tisdag, februari 25, 2014

SÅ JOBBIGT DET BLEV I SLUTET

Hallå! Jag har inte glömt bloggen, om nu någon skulle tro det. Men i går kväll när jag kom hem från stan fick jag annat att göra, så satte inte på datorn förrän efter 22-nyheterna och då var jag för trött för att blogga. Kollade i stort sett bara mailen och lite nyheter och om det skrivits något nytt om Fas 3 och ICA:s hemsida ( förklaring kommer ).
I dag vaknade jag strax efter sju och gick upp och fixade frukost som jag som vanligt tog med till datorn. Tog ett kort på det som ni ser *ler*.

Innan jag kör lite om dagen ( som inte alls gått min väg ) så kan jag nämna att gårdagens besök hos hygienisten gick bra. Funderade lite innan hur det skulle gå med tanke på min lustiga torrhosta, men det hade jag inte ens behövt tänka på. Blev även undersökning och röntgen och då satt jag förstås där och tänkte att mina pengar inte skulle räcka. Men det gjorde de, för jag hade fortfarande rabatt och inga hål. Skönt att ha det här ur världen.

I dag hade jag två saker som jag tänkt att fixa direkt efter lokalblaskans skummande. Boka läkartid och kolla upp mitt ICA bankkort. Jag har en kredit hos Ica på 10 000 som jag tog 2002 fick jag veta idag. Ja, inte att jag har en kredit, det visste jag ju. Tanken med den var att jag skulle ha en buffert utifall. Nu har det där utifall aldrig inträffat.... förrän nu. Det fattades lite till de manuella räkningarna vilket jag skyller på magen och därmed färre hobbybesök och reserven jag normalt har till oasens hyra har jag varit tvungen att ta av till mat, glasögon och hygienist bl.a. 

Så i går var tanken att ta ut några tusen för att kunna betala de här räkningarna. Men tji fick jag. Ingen tillgänglighet stod det och således blev inga räkningar betalda. Jag letade fram mina gamla lösen sent i går kväll för att kolla, men blev inte så mycket klokare. Därför ringde jag idag och fick veta att ett bankkort som inte används slutar att gälla. Nu ska jag få ett nytt kort plus en dosa, för numera kan man tydligen betala räkningar via det kortet också. Vore ju rätt bra, tänkte jag om och när nöden är framme. Jag var visst skyldig några tusen också eftersom jag inte betalat bankavgifterna någon gång. Jag har naturligtvis fått papper hem då och då, men eftersom jag inte använt krediten så har jag väl inte brytt mig.

Jag såg inte det här riktigt på samma sätt som mitt vanliga bankkort och min företagskredit, dum som jag är *ler*. Nu vet jag bättre. Det här med kort är skit. Jag löste det i alla fall med att låna av företagskrediten i stället, så i morgon kan jag göra mig skuldfri från månadens manuella skulder. De andra utgifterna, privata hyran, bredband etc. kör jag via internet på fredag. Jag såg idag att jag inte fått aktivitetsstödet ännu, men det hoppas jag kommer till dess.

Läkartiden då? Hur det gick det med den? Skit kan jag ju säga ha ha. Den privata mottagningen som jag gick till 2006 för att göra en hälsoundersökning ( där ungarnas barnläkare jobbar ) har stängt till torsdag. Nu är ju inte läkarna där specialiserade på mag och tarm och det är det väl ingen allmänläkare som är. Så då gjorde jag en chansning och ringde mag och tarm på sjukhuset. Fast det hade jag inget för, jag måste ha en remiss och hur lång tid det sedan skulle ta innan jag fick en tid berodde på mina besvär bla. Loggade in på "mina vårdkontakter" med min e-leg. Såg att jag var listad på den vårdcentralen där jag bodde tidigare och där jag var ( helt i onödan ) med mina svullna ben 2010, eller om det var 2009. Dit vill jag absolut inte gå. De byter läkare en gång i månaden typ, om de ens har någon läkare.

Nähä, vad gör jag då? tänkte jag. Listar mig på någon annan vårdcentral som verkar bra. De flesta gick bort. Många erbjuder typ allergivård, diabetsvård, hjärt och kärl vård och är förhoppningsvis, men inte säkert duktiga på just det. Det var ungefär som att spela rysk roulett *ler*. Men jag måste ju se till att få en tid, nu när jag har tid att ringa runt. Bestämde mig slutligen för en inne i stan och listade mig där. Ringde sedan upp dem och fick beskedet att en listning tar minst 14 dagar och att jag skulle få ett besked vilken läkare jag då får och efter det var jag välkommen att boka en tid.  Skit på dig... sa jag inte, men tänkte. Kontentan av förmiddagens försök att få en läkartid blev att jag fortfarande inte har någon tid. 

Om jag vore en bättre skådespelerska skulle jag kanske kunna sätta mig på akuten *ler*, men så dramatisk är ju inte min situation. Fast det vet jag ju inte egentligen. Magen fortsätter att växa och tyngden i magen är för jävlig att gå omkring med och hostan och de små huggen till det gör ju inte min situation så speciellt behaglig. Jag ska se om jag kan ta en senare buss till förvaringen på torsdag och ringa den här privata mottagningen då. Men jag lär nog inte få någon tid de närmaste veckorna ändå. 

Vid ett gick jag ut. Lunkade med tunga steg upp till skogen och bara det att inte kunna ta ut stegen som förr gör ju att man blir irriterad. Fast vad hjälper det att bli irriterad? Solen sken i alla fall, men det var allt lite kallt om både händer och öron. Men skönt ändå.

Stod en stund i solen och önskade mig frisk och mera pengar *ler*. Människan spår och Gud rår, är ju ett ordspråk, så jag får väl se hur mycket tumme jag har med övre makter. Vill ju även ha bort Fas 3, men det biter sig fast som iglar. Trodde det skulle hända en grej angående det i morgon förmiddag efter kontakter jag haft på sistone och skrev till vederbörande att jag idag var nåbar på telefon hela dagen. Men ännu har ingen hört av sig, fast det verkade så angeläget först. Man kan ta mig sjutton inte ta någon seriöst. Det här hade varit en suverän reklam för min bok och på tal om bok så börjar jag tvivla på tryckeriets seriositet också. En provbok är jag lovad denna vecka, men tror inte på det heller längre.  Ska man inte kunna lita på någon?

En sak kan jag lita på i alla fall. Att det snart är vår.... på riktigt. Meterologiskt sett så är det redan vår sägs det. Men med tanke på "gravid "magen så grumlas glädjen en liten aning. Min kavaj lär jag inte kunna ha och jag lär inte vilja visa mig på en badstrand. Men, men, det kan hända mycket innan dess. Ni som hängt med i mitt svammel vet att det jag saknar från hustiden är de allra första snödropparna som oftast trängde sig upp redan i februari. Trots att det kanske låg snö kvar så var det ett tecken på hopp. Idag bara fanns de här plötsligt framför mig. Yes... tänkte jag, det finns hopp. Troligtvis har det legat ett hus här någon gång för länge sedan. Eller så har de spridit sig. Strunt samma. De fanns där och tre stycken..... alla goda ting är tre. Så för att flumma till det ännu mer.... magen, Fas 3 och ekonomin.

En bild till från skogen. Visst är det väl lite kul ändå med lite naturbilder? Ett inlägg om Fas 3 från LO bloggen kan jag sticka emellan med. Jag räknar kallt med att ni har sett filmen om Reinfeldts Sverige som gick att se från och med igår.  Jag gav en blänkare om den i tidigare inlägg. Naturligtvis anser vissa moderater att den är missvisande, lustigt vore det väl annars *ler* för de gör ju inget fel. Det finns inget mer perfekt folk än moderater. Det betyder inte att jag därmed anser sossar eller annat löst folk mer trovärdiga. Men moderater med Reinfeldt i spetsen gör aldrig fel. Vill ni se en rolig, men helt seriös film så se denna, om hur Reinfeldt pratar och uttalar sig.  
Reinfeldt: "och alla som hittar nån som hänvisar till att de tror sig veta vad jag har sagt stämmer inte" är bara ett exempel.

Tog vägen vid vattnet hem och än ligger isflagorna där som ett täcke över det kalla vattnet. Men som sagt det är på gång. Ska bli spännande att se hur många änder som kommer i år.

Ni ska få en länk till. En riktigt bra rapport av Rose Alliance och HIV Sverige om  sexarbete och hiv/STI-prevention ur ett peer-perspektiv”. Vet ni inte vad peer-perspektiv betyder så gå in och läs Emmas blogginlägg in om det. Det var Emma och Jasmine ( som inte längre finns hos oss ) som först fick iden om en sådan undersökning.

Så jobbigt det blev nu när jag gick in för att länka. Emmas senaste inlägg hade jag inte velat läsa just nu. Fast spela roll. Det kvittar när man blir påmind. Nu råkade det bli just nu och kanske är det någon mening att jag skulle höra och se Jasmine just nu. Jag har ju träffat både Emma och Jasmine och visst gör det ont. Så förbannat ont. I slutet av videon hör ni Jasmines kloka åsikter om sexarbete.
Jag går och tvättar håret.  

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Tråkigt med din läkartid!

Trevligare att se läcker vårkvinna på bilderna!

Säkraste sättet mot könssjukdomar är kondom vid samlag.

Gretas Svammel sa...

Jadu.... Hans-E... det där sista det vet nog alla. Men det var ju inte bara det som rapporten handlade om *ler*.

Svenne sa...

Kul att du sett snödroppar, det är ett säkert vårtecken.
Visste du att snödroppen tillhör amaryllisväxter?
/Kraam

Gretas Svammel sa...

Det kanske jag har hört någongång...Svenne... men inte lagt på minnet.