tisdag, juni 05, 2012

PÅ ÅTERSEENDE PÅ FREDAG

Bild från i morse innan jag gav mig ut att möta dagens äventyr. Varje dag är alltid ett nytt äventyr. Om man nu väljer att se det så och vad man räknar som äventyr. För mig är allt jag inte vet ett äventyr och det börjar så fort jag slänger benen över sängkanten på morgonen och har en hel ny "okänd" dag framför mig. Vissa dagar häckar jag ju bara framför en bildskärm och det kanske inte är så äventyrligt *ler*. Men ibland kan det hända grejer även då. 

För att vara lite tjatig så är också det här vädret vi har ganska äventyrligt, tycker jag. Jag åker som en jojo upp och ner. Eller jag och jag, snarare mitt sinne. Solen värmde så skönt när jag stod och väntade på bussen idag och jag vände förstås upp nyllet på stört och bara njöt. Några minuter senare var hela himlen grå och jag stod faktiskt och frös. Det är som uppståndelsen och undergången ungefär och inte en gång, utan hela, hela tiden. Har man tur drar molnen förbi och solen skymtar till igen. Har man otur börjar det regna. Det är svårt att fatta att vi har haft en riktig sommarvecka och att jag till och med har badat.  Den lilla färg jag lyckades få då är snart ett minne blott. 

Vattentrycket i ettan var idag nästintill obefintligt upptäckte jag när jag ställde mig i duschen.  Det gjorde som vädret och mitt sinne...åkte jojo. Kallt vatten när det bara strilade och varmt när det satte fart. Så höll det på. Ni kan kanske tänka er när jag drog över till massagestrålar. Varmt och tryck på strålarna och man känner pirret i kroppen. Så plötsligt kallt och knappt några strålar alls. Nu visste jag ju hur det brukade vara med den här mannen som jag skulle träffa, så jag brydde mig inte till slut. 

När sedan den här trotjänaren gjort sitt ( och jag mitt ) så hade jag ingen mer inbokad eftersom eftermiddagens nya stjärna lämnade återbud igår kväll. Då passade jag på att ta med tomma Lokabackar till affären och byta dem till fulla och även handla till mig själv. Börjar det bli ute med drickabackar? Himla tomt var det iallafall och inte en endaste Citronloka så långt ögat nådde. Det fanns bara två olika mineralvatten. Vichy soda och Loka naturell. Jag är ju en trogen person så det blev en back Loka naturell. 

Det här är ett överskattat nöje ha,ha. Jag har inte ätit något onyttigt på evigheter och fick bara sådan otrolig lust att köpa ett sådant här. Jodå jag tänkte ta en kanelbulle först, men handen gick per automatik till wienerbröden. Men vaddå ? Jag smulade ner hela tangentbordet  och jag hann knappt känna hur det smakade förrän det var slut. Jag tror att en kanelbulle skulla ha smakat mer faktiskt. 

I morgon är det röd dag igen och jag har bestämt att inte ägna den åt att sitta framför datorn. Oavsett hur vädret blir så ska jag leva i verkligheten och vara lite social. Det blev mycket dator och stillasittande i helgen som var och det är inga specifikt viktiga mail som måste kollas eller annat som ska göras. Så ni får väl roa er med att läsa gamla inlägg *ler*. Även torsdag blir datorfri för då kommer kompisen framåt dagen och innan dess ska jag förbereda mat och baka en limpa och sedan kommer fokus att vara på annat än datorn. Fredag räknar jag kallt med att hon åker hem under förmiddagen för jag har lovat en som jag förr träffade rätt regelbundet  en träff på eftermiddagen.  Så inte förrän framåt fredagkväll hittar ni ett nytt inlägg här. 

När jag igår pingade gårdagens inlägg på nyligen.se så såg jag en rubrik som fångade mitt intresse. Kommuner trotsar regeringen. Allt som trotsar regeringen tycker jag är intressant *ler*. Den här artikeln handlar om kommuner som frångår Fas3 och anställer istället. De är inte många och jag skulle önska att min kommun också gjorde det. Jag kanske skulle maila dem och föreslå det? Seriöst alltså. De flesta kommuner som gör detta har en rödgrön ledning ( förstås ) men den som var först var Uppsala som är moderatstyrt. Jag tycker att det är bra. Hellre en anställning med lön och intjänad pension och a-kassa och sjukförsäkring, än en förvaring där man inte är behövd och där många måste tigga socialen om ekonomisk hjälp och där andra skor sig på de som är arbetslösa. Reaktionerna är olika, men jag förstår inte kritiken riktigt. Speciellt inte den där någon i en kommentar anser att det är ett rån mot de som betalat a-kassa?  Som om inte många arbetslösa också betalat till både fack och sin a-kassa i kanske hela sitt liv? Innan de blev arbetslösa och utförsäkrade. 

Tänkte att dagens inlägg inte skulle bli så himla långt, så sätter stopp här. Nu ska jag städa av lite snabbt och sedan ta mig an tavlan i köket som jag fotade här om dagen. En ide jag har bara. I går satte jag inte på tv-n alls, men ikväll ska jag se sista programmet om studenterna de följt i tjugo år och kanske att lite nyheter vore på sin plats också. På återseende på fredag.      

2 kommentarer:

Unknown sa...

Skönt med kommun som bedömmer att de har personalbehov också anställer personal.

Hur gick det med duschen? Har du fått tryck i den? Låter som ett ärende för fastighetsskötaren eller händig man (obs negligerade pk genusperspektiv här!)

Gretas Svammel sa...

Vad gäller duschen...Hans-E..så har jag ju inte varit i ettan sedan dess. Får hoppas det är mer tryck nästa vecka.

Jag tror inte det är så vanligt med kvinnliga fastighetsskötare *ler* så du gjorde helt rätt att strunta i genus.