söndag, februari 23, 2014

FIPPLAT MED MOVIEMAKER och ALLA BEHÖVS

Här sitter jag med magen i vädret. Togs sist när det begav sig, i fredags efter besöket. Det var det här som var iden jag fick och som jag sedan satt och knölade med på kvällen på Photoshop. Ja, inte just denna bild, på den här har jag bara lagt på bakgrund för att dölja hallen. Men jag försökte på de andra två att placera mig på en gunga. Inte helt lätt. Inte lätt överhuvudtaget att hitta en bild med en gunga i den här riktningen som även var relativt nära på bilden.

Söndag i dag och äntligen en ganska skön söndag, eftersom jag är ledig i morgon. Fast inte ledig som i ledig. Jobbsök på förmiddagen och hygenisten på eftermiddagen följt av andra omgången inköp till barninvaderingen. På torsdag blir det en tredje och sista gång. Jag börjar längta efter att få träffa dem igen, men jag lovar att jag kommer att vara helt slut på måndag när de åker hem.  Fick ju återbud till besöket på förmiddagen i morgon och den nya kunde inte den tiden, så det blir sovmorgon och lugn start på dagen.

Nu planerar jag ju oftast så att saker ska gå hand i hand om man säger. Mina manuella räkningar betalar jag i stort sett alltid på ett ställe i närheten av oasen och jag räknade inte med ett återbud från den här mannen ( fast alla kan ju någon gång få förhinder ) och senare i veckan har jag inte så stora möjligheter att fixa räkningarna. Tänkte därför först att ändå ta svängen till oasen på väg till hygenisten, men det finns ett ställe även i stan som jag någon gång kört enstaka räkningar hos för variationens skull. Men det var länge sedan nu för de tittar alltid så misstänksamt på mig och jag känner mig nästan som värsta kriminella boven. Den här gången har jag fyra räkningar som måste betalas manuellt och jag är ju bekväm av mig så har bestämt mig för att jag biter i det sura äpplet och kör alla i stan nu.

I går städade jag. Inte bara snodde över det värsta utan körde en ordentlig genomgång. Torkade av alla lampknappar till exempel och tömde tangentbordet på alla knäckebrödssmulor, gnodde diskbänken så det sken om den, dammtorkade alla öppna ytor med mera. Hade sedan bokat in tvättstugan på eftermiddagen, men hade inte mycket tvätt, så körde två knappt halvfulla maskiner här inne medans jag städade och sedan torkade jag det bara i tvättstugan. Frigjorde ju lite tid så funderade medan jag styrde och ställde, på det kommande bildspelet. Uppmärksamma läsare kanske noterade att jag nu inte skrev det eventuella bildspelet *ler*. Knäppte i alla fall på datorn framåt kvällen och letade musik. En låt var ju klar. Det var den som gjorde att jag överhuvudtaget fick iden att göra ännu ett bildspel och då började fota några av inledningsbilderna direkt ifall ni minns. Den handlar om årstider. 

Laddade ner lite som jag idag konverterade till mp3 filer. Kunde då inte låta bli att testa hur det kunde bli och om jag överhuvudtaget kunde få till något. Var på väg att ge upp när jag inte hittade någonstans hur man delar en musikfil. Men efter ett tag kom jag på det också. Jättesimpelt när man väl vet, så efter att ha suttit nästan hela dagen och fipplat med Movie Maker och gjort om och lärt nytt och testat igen, så blev hela bildspelet klart. Blev över 3 minuter. Alla bilder är ju tagna i år vilket betyder att magen är med. Men så fick det bli och så blev det. När jag gjorde indexbilden så skrev jag mars, för trodde inte alls att jag skulle hinna få det klart innan, så därför tänker jag inte publicera det innan mars. Det är ju bara en vecka kvar tills dess.

Jag började skriva på det här inlägget vid sju ikväll. Sedan kom annat i vägen, så fick gå ifrån och så var det plötsligt dags för Partiledarprogrammet och efter det lite nyheter. Agenda struntar jag i. Känner mig trött och vill få klart det här plus lite annat jag ska göra vid datorn.
Alla behövs nämnde jag i fredags. Jag tycker att alla ni som läser och som tycker som jag att Fas 3 är skit, ska gå in och skriva under

Magstatusen avslutar jag med. Snart är prickarna helt borta och på tisdag ska jag ringa någon. Jag vet inte vem ännu. Är ju inte listad på någon vårdcentral, fast det blir man kanske direkt när man ringer. Har inte så stort förtroende för allmänläkare som bara kan lite om mycket och som kanske inte ens tar sig tid att sätta sig in i symptomen utan bara antar saker. Jag får väl googla lite i morgonkväll. Det ordnar sig nog.

Gläds åt att Ukrainas protester gav resultat. Fast man vet ju inte vad som blir istället. Tycker det påminner lite om när Rumäniens diktator avsattes.... och sköts ihop med frun. Han hade så krångligt namn så jag kan inte på rak arm stava till det, men ni vet nog vem jag menar. Det var väl inget folkligt uppror vad jag minns men det här med guldkranar och att roffa åt sig själv och låta folket vara fattiga känner jag igen från då. Jag tror att jag skrivit om att jag var där året innan eller om det var några år innan. Lustigt land att semestra i kan man tycka, men intressant. Styrdes av Ryssland och plötsligt kunde elförsörjningen bara stängas av och cigarretter kom en gång i veckan och då kan man snacka om köer. Fast turister hade det lite förspänt, de kunde handla i så kallade dollarbutiker. Det kunde inte befolkningen, så man var ju snäll och lämnade en halv ask när man till exempel lämnade restaurangbordet. Även hygienartiklar som bindor och tamponger var svårt för kvinnor att få tag på, om de ens hade råd att köpa det, så det lade man på rummet och gjorde klart för städerskorna att det var okej att ta. Inget land jag längtar tillbaka till faktiskt. Frågan är om det är bättre nu, med tanke på alla rumänska tiggare?

Ja ja, det är inget jag ska fördjupa mig i för stunden. Nu blir det istället snart sängen.      

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,

Blir trevligt att se ditt bildspel. Du är ju riktigt hacker med ny mjukvara.

Skönt att dina prickar håller på försvinna. Du har fåt en automatisk listning på någon vårdcentral om du inte gjort något val.

Bra Fas 3 länk!

Du ser avslappnad ut på första negligé bilden

Gretas Svammel sa...

Jag hoppas du gav en stödjande röst också.... Hans-E... man behöver inte vara sosse för att göra det. Det räcker att man är emot Fas 3.