söndag, september 09, 2012

STÖRANDE DAGAR

En solig söndag. Ganska illafall. Just nu när jag kikade ut var det visst ingen sol. Jag kör med grå text idag för känner mig, om inte grå, så åtminstone på lite halvdåligt humör. Gjorde jag även igår. Inget är kul och ingen lust med något. Stör mig mest på både det ena och det andra och tycker förstås själv att jag är skittråkig. Bilden är från nätet och får symbolisera helgen, bortsett från flaskan. Alkohol förstärker bara ett dåligt mående, liksom ett bra.

Men bara för att humöret inte är på topp, så betyder inte det att jag bara sitter på ett ställe och hänger läpp *ler*. Men jag stör mig på allt jag företar mig och tycker som sagt att allt är skit. I går hade jag tvättstugan och tänkte faktiskt först gå ut och ändra tiden, för kände bara nej,nej, nej jag vill inte. Men insåg att om jag ändå ska knalla ut dit för att ändra så kan jag lika gärna slänga i några maskiner och få tvätten ur vägen. Jag tog mig i kragen, kan man säga, eller om det var någon osynlig som puffade på mig. Så idag plockade jag, i ultrarapid, in ren tvätt i skåpen, för så långt sträckte sig inte "kragen" igår.

Men jag beskar alla korten som togs i veckan och sorterade och sparade i respektive mappar. När det gäller papper, foton och en del annat så finns kontrollbehovet kvar. Och det är kanhända ingen nackdel, fast det tar ju lite tid. När det gäller de foton jag sparar på så läggs de i olika mappar beroende på vilka foton det är. Egna bilder, familjebilder, diverse osv och varje sådan mapp har i sin tur undermappar typ månad och där vill jag ha bilderna i kronologisk ordning utifrån när de är tagna. I diversemappen är undergrupperna hemsida, blogg, blogghuvuden, reserv osv. Förutom det så skrev jag. Inte på skrivprojektet, utan en annan grej och idag var jag inne och tipsade lokalblaskan om en sak. Fast jag tror inte de bryr sig om mig ha,ha. Sedan satt jag halva natten efter det jag tittat på Plura som var dåligt igår ( hundens slickande överallt äcklar mig lite trots att jag gillar hundar ) och sökte info om platsen jag är bjuden till i november. Den ligger i Spanien och är jättefin. Ändå värjde sig hela min kropp. Något jag inte förstod och som gjorde mig på ännu sämre humör.

När jag sedan sent omsider lade mig så brydde jag mig inte om att läsa för boken jag håller på med ( Läckberg ) stör mig också. Jag somnade på dåligt humör och trot eller ej, idag vaknade jag vid sex och var fortfarande på dåligt humör. Låg väl en timma cirkus och funderade, bla över resan. Istället för att vara glad och se fram emot den, så känns den plötsligt som ett stort hinder och hur förklara det för de som bjudit ner mig? Vid sju gick jag upp och tvingade mig ut. Visst var det fint med solen som höll på att gå upp och det lite trolska vattnet som det såg ut att ryka om. Fyra grader varmt var det så dags. Men jag ville bara hem igen. Hem till vaddå? Jag var inte speciellt kaffesugen och datorn hade jag hela dan att ägna mig åt om jag ville. Jag var arg för att jag inte kunde njuta av naturen som jag brukar och arg för att jag var arg.

Nu har jag suttit vid computern ett tag. Kikade in på sexforumet och störde mig på att det i varenda tråd var goddagyxskaftinlägg, var inne på Schulmans blogg och störde mig på att han inte uppdaterar, klickade mig därifrån in till Aftonblaskan. Varför då kan man undra? Kanske för att få anledning att störa mig ännu mer ha,ha. Vi människor är ju så. Hittade det här om sexköparen som på ett vandrarhem i Stockholm attackerade eskorten med en sax för att han fick för sig att det var en omopererad man. Så är däremot endast ett litet fåtal människor tack och lov. Hur trött och missförstådd man än känner sig så har de allra flesta en spärr.Saknas den så bör man ha hjälp.

Naturligtvis kunde jag inte missa rubriken om Ryanair som fick nödlanda. Det är Ryanair jag ska åka med...om jag åker ..och jag har inte längre varken förtroende för dem eller anser dem så servicevänliga. För ett antal år sedan åkte jag till Skottland med dem utan minsta problem. Men det var då det. Innan de började kalla sina passagerare för idioter.Men nu är det inte just flyget som gör att kroppen och sinnet värjer sig, utan hela grejen. Böket med buss till stan, sedan buss till Skavsta och flyg till Spanien, bli hämtad där för stället personerna hyr ligger ca fem km från flygplatsen. De här personerna är jättelätta att umgås med och trevliga, men ändå att samsas på en liten yta i tre dagar, kanske fyra, sova på något provisoriskt och sedan hela proceduren hem igen. Det är så omständigt för så lite och det ligger inte vid havet och vädret kan ju vara som vår dåliga sommar. Ja, ni märker, det är bara negativt. Jag har inte bokat flygbiljett ännu, tänkte göra det idag. Nu hoppas jag förstås på att det inte ska finnas någon plats. Kanske ska jag vänta till i morgon.

Fas 3 skiten och arbetsförmedligen är ytterligare saker jag stör mig på och kanske är det där, det hela bottnar. Fick brev förra veckan, men jag läste det inte ordentligt förrän igår. Att det var en kallelse till nästa vecka hade jag förstås uppmärksammat och att det var till en anordnarmässa. Förr har jag som ni vet fått en lista på aktuella anordnare. Igår när jag satte mig in i vad som stod så läser jag att jag på plats där och då ska välja en anordnare. Ja, det blir nog ett roligt besök. Jag ska ha ett samtal med handläggaren hur som helst har jag bestämt, för jag vill ha svar på de frågor jag samlat på mig. Den rätten måste jag som arbetssökande ha. Stör jag mig för mycket så ger jag faan i hela Fas 3 skiten. Så tänker jag alltså nu. 

Och nu tänker jag avsluta detta störande inlägg *ler*. Mailen är avklarade och nästa vecka är klar och troligtvis veckan därpå också fast de är bara preliminärbokade ännu, fast  med deras önskemål. Sedan, om det vill sig illa, är jag väl fast igen. Bokade i fredags tid till frissan och det var inte det lättaste. När jag kunde, kunde inte hon och viceversa, så det drog iväg till V.39. Förhoppningen är att kunna dra ut på friheten till oktober, men, men.           

Inga kommentarer: