måndag, juni 23, 2014

SÄNGEN SÅLD, PERUK BESTÄLLD, KARTONGERNA UPPACKADE

Ungefär så här kommer jag att se ut sedan *ler*. Fast utan ögonfransar troligtvis. Köpte kepan idag för att ha när jag går ut här i området.
Himla trevlig kille ( och snygg ) hos perukfrisören. Nu har jag en peruk som väntar på mig när det blir dags. Lite kortare lugg och med olika slingor i. Snyggare än vad mitt hår just nu är. Men de är inte helt sanningsenliga på onkologen. Även frisören sa att folk missförstår. Jag fattade det som att jag ska betala 750 plus 550 i skötselprodukter. Resten står landstinget för. Riktigt så är det inte. Jag ska punga ut med 3000 som allt när jag hämtar peruken. I den summan ingår ännu en peruk, för livslängden sa han, är ungefär fyra-fem månader. Man töjer ut den bl.a. Men man får en i taget.

Hur jag ska ha råd med det här, vet jag inte men allt löser sig. I värsta fall får jag ta av företagskrediten. Ni har hört det förr, men jag har inte behövt låna så mycket ännu därifrån faktiskt. Ögonfransar tyckte killen var onödigt att krångla med. De ramlar inte lika fort.

Att det mesta löser sig fick jag ännu ett bevis på idag. Igår kväll hade jag ny intressent på sängen. Svarade att jag var inne i stan idag och kunde åka upp där sängen fanns och vara där vid tre. Inget svar på det i morse innan jag åkte. Däremot ännu en intressent som jag svarade likadant och gav mobilnumret. Jag kom ihåg att ta med mobilen när jag åkte och när jag sitter hos frisören så ringer det. Precis lägligt också för han skulle kolla en sak och sa att du kan svara under tiden. Det var snubben om sängen och han skulle komma klockan tre. Det gjorde han också, så nu är även det bekymret löst. Nu är oasen helt tom förutom fläktarna i taket.

Efter frisör och peruksnack så vandrade jag vidare till apoteket för att köpa de mediciner jag ska ta innan behandlingen på torsdag, plus eget påhitt. Här var turen inte med mig, men vad sjutton tänkte jag, det kommer också att fixa sig. Jag ska ta tre olika klockan sex på torsdag och sedan en annan vid åtta men den får jag av sjukan och den måste jag ta på bussen eftersom jag sitter på den så dags. Oturen idag var att kortisonet Betapred som jag ska ta 40 stycken av vid sex inte fanns och att det var produktionsproblem med det. Hon kollade och i Lambohov fanns det, men det fanns ingen möjlighet för mig att hinna dit och sedan vara i oasen klockan tre.

Jag är väl inte alls ledsen ifall jag slipper åtminstone en sort av skiten *ler*. Men jag inser ju också att man inte ordinerar saker i onödan så här. Fast helt säker är jag inte. Jag kanske skulle klara mig jättebra utan de här. Jag ska ringa i morgon i alla fall och informera. Läkarna visste om det sa hon på apoteket. Kanske finns ett alternativ som jag kan lösa ut på onsdag när jag ska få venkatetern insatt. Som sagt, det löser sig. 

Det här är dagens inköp som totalt gick på cirka tusen spänn. Visst är kanske vissa saker onödiga... typ vinet, kepan, vitaminerna, spypåsarna, jordgubbarna, armbandet för illamående och kanske tabletterna för muntorrhet. Fast det är ju relativt. Nu är jag garderad i alla fall och för mig känns det skönt. Jordgubbarna kostade idag 20 kr och var från Huskvarna. Riktigt goda. Har några kvar till Beck senare i kväll. Jag hoppas inte att jag sett den här Beck.

Istället för att sitta och glo i en tom oas och vänta in tiden till klockan tre, så tog jag en fika på Linds. Det var nästan folktomt så dags, men solen sipprade in på mig och mackan var god.

Var sedan hemma vid halv fem och då skulle jag ta itu med mina kartonger och kassar och försöka få plats med allt. Det tog längre tid än vad det tog att packa ned, men nu är allt klart. Fast egentligen borde jag nu ta en dag och rensa bort allt onödigt. Nu har jag dubbelt av en del saker och vissa saker kommer jag aldrig att använda som tex. överkasten som jag drog med hit. Men det får bli en annan dag i en annan tid.

Skarvsladdar kan man ju bara inte kasta. En vacker dag behöver man en drös. Kanske. Nu har jag en låda i städskåpet överfull med sladdar. Med nöd och näppe fick jag igen den och två stycken grenkontakter mosade jag in vid sidan av strykbrädan. Antagligen kommer jag senare att ha glömt bort att jag har dem där. Kaffebryggare och cd-spelare förpassade jag till förrådet, liksom vissa tavlor. Kuddar, täcke och prydnadskuddar tar utrymme och nu stoppade jag bara in det där det fick plats.

Jag känner mig nöjd, men samtidigt tömd på energi. Nu ska jag tvätta bort sminket, hälla upp lite fil och ta med skålen med jordgubbarna och gosa in mig i soffan framför tv-n. Mat struntar jag i idag. I morgon kommer de och kollar elementen mellan nio och tolv stod det på lappen. Då hinner jag innan tvättstugan på eftermiddagen att cykla ner till samhället och handla lite matvaror. Det skulle ju bli en bara vara dag var tanken, men det blir nog bra ändå.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Håller tummarna för bra resultat av din behandling! Du ser tuff ut i kepsen!

Gretas Svammel sa...

Klart det blir bra....Hans-E...