torsdag, augusti 29, 2013

FÖRSTA INLÄGGET ( med nya datorn )


Klockan bara rusar iväg och här ser det ut som ett bombnedslag. Men datorn är på plats och skrivbordet flyttat och nya skärmen från förrådet ijackat. Det är lite skillnad på storlek på datorerna. Men det är en grej jag inte gillar med den nya. Att usb uttagen sitter allra längst ner. Jag har ju min stående på golvet under skrivbordet så det blir ett evigt krälande när jag ska föra över kort från kameran, eller föra över bilder till USB-minnet.
 
Märker också nu när jag skriver att det blir som på Word, rött under ord som inte datorn gillar. Den rättstavningen måste jag försöka få bort här på bloggen vad det lider. Det är bara störande.
 
Fönstret blev putsat och gardiner bytta. Gud vad duktig jag är. Om jag hade varit lika duktig att färdigställa också. Men får ta resten på lördag, om jag inte orkar i morgonkväll. Tror inte det var något att ha på tv då. När väl datorn var installerad så blev jag sittande här. Fixade länkarna till "mina favoriter", förde över bilder och dokument och försökte lära mig det nya. Men det enda nya är ju att saker inte finns där de varit förut. Och....att det inte finns någon Harpa. Jag har suttit och googlat nu efter någon sida där man kan ladda ner både Harpan och Kungen. Men utan resultat. Däremot har jag laddat ner så jag har fotogalleriet som vanligt och Movie Maker ifall jag gör fler bildspel. Det tar sin tid att få till en helt ren dator så som jag vill ha den.

Office har jag inte installerat än, så jag får inte upp mina dokument. Men det tror jag går fort och jag lär nog inte kunna somna om jag inte försäkrat mig om att dokumenten funkar. Jag tänkte ta det efter Debatt, eller under om det inte är något intressant de tar upp ikväll.  Nu har jag i alla fall hunnit skriva ett första blogginlägg med nya datorn. Det blir nog bra det här. Bara det att slippa vänta en evighet på att växla sidor är som en orgasm. Nästan. För att inte tala om att slippa starta om och om och om igen.

Nu måste jag sno på och kleta i lite mousse i håret och ta plats i soffan, för om två minuter är klockan åtta.

11 kommentarer:

BC sa...

Prova någon av dessa länkar http://apps.microsoft.com/windows/sv-se/app/microsoft-solitaire-collection/1a36fd17-5161-4651-ae2d-13384e427ea8
eller http://windowsforum.com/threads/i-have-all-my-microsoft-games-working-in-windows-8.98717/

BC sa...

Rättstavningen så kan du prova med denna
http://lasochskrivutveckling.blogspot.se/2012/01/ta-bort-rattstavning-i-word.html
Trevlig kväll !

Anonym sa...

Hej Greta, det tar tid att installera 1 data, vad duktig du är som putsar fönstren o bytt gardiner blir fint.Ha det bra mvh Benny

Anonym sa...

Det finns USB förlängning bara plugga i och en liten dosa med uttag i som man ställer på bordet, den kan sitta i hela tiden.

JaB

Svenne sa...

Din nya dator kommer säkert att utvecklas bra tillsammans med dig, men på lika villkor förstås;-)

MissAnnorlunda sa...

Hej Greta. Jag såg din intervju på TV4 och jag måste säga att du är en stor förebild. Många av mina vänner är så negativt inställda till det här som många människor gör. Man gör det inte för att man är självdestruktiv alltid, man gör det inte för att tjäna massor med pengar heller utan för att sex är kul och pengarna gör att det känns mer seriöst. Samhället har så fel syn på det här med att sälja sex och det gör mig lite ledsen att man förknippar försäljning av sex som något negativt när det finns människor där ute som självmant vill skänka pengar för denna tjänst och det känns konstigt att folk ser ner på en för det. Jag tänker följa din blogg hädanefter, du är en så stark kvinna!

Gretas Svammel sa...

Jag förstod inget av de första länkarna ...BC..men tack för din hjälpsamhet. Jag får spela harpan på skrivdatorn *ler*.

Den andra om rättstavning kollade jag också, men blir lite osäker. På Word vill jag ju ha rättstavningen kvar, men inte på bloggen. Fast det hänger kanske ihop på den här datorn.
Det är mycket med det tekniska.

Gretas Svammel sa...

Ja, allt tar sin tid...Benny...

Gretas Svammel sa...

Så himla bra...JaB...tack för den upplysningen. Blir att kolla nästa vecka när jag ska till stan.
Det är så mycket man inte vet tydligen.

Gretas Svammel sa...

Med tiden...Svenne...så får jag nog pli på den.

Gretas Svammel sa...

Tack...MissAnnorlunda... för alla fina superlativer. Det finns många olika varianter inom sexarbete och precis som du skriver så är allt inte bara fult och negativt och destruktivt.
Men som i det mesta finns det två sidor och jag håller med dig om att det är synd att folk väljer att bara se den svarta sidan.

Fortsätt gärna läs mitt svammel. Du är välkommen.