måndag, mars 03, 2014

HELGEN plus INGET TOTALFÖRBUD I FINLAND FÖR SEXKÖP

Nej då, jag har inte badat idag, men det är en bild från en av de dagar jag varit ifrån datorn. Tyckte den var bra att börja inlägget med. Efter lunch idag blev jag ensam igen och livet återvände till det vanliga. Det mesta var i iordningställt, var bara att återställa min säng så som den ska stå. Visst är jag trött och inte blev det bättre av att sitta några timmar vid datorn. Men var ju lite att ta igen. Nu är det bara bloggandet kvar.

Det har gått så himla smidigt allting. Ungarna var lite oroliga hur det skulle gå på festen på lördagen, eftersom jag inte kan äta så mycket. Men vi åt i omgångar och vi åt i stort sett hela kvällen *ler*. För att ta det i ordning så kom 08-folket i torsdagseftermiddag som det var planerat. Lite senare än vad som var sagt för samvetet hos dottern gjorde att de ville träffa pappan en snabbis först. Jag fixade mat på kvällen, så pass tidigt att minimänniskan kunde äta med oss. Vi försökte hålla minimänniskans tider så mycket som möjligt. Lite senare kom minsta ungen och gjorde oss sällskap efter sitt jobb. Den enligt mig misslyckade kakan åts upp. Jag som nästan tänkte kasta den.


På fredagen hade minsta ungen tagit ledigt så vi åt en mysig frukost ihop alla. Sedan for den minsta iväg till stan för några ärenden och vi andra besökte simhallen. Så himla skönt, trots magen ha ha. Jag brydde mig inte. Körde med baddräkt, satt till och med i bastun en stund. Några 11-12 åringar huserade bredvid oss i omklädningsrummet och jag uppmärksammade att de inte heller brydde sig. Det både förvånade och gladde mig. Men de kanske trodde att alla tanter såg ut som jag. 
 
På eftermiddagen hade jag hand om minimänniskan när de andra var iväg och handlade till lördagen. Vi vilade lite, sedan gjorde vi pizza tills folket kom hem. 
På lördagen åkte ena ungen iväg för att jobba efter frukosten. Vi andra lekte, läste sagor, pratade och umgicks. Jag fick hjälp att dokumentera magen som vanligt på lördagar den sista tiden.
 
Jag försöker att inte tänka så mycket på den, men det är lättare sagt än gjort då det är så jäkla jobbigt. Nu är den mer svullen även på nedre magen och det börjar bli lite svårt att få igen jeansen. Jag blir mer och mer missnöjd med mig själv och att träffa hobbykunder känns ju sådär. Nu har jag en inbokad i morgon och ytterligare en sedan i veckan. Den i morgon (som är den som jag inte träffat sedan 2009 ) mailade jag faktiskt förut för att förbereda att magen fortfarande är kvar. Har inte kollat om jag fått svar. Den andra är en massage och det funkar ju.

Nåväl, efter lunch på lördagen blev jag ensam med minimänniskan igen, då de andra skulle förbereda inför kvällen. Vi tog sedan bussen in till stan vi två. En upplevelse för oss båda.

Sedan började då firandet. Ja, det var jag som var i centrum lite i förskott. Visst har jag lyckats kamouflera magen rätt bra? Fantastiska ungar har jag om jag får säga det själv *ler* och det får jag ju. Bubbel och snittar att börja med. Sedan följde den ena fenomenala rätten efter den andra ( fast under lång tid då ). Jag är imponerad över att de lyckats enats och kommit överens, men alla känner väl sin morsa kan jag tänka och vet vad jag gillar och inte gillar. Mellan rätterna var det paketöppning, tårar på grund av rördhet, vin och prat och skratt och nattning av minimänniskan. Efterrätten intogs i soffan. Den var himmelskt god men då började det bli väldigt svårt att få ner mer för mig, så jag fick lämna det mesta. Strax efter midnatt åkte vi hem och sov. En jättetrevlig kväll och nu kan jag glömma det här med jämn födelsedag. Jag vill ju inte fira, men det enda jag önskat mig är att umgås med alla ungarna tillsammans och det fick jag ju. Plus lite till.   

Jag har sovit alla nätter i soffan och var väl lite orolig över hur ryggen skulle ta det. Men inga problem. Jag har sovit jättegott och inga fysiska krämpor på grund av det.
På söndagen, alltså i går så tog de andra en lång promenad efter frukost i det grådaskiga vädret. Jag själv lunkade iväg till den närmaste affären som jag nästan aldrig handlar i, för att komplettera matinköpen till kvällens mål. Efter lunch sov några, medan jag och den minsta satt i köket och pratade om livet, innan vi sedan började göra muffins till eftermiddagsfikat.

Precis när vi tog ur dem från ugnen kom avkomman vi varit hos föregående kväll, med sambon. Jag visste ju det så det var därför jag var iväg och handlade lite mer mat eftersom de sedan var kvar och åt på kvällen. Så nu var vi alla samlade igen ett tag. Vid sjutiden åkta alla utom 08-folket hem.  Det blev en lugn kväll där vi tittade på partiledarprogrammet och sedan satt jag själv och såg på Lisa Marklunds filmatisering av en av hennes böcker, innan jag slocknade. 

Idag packades det ihop och jag tömde madrassen och fixade i ordning. Vi hann även med en liten sväng till lekparken innan det var dags att fixa lunch som idag blev potatisbullar med lingon och grädde. Jag åt två, minimänniskan åt fyra. Kul när maten uppskattas *ler*. Sedan var det tack och hej och kör försiktigt. Nästa gång jag ser de här så har de antagligen utökats med ännu en liten minimänniska. Livet är fantastiskt.

Något annat fantastiskt var att provboken kom idag. Jag var ju som ni vet lite skeptisk och hade bestämt att göra en påstötning igen i morgon. Nu behöver jag inte det. Den var helt okej och jag ska maila i morgon att de kan trycka upp den. Kanske att jag skulle haft kapitelrubrikerna i fet stil, men det spelar ingen större roll. Att den kom idag var bra även i ett annat avseende. I eftermiddags ringde nämligen den person som jag väntade skulle ha ringt förra veckan om ni minns. Så i morgon blir det lite annat än förvaring på förmiddagen. Ja jag måste ju dit förstås på morgon och be om ledigt. Vad det handlar om får ni veta i ett senare skede.

Förutom att jag har kollat nyheter och vad som hänt sedan sist och besvarat mail och läst bloggar så har jag suttit nu i eftermiddags och letat lite fakta, så jag har på fötter. 
Jag hade ett mail med en länk att Finland inte inför något totalförbud mot sexköp. YES!!! Men de skärper den lag de har nu. Nu krävs bevis för att köparen köpt sex av en ofrivillig säljare. Det nya blir att köparen fälls om han eller hon haft skäl att misstänka ofrivillighet. 

Dusch och skrubb och hårtvätt är redan avklarat, så nu ska jag ta mina blåbär och sätta mig i soffan och njuta av tystnaden. Nej vars, jag ska skumma min bok och skriva ner några små noteringar till morgondagen tills spökena börjar på sjuan klockan 21.00. Lite nyheter efter det och sedan sängen. Skönt ska det bli ändå att sova i sin egen säng. Avslutar med lite blommor som förärades mig i lördags. 

Det är inte säkert det blir något inlägg i morgon. Jag lär inte hinna skriva något under förmiddagen och jag misstänker att det blir sent i ettan på kvällen. Men på onsdag sitter jag på förvaringen hela långa dagen och glor så då svamlar jag igen.     

4 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis Greta! Vackra blommor till en vacker blomma!

Gretas Svammel sa...

Tackar

Svenne sa...

"Potätebullar" med lingon är en av mina favoriter fast jag vill gärna ha skinktärningar till också men skippar då grädden!

Gretas Svammel sa...

Ja potatisbullar är gott...Svenne...