tisdag, juni 24, 2014

TISDAG HELA DAN

Jaha, en sväng till bara, till tvättstugan, sedan är det mesta rent och det som återstår av dagen är att tvätta armar och armhålor i tre minuter med ett speciellt medel jag fick med hem. Man ska göra det står det på lappen jag har. Ja, jag duschar förstås hela mig *ler*. Men det här är lite knäppt tycker jag. Jag frågade om jag inte skulle göra det på morgonen istället eftersom jag ändå duschar av mig då. Nej då, jag kan duscha som vanligt på morgon, men medlet ska jag använda på kvällen och då gör jag väl som de har sagt.

Klockan åtta ringde det på dörren i morse. Jag var precis uppkommen ur sängen. Det var snubben med elementen. Klockan nio skulle ni ju komma, sa jag. Nej, mellan 8-12, sa han. Han hade rätt såg jag när jag kollade lappen. Alltså jag tolkar väl saker som jag vill att det ska vara *ler*. Vet inte vad jag fick nio ifrån.

Jag ringde sedan onkologen angående Betapreden som inte fanns på apoteken. Läkarna skulle vara informerade sa tjejen på apoteket igår, men sköterskan jag pratade med idag kände inte till det.  Vi löste det så, att dosen jag ska ta torsdagmorgon får jag hämta där i morgon när jag ska sätta in katetern i armen. Men sedan ska jag ta det fyra dagar efter också. Jag frågade faktiskt om det verkligen var nödvändigt. Det är inte förhandlingsbart sa hon och skrattade. Eftersom det fanns i Lambohov så tyckte hon jag skulle försöka ringa dit och få dem att skicka över till något apotek som jag har lätt att ta mig till.

Nu gör de inte så fick jag veta när jag ringde. Dels tar det några dagar och dels måste det i så fall vara samma kedja, alltså inte apoteket här där jag bor och inte det i stan och inte det på sjukan. Men lustigt nog fick jag henne att skicka det hem till mig mot faktura. Jag måste ha det på fredag sa jag.  Kan inte ännu säga att även det löste sig, för jag har ju inte fått det än. Men det är ju troligt.

Elementsnubben skulle komma tillbaka före tolv för att kolla så allt fungerade, men han dök aldrig upp. Så halv ett cyklade jag iväg för att handla. Jag vet inte om det syns på bilden, men blev maniskt sugen på gröna ärtor. Slurp sa det, så var burken tom. Vet inte om det var proteinet som kroppen ville ha, eller vad det var. Finns inte så mycket annat i ärtor.
Men jordgubbar avstod jag idag. Kände igår kväll att jag började tröttna nu.

Värmde mina ris och tonfiskrester och satte mig med skrivdatorn igen för att se hur den betedde sig. Jag hade kollat en Works fil från skrivdatorn på den stationära och den gick ju att öppna och även ändra i dokumentet. Men så ska det vara eftersom jag har Microsoft office på den. Nu sparade jag ner den igen och skrev nytt på World och sparade i två olika format. Det funkade att öppna på skrivdatorn, men blev lite annorlunda. Men jag borde fortfarande kunna använda skrivdatorn till att just skriva på, som tanken är.

Körde förstås direkt igång virusscanning och efter 64 % så stängdes datorn bara av. Skit, tänkte jag, är även AVG smittat nu. Kickade igång datorn igen och öppnade AVG. Fick då se analysera nu.  Någonting sånt i alla fall. Körde igång det och det visade ju massor av fel på datorn. För att fixa det så var jag tvungen att installera något som jag bara kunde köra gratis en enda gång och under det här dygnet.

 Var ju inte mycket att tveka om, så nu hoppas jag att den är okej. Det tar ju tid när man sitter så här, med sökning och installation, så jag kom inte ut till tvättstugan förrän tjugo minuter för sent. Fast det gör ju inget. Jag har ju bokat den och här är inte risken så stor att någon annan snor tiden.

Beck igår hade jag naturligtvis sett. Kände igen den direkt och då ger det inget att se den igen. Vissa kan ju se en film flera gånger om, men inte jag. Men nu tänkte jag att jag har tv-n på tills nyheterna börjar tio även fast de bara är fem minuter numera, eller vad det är. Blundade lite och vaknade långt efter det att nyheterna både börjat och slutat. Stängde av tv-n och sov vidare en stund. Halv ett borstade jag tänderna och lade mig i sängen och då kände jag mig relativt pigg och låg och läste en timma. Händer inte mycket i den här boken jag läser om paret som testar swingersklubb. Men ska väl läsa ut den.

Köpte faktiskt en pocket idag för det är lättare att ta med till sjukan på torsdag. Får väl ta på glasögonen med största förstoringen. En deckare Svikaren av Katarina Wennstam. Ja, just hon som skrivit bl.a. Smuts, som handlar om prostitution och trafficking. Den här handlar om en mördad fotbollsspelare, så jag hoppas inte det är så mycket manshat i den här. Men med tanke på författarinnan så vet man aldrig.

I kväll tänkte jag se Allsången, inte lika intressant nu när inte Måns är med. Men jag är nyfiken på hur det går för Petra. Jag är nästan nervös för hennes skull. Så knäppt.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Håller tummarna för att alla medikamenter kommer fram i tid. Men Apoteket måste väl förstå allvaret med att leverera mediciner i rätt tid.

Spännande att läsa fortsättningen på elementhistorien.

Gretas Svammel sa...

Det är inte apotekens fel...Hans-E... att de inte får medicin. Att ett apotek skickar hem till en för dem helt okänd människa, som i mitt fall nu, tillhör nog ovanligheterna. Men jag är tacksam förstås.
Jag tror inte de skulle gjort det om det varit morfin eller antidepressiva.

Finns ingen fortsättning på elementhistorien. Låg en lapp i hallen att de kommer en dag och installerar temperaturgivare och luftar elementen.