonggolv och fönster, annars är den hur fin som helst. Jag tycker ju inte om att tjata, vilket jag också sa, men det här skulle betyda massor för mig. Vi får se hur det blir, halva månaden är ju kvar och jag kan ha tur.

Efter det drog jag en repa inne i mataffären för köp av gammal potatis bl.a. som jag inte sett här i samhällets affär. Vill ha gammal potatis till fredagskvällens potatismos. Ja, jag köpte även färsk potatis till lördagskvällens måltid. Bara att hoppas att den inte ruttnar innan dess. Ibland har jag märkt att färskpotatisen ruttnar skitsnabbt. Sedan var det bara att traska iväg till bussen för färd hemåt.

Strax efter fyra var jag hemma. Berömde mig själv för att jag satte in färskt vatten i kylen innan jag åkte. Svepte två stora glas medan jag packade upp varorna. Tog sedan med en tallrik med rökt lax och keso blandat med färsk persilja till datorn samt ett glas rosé. Blev ytterligare ett glas, men nu är flaskan tom. Känns skönt, för det är allt en aning blaskigt med rosé. Just nu skulle jag vilja ha ett glas med riktigt rött vin och en ostbit. Få se när jag tvättat bort sminket om jag vill öppna en petflaska. Ena rösten säger att det är bättre att vänta med mer vin nu tills fredag när ungarna är här, den andra säger att kör för sjutton medans du kan. Undrar vilken röst som vinner *ler*. 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Trevligt att datortomografin gick bra. Bara lite blodflöde efter bortrivet bandage. Skönt med sommar- Trevligt med en tuttbild! Jo du har snygga!

Verkar ju hopp om att bli av med hyran. Läser du mail också?

Gretas Svammel sa...

Nja...Hans-E...du läser dåligt *ler*... det var inget blodflöde efter avtaget bandage. Plåstret var ju precis ditsatt. Det var ett otroligt dåligt stick av röntgenkvinnan.