torsdag, juni 19, 2014

KLAR MED OASEN, MER FAS 3 GRANSKNING

Här anländer jag till oasen halv tio  för att göra det allra sista. Nästan det allra sista. Har ju kvar att ta hit de saker jag vill ha hit och att bli av med sängen och att torka golvet i rummet och hallen. Det sker på söndag fast sängen är jag osäker på men hoppas det blir så. Jag fattar inte vart jag fått kraft, ork och disciplin ifrån. Tre dagar tog det att rensa, tömma och städa ettan, plus att jag samtidigt städade och fejade här hemma. Det är jag glad för att jag gjorde, för om det nu blir att jag kommer att må dåligt, så är det ju roligare att må dåligt i en fin, "ny", ren och om-möblerad omgivning.


Var lite disträ idag. När jag tagit kortet och hängt av mig kavajen så tänkte jag att jag kör igång med garderobsdörrarna medan jag väntar på snubben som skulle hämta soffan vid tio. Hann alla fyra dörrarna och de blev riktigt fina. Plötsligt hörs ett svagt pling från dörren och i hallen står en karl. Jag stod säkert med gapande mun *ler* för dörren är aldrig upplåst. Jag vet faktiskt inte hur man gör det, på den här dörren. Krävs en egen nyckel tror jag. Kom du in av dig självt? sa jag. Ja, sa han, nyckeln satt ju i.

Jag har aldrig någonsin tidigare glömt nyckeln i dörren i oasen. Men han tog soffan och jag fick en sedel plus en liten present. Hur otippat är inte det? Vad det var behåller jag för mig själv, men den innehåller bokstäver. Jaha, vad fortsätter jag med nu? funderade jag sedan, medan jag tog en paus i fåtöljen. Jag hade min lista med mig, men kom ju på fler saker efterhand.. typ torka fläktvingarna och fixa balkongen någorlunda. Jag är faktiskt så fräck att jag låter fläktarna vara kvar i taket och även rumsavdelaren. Vill inte nästa hyresgäst ha det så får jag väl be någon skruva ned det åt mig... då.

Det som mest har tyngt mina axlar är ju dessa fönster som inte blev bra sist. Så lika bra att få det gjort och bort från skallen. På bilden är verkligen skallen borta ha ha. Rumsfönstret och köksfönstret var det som skulle göras om. Här står jag på bänken i köket och skruvar isär det fönstret. Nu borde ingen klaga på fönstertvätten i alla fall, det blev så fint så. Torkade sedan ur kylen också innan jag gick ut för att handla.


  Godaste gubbarna hittills i år, köpte jag i dag. Från Vadstena, 30 kr asken. Ångrar att jag inte köpte två askar, för åt upp hälften i ettan och några när jag kom hem, så nu har jag väl så där sex-sju stycken kvar som jag kommer att äta upp i kväll. Fattar inte hur dum jag är, för jag vet ju hur snabbt de försvinner. Färskpotatis 90 öre kilot blev det förstås, men det är ju inte säkert jag äter det i morgon bara för att det råkar vara midsommarafton då. Det blir i år som förra året, en helg i mitt eget sällskap och det är minsann inte det sämsta *ler*.

Tog ett kort på balkongen, dels för bloggen men även för egen skull. Jag har aldrig använt balkongen, men fåglarna har gjort det desto mer. Vid varje höst och vår städning har jag torkat fågelskit. Men mossan har jag liksom aldrig brytt mig om. Jag testade lite med skon att skrapa bort den och tyckte den lossnade ganska lätt. Men innan jag tog itu med det så skurade jag dusch, toalett och torkade ur badrumsskåpet och fick speglarna att glänsa., samt torkade fläktblad.

Sedan började jag det otacksamma jobbet på balkongen, iklädd påse på handen och diskborsten i högsta hugg. Insåg relativt snabbt att det var ingen större mening för brädorna var ju uppruttna på vissa ställen och hela golvet bör bytas ut. Så jag tog bort fågelskiten och sedan fick det vara.

Lite bättre blev det i alla fall. Sedan stängde jag av kylskåpet och torkade badrums och köksgolv och tog ner kökslampan. Förpassade de inhandlade kylvarorna i ryggsäcken, knöt ihop soppåsen, tog en kasse med torrvaror i ena handen och en kasse med handdukar, överkast etc. som ska tvättas i den andra och traskade iväg till bussen. Var hemma vid halv fyra och det känns så gudomligt skönt att i stort sett nästan vara klar med oasen.

När matvarorna var inplockade och posten läst och jeansen var utbytta till mysbyxor, så tog jag med en mugg kaffe, ett par flatbröd och en skål med glass och jordgubbar och slog mig ned vid datorn. Så himla nöjd med mig själv.

Lokalblaskan fortsätter sin granskning såg jag, skitbra.
Fas 3:are i röjningsarbete men med SAS anställning ett år och nu tillbaka på ruta ett. Jag kan fan i mig inte fatta hur denna lönebidrags anställningsform får fortgå och att Svantesson rekommenderar den.  
Bättre rustade för Fas 3.  Vadå rustade? På vilket sätt behöver man vara rustad för att sitta av sin tid till ingen nytta i en Fas 3 förvaring?
Läsarnas åsikter om Fas 3.
Mer åsikter från läsarna. Det är alltså inte bara jag som mår skit av det här systemet. Fast det visste jag ju.

Läser även att Migrationsverket enligt Tingsrätten inte har rätt att köra över ÅFF i Åtvidaberg och bara ta dit asylsökanden trots att ÅFF har kontrakt. Det är bra .

Strejken är över och SEKO verkar ha fått igenom sina krav. Också så jättebra.

Den Sifo-undersökning som SvD Näringsliv har tagit fram visar att svenska folket in i det sista hade sympatier med de strejkande tågarbetarna, och sympatierna var störst där de drabbade resenärerna var flest.

Ja det får väl räcka för idag. Solen skiner in nu där jag sitter och jag mår otroligt bra i sinnet. Vill ni veta vad jag gjorde dagen före midsommarafton förra året så klicka här. Nej, jag har inte suttit och letat fram inlägget, det fanns i lästa inlägg i statistiken idag. Men jag hade även en påminnelse via mail nu ikväll, från den besökande gästen.  Ett år går fort.

2 kommentarer:

Biffen sa...

Hej Greta, Får önska dig en trevlig midsommar nu, vi får hoppas att det blir någolunda till väder bara.
Sköt om dig.
Kram Danne

Gretas Svammel sa...

Detsamma önskar jag dig....Danne...