måndag, september 10, 2012

FAS 3 och HÅGLÖSHET

Bild från augusti i år. Känner mig rätt håglös även idag. Känner inte riktigt igen mig själv faktiskt. Bra och dåliga dagar har vi ju alla lite till mans, men just nu är det som att jag resignerat och stagnerat och tappat lusten till att ta mig för något för att bryta tillståndet. Fast det är nog bara ur min aspekt kanske och låter nog värre än det är. Fast hade jag varit som jag brukar så hade jag taget tillfället i akt och tex börjat måla, eller plockat fram skrivdatorn igen och fortsatt och kanske slutfört skrivprojektet, eller kommit på någon ny ide, eller taget en lång promenad i vår vackra natur . Eller varför inte börjat rensa i garderoben eller höststädat sovrummet för att se om sömnen blir bättre. Nu vankar jag bara omkring och tänker på allt jag borde göra och som jag inte gör, vilket i mina ögon förminskar mig än mer.

Fast huvudet jobbar på som vanligt. Kanske mer än vanligt till och med och kanhända tar tankeverksamheten all energi. Vad vet jag och i morgon är jag kanske mitt vanliga jag igen. Idag skulle jag åkt in till oasen för att massera en helt ny stjärna. Att jag ändrade bokningsdagarna lite den här veckan beror på att jag i kväll hade tänkt att gå på ett möte i stan. Man kan kalla det ett politiskt möte i en fråga som intresserar mig... inte engagerar mig. Busspriset har ökat ganska rejält nu från första september, från 45 till 60 kr per dagsresa ( t.o.r), så kan jag uträtta fler saker när jag ändå åker in ,så försöker jag förstås planera så. Det lyckas inte alltid, men ibland. Idag tänkte jag då att jag kunde passa på att boka in en kund innan mötet för att då få dagen i morgon fri. 

Men i morse fanns ett sms som skickats igår kväll att han inte kom. Har ju som de flesta vet hobbymobilen avstängd från fredag till måndag. Nu får jag sällan några sms eftersom det är mail som gäller, men den här helgen hade tydligen ett par icke läskunniga varit inne på hemsidan. Dubbelt läsokunniga eftersom de dels försökte boka via sms och dels ville ha tid i helgen. Hur som helst  bestämde jag mig då för att strunta i mötet också. Så viktigt är det inte. Inte viktigt alls egentligen...för mig. Fick alltså en hel dag gratis som jag som sagt inte alls tar vara på, på grund av bristande ork och lust vilket förstås stör mig väldigt. Ja, gud vad jag gnäller *ler*. Men ibland får man göra det .

Mycket av mina tankar kretsar förstås kring Fas3 och hur jag ska komma ifrån skiten. Tycker att jag testat och försökt med det mesta, från personliga besök hos företag, myndigheter och affärer och intresseanmälningar till de mest konstiga företag till det vanliga jobbsökandet bland lediga jobb, som egentligen är lönlöst eftersom jag där konkurrerar med hundratals andra. Men en vacker dag hittar jag kanske lösningen.

Jag har funderat lite på den här anordnarmässan. Är den tidigare listan helt utbytt nu till mässor och varför? Är det måntro för att inte ha anordnarna på pränt? Jag har läst lite på nätet och andra bloggar om hemlighetsmakeriet som inte är något hemlighetsmakeri, fast nu kanske blir det. Läste bla detta inlägg av Helga von Pittbull. Hon tar i ett annat inlägg upp en annan sak som jag inte reflekterat över och inte heller haft anledning ( ännu ) att engagera mig i. Hur nystartsjobbare inte får sin lön på grund av att företagaren/ arbetsgivaren inte fått sitt bidrag av AF. Ingenting verkar ju fungera som det ska. 

Länkar till hennes senaste inlägg också, för det är rätt sant det som jag ska citera nu: 
 
"Det är bra att Littorin går ut med att Fas 3 inte blev som de hade hoppats. Men jag gillar inte när han några dagar senare skyller ifrån sig och menar på att det är de arbetslösas fel att de befinner sig där. Detta är typiskt för politiker och man ser det gudskelov inte lika ofta i andra sammanhang.

Om vi låtsas att 15% i Fas 3 går vidare till jobb så är resterande del hopplösa fall. Tänk er samma resonemang i en skolledning: 15% av eleverna får godkända betyg medan 85% är obildbara. Ingenting behöver ändras i skolmiljön för den fungerar som den ska – det är eleverna som är bångstyriga. Eller ett sjukhus där enbart 15% överlever en operation; resterande procent är sköra människor. Inget fel på vare sig läkare, sjuksköterskor eller organisationen i sig. Men i politiken går det utmärkt att resonera på samma sätt. Hur är det möjligt?" 

Mycket Helga blev det.  Men många andra skriver också och kritiserar Fas 3.

Sömnbrist kan faktiskt till en del vara förklaring till min håglöshet, fast inte helt. I förrgår natt satt jag uppe och surfade på Spanien och våndades över mitt oförklarliga motstånd att resa och vaknade sedan tidigt och gav mig ut.  I går natt satt jag uppe och surfade på regler, avtal och bestämmelser om Fas3. Skrev ut en del som jag tänker ta med när jag ska på denna mässa i veckan nu. Myndighetspersoner har så jäkla lätt för att hitta på egna regler som de sedan får fotfolket att tro är lag. Jag tänker faktiskt också ta med kameran. Skulle inte alls förvåna mig om det står anslag att fotografering är förbjuden. Tanken är att fota alla de anordnare som är med på mässan. Fast jag vet ju inte alls nu hur den läggs upp. Det kan ju vara som vid infomötet till Fas3 att några stycken kommer och pratar om sin grej bara och vi mindre värda sitter på stolar och lyssnar. Det märks. Jag är lite laddad iallafall och en hel del av min energi går nog till det här, skulle jag tro.

I morse vaknade jag vid sex efter ca fyra timmars sömn. Hämtade en ostriskaka, ett glas soyamjölk och pallade sedan upp kuddarna i sängen och skrev av mig alla tankar i mitt block. Somnade sedan igen för att efter två timmar väckas av min privata telefon. Det är också något som stör mig. Ett 010 nummer som håller på och ringer, ofta tidigt på morgon. Numret finns inte varken på Eniro, Hitta. se eller vem ringer och inget meddelande lämnas. Mig veterligt är det bara läkarbesked som inte lämnas via telsvarare och något sådant är inte alls aktuellt. Dessutom skickas det per post om ingen svarar. Det här numret har hållit på nu  flera vardagsmorgnar och ringt. Idag kom tanken att det kanske är AF. Fast det låter inte troligt, eftersom de kan skicka mail, sms, prata in meddelande, skicka per post och dessutom nyss har skickat ett brev. Störande är bara förnamnet.

Lite jobbigt är det också nu att inte kunna boka in besök eftersom jag inte vet hur det kommer att se ut för mig framöver. Den här veckan är klar och nästan nästa vecka. Där fick jag ett nej på en föreslagen tid och den tiden har jag idag gett till fem stycken. Ja så klart har jag informerat dem om att flera fått förslag på samma tid och att snabbast vinner. Men sedan kan jag inte ens ge förslag på tider eftersom jag inte alls vet hur jag har det i V.39. Visst, jag skulle kunna beta av kön genom att boka in två stycken fem dagar i veckan nästa vecka, men hur kul vore det? Tror att varken jag eller kunden skulle uppskatta det. Sex utan lust är som kaffe utan grädde. Svart och beskt. Där fick jag till det *ler*.

Nu funderar jag på att koka några potatis som legat och grott i skåpet. Det är nog ett par månader sedan jag åt potatis, förutom sötpotatisen i rotsakerna jag och avkomman åt. Blev sugen för flera veckor sedan och köpte några knölar, som sedan bara blev liggande. Kanske blir jag lite piggare efter lite mat. Vad jag ska äta till? Salladsblad, tomater och rödlök tänkte jag och cremefresh. Det duger gott. Gud vad pigg jag kommer att bli och medan poatisen kokar tar jag ett litet vil och ikväll tar jag del av Moreus anfäder innan jag slår över till spökena på sjuan och avslutar med tvåans dokumentär om äldre kvinnors sexliv. Det står inte att det är repris, men risken finns att det är något som jag redan sett. Sedan läser jag lite och sover efter det gott hela natten och vaknar som en ny människa i morgon. Så får det bli.         

4 kommentarer:

BC sa...

010 används väldigt ofta av landtinget..

Gretas Svammel sa...

Jag vet...BC...men jag väntar inget samtal från dem. Har inte haft något med Landstinget att göra på ett halvår..minst.

Men även andra myndigheter tror jag kan använda 010. Men får man inget svar och inte vill/får prata in meddelande så finns post och mail.

Svenne sa...

010-nummer går dom flesta myndigheter över till eftersom dom då kan ringa lokalt över hela Sverige. Jag har drabbats av det så du kan vara lugn vad det beträffar.

Gretas Svammel sa...

Ja...Svenne...jag är lugn. De har slutat nu.