torsdag, februari 20, 2014

LITE KVÄLLSSTRUNT

Här står jag och smygsuper. Nej vars. Jag tar mig ett glas vin och en bit ifrån har jag kameran uppallad och inställd på att inom 10 sek knäppa av ett kort och 2 sek senare knäppa av ännu ett. Det här är det andra kortet, som alltid blir mörkt. Ville inte radera det direkt för tyckte min ansiktsmin var passande. Passande för det jag gör och passande för bloggen. Ljusade upp det som ni ser och gjorde det svartvitt. Jodå, jag kokade några ägg också *ler* för proteinets skull. Annars har jag nu avslutat mitt restriktiva kosthåll, för det hjälper ju inte ändå. Men lite av de gamla idéerna håller jag fast vid, typ att i möjligaste mån undvika vetemjöl. Och jag försöker fortfarande äta basiskt.

Det här är första kortet som alltså blev normalt. Två glas blev det och båda är urdruckna och gott var det och en bit lagrad greve blev det till.... och inte blev jag uppkäftig *ler*. Något romanupplägg blev det inte. Fattar inte att tiden inte kan räcka till. Jo det fattar jag, jag gör så jäkla mycket annat, ofta helt onödiga saker. Letade lite recept och började då ändra i min matplanering lite. Är ju ide att göra det innan jag köper hem maten liksom. Det är fyra luncher och tre kvällsmål som jag planerat och alla ska ju passa både vegetarianer och liten minimänniska. Jag är lite osäker på minimänniskans smak, men vill inte avslöja allt vad jag tänkt bjuda på så vill inte heller fråga mamman om alla rätterna. Jag är lite så, vill gärna överraska när det handlar om sånt här. Till en lunch ska jag göra stekpannebröd tex ( bara för att det är annorlunda ) till en linsgryta och linsgrytan frågade jag faktiskt om. Men jag bestämde idag att byta ut veg. lasagne till hemgjord pizza. Tänkte att det kan vara lattjo att få hjälp av minimänniskan med pizzapålägget. Ni som inte har barnbarn, fattar inte hur mycket flashback man får, till när de egna ungarna var små och allt man gjorde med dem vill man göra med barnbarnet. Nu är jag ju ganska barnslig själv *ler* och det bidrar väl.

Onödigt vetande för er kanhända, men så är det när man har blogg. Allt man skriver är ju egentligen onödigt vetande för andra... nästan i alla fall. Annat onödigt vetande kan vara att de hållit på hela veckan och sanerat granntantens lägenhet mitt emot mig. Jag tror att jag nämnt den damen vid något enstaka tillfälle för länge sedan. Bl.a. när hyresvärden bytte golv strax efter jag flyttat hit ( fast inte då hos henne ) och när någon bekant till henne för sådär två år sedan kom med en flakbil och fyllde hela flaket med sopsäckar medan hon gormade. Hon är väl inte riktigt som andra och kanhända hade någon nu slagit larm. Jag vet inte, men när jag kom hem idag var persiennerna uppdragna för första gången, gardinerna borta och troligtvis fönstren tvättade och det var första gången jag såg hennes balkongdörr stå på glänt. Då har jag alltså bott här sedan 2011. Att jag vet att det var sanering beror på att det stod så på bilen utanför.

Men hon åker buss ibland, troligtvis till någon form av dagverksamhet och hon ser rätt proper ut faktiskt med hel kappa och vinterskor med liten klack och en hattmössa och handskar. Hon besvarar alltid mitt hej och ögonen ser sådär ekorrpigga ut ni vet. Jag tror inte hon är dum i bemärkelsen helt ointelligent, men lite egen... precis som jag. Och förmodligen då, kan man tänka, helt oförmögen till att hålla rent och hålla ordning. Klart jag är nyfiken på människan och skulle vilja få någon form av kontakt och prata med henne. Men hela hon signalerar tydligt avstånd och så viktigt är det inte så att jag skulle tränga mig på henne mot hennes vilja.

Fattar ni hur skönt det är att vara ledig i morgon? Även fast jag bara får sova en timma längre och har vissa åtaganden. Men det är skillnad på åtaganden och åtaganden. Kameran åker med förstås, så får jag se om jag kommer på någon ny pose där jag kan kamouflera magen.

Läste att GW tycker som jag.... att det är befängt med en tidelagslag. Att det är en form av moralskräck. Jag ska inte fördjupa mig i åsikterna jag har angående sex med djur. Har man lust att leta så finns de utförligt nedpräntade i något inlägg. ... och i en tråd på sexwork vill jag minnas. Jag tyckte jag var ganska ensam i mina åsikter då om jag kommer ihåg rätt. Är ju några år sedan. Bäst att poängtera att jag inte är för att man skadar djur, fast det borde vid det här laget vara en onödig påpekning eftersom jag värnar väldigt om både djur och människor. Men det blir liksom kaka på kaka med en särskild lag mot djursex när vi redan har en lag mot djurplågeri, precis som GW säger också.

Det är ungefär lika dumt som när man har en lag mot sexköp och sedan tolkar in både människohandel och våldtäkt i den lagen, trots att vi redan har befintliga lagar mot det. Totalt skitidiotiskt.

Inga blåbär i kväll, utan en grape. Det är basiskt och det är nyttigt. Kanske inte det godaste man kan äta, men blodgrapen som detta är, är söt och helt okej faktiskt.  

6 kommentarer:

Svenne sa...

Du gör helt rätt som inte tränger dig på en annan människa men ibland känns det som man borde göra det. När jag handlade senast så satt det en tiggare utanför med en pappersmugg. Hon såg så ledsen ut men hade vackra ögon så det kändes lite vemodigt att inte skänka en slant. Vad tycker du???

Gretas Svammel sa...

Jag tycker...Svenne... att det är för jävligt att folk ska behöva sitta och tigga. Vi kan aldrig sätta oss in i deras maktlösa situation.

De futtiga kronor de får in av snälla svenskar hjälper inte deras situation på sikt. Det är en politisk fråga som de styrande i aktuella länder måste ta tag i på stört.

Unknown sa...

Greta,

Din blogg är ju en riktig hälsoinformation med sund och bra mat.

I Sverige kan lagstiftas om allt möjligt. Men en reflektion. Hur kan någon vilja göra djur illa. Sedan hur kan någon vilja ha sex med djur. Sjukt!

Gretas Svammel sa...

Det är väl bara vissa, på något sätt och av någon anledning störda
personer som vill göra levande varelser illa... Hans-E...
Och varför de vill det kan ingen utomstående svara på.

Svenne sa...

Läste om en kvinna som tigger i Sverige får in cirka 100 kronor om dagen. Sedan skickar hon månadens pengar till sin dotter på 14 år till Rumänien.
Sen det där tjatet om att maffian skickat hit dem tror jag inte ett skit på!!!
Maffian nöjer sig nog inte med småpengar i en kaffemugg, eller hur?

Gretas Svammel sa...

Den myten...Svenne...att det skulle vara en form av slavarbete, tror jag nog borde vara överbevisat nu... att så inte är fallet.