torsdag, augusti 29, 2013

SISTA INLÄGGET ( med gamla datorn )

Tar väl en sådan här bild idag. Ni har säkert väntat när det ska komma en typ hobbybild. Eller så har ni det inte.
Vad gör jag denna torsdag då, när augusti alldeles snart bara är ett minne blott? Är jag och badar? Installerar jag ny dator? Rensar jag skåp? Är jag ute och rör på fläsket? Försjunker jag i en bok? Målar jag en tavla? Letar jag med ljus och lykta efter ett jobb så jag ska slippa ett hittepåställe inom Fas3, vilket närmar sig med stormsteg? Är jag i oasen och njuter ihop med en annan människa?

Nää, ingetdera. Inte än iallafall, men klockan är ju inte halv två ännu. Det är flera timmar kvar innan dagen är slut och jag kryper ihop i soffan med lite blåbär och tittar på tv. Tre program på raken ikväll i samma kanal. Äldreboendet, arga doktorn och Debatt.
Jag är lite lustigt trött idag efter en natt där jag vaknat till flera gånger och drömt massor. Men har bara diffusa minnen av drömmarna. Om det är drömmarnas påverkan som fick en massa ideer att ploppa upp, vet jag inte. Säkert lär det inte heller bli någon verklighet av dem för de är alldeles för högtflygande. Men man ska aldrig säga aldrig. Jag behåller dem för mig själv så länge så får jag se ifall de fortsätter att cirkulera i skallen.

Jag sitter alltså fortfarande vid min gamla dator och förhoppningsvis för sista gången. Jag har gått igenom bilder och dokument och kollat den externa disken och usb-minnet, så att allt av värde är bevarat. Nu ska jag bara radera de allra sista bilderna på den här, alltså bloggmappen. Funderar på att ha den här gamla till att leka och lära. Skruva sönder. Jag vet ju inte hur en dator ser ut bakom fasaden.

Men först ska jag få igång den nya och bli bekant med den. Och det ska jag göra innan det blir kväll, för det är varken sol eller värme ute idag.  Så det här är troligtvis sista blogginlägget på gamla datorn. När jag ändå håller på och styr med sladdar och skit och automatiskt kommer att städa skrivbordet, så fick jag iden att också möblera om. Det är visserligen 1½ - 2 månader för tidigt. Höststädningen brukar jag köra i oktober, men tänkte att datorrummet kan jag ju lika gärna göra nu. Tanken var att köra rubbet med fönstertvätt, gardinbyte etc, men orken försvann bara jag började tänka på det. Fast jag har inte riktigt tänkt klart ännu. Det är dumt att göra något halvdant. 

Nu stänger jag av den här computern alldeles strax. Kanske, förhoppningsvis och troligtvis för alltid.    

2 kommentarer:

Svenne sa...

Skruva framför allt i världen inte isär din gamla dator, då får du se så mycket damm som det finns i den och det tror jag inte du vill se;-)

Gretas Svammel sa...

Ha,ha...Svenne... här ska det skruvas någon dag.