måndag, juni 04, 2012

ÖMSOM NER, ÖMSOM UPP

Att mungiporna går ner idag beror dels på skitvädret vi har. Nu är det väl lite löjligt att påverkas av det, men hur kul är det att traska i regn och ha båda händerna upptagna så att man inte kan hålla i ett paraply? Ett milt sommarregn kan vara helt ljuvligt, om man själv har valt att befinna sig i det. Helst naken då...eller iallafall i bikini. Men att i jeans och kavaj hoppa mellan pölarna i tunna tygskor är ingen höjdare. När jag kom hem tittade solen fram och då återkom hoppet. Men jag hann inte mer än tänka tanken på att ta stavarna på en promenad så mulnade det på igen.

Då fördrev jag en bra stund på photoshop istället och gjorde bla två nya blogghuvuden. Det ena blev bra, det andra sisådär.

Den andra orsaken till neddragna mungipor är att jag inte kommer ifrån Fas 3 fängelset. Fast det förstod jag ju, även fast jag hoppades. Jag kom lite upp i varv  där under diskussionen med handläggaren, men besinnade mig och både tänkte och sa att..... -  du tillhör ju fotfolket, så det är ingen mening med att härja på dig. Sedan frågade jag om det förekommit att någon har sluppit ifrån skiten. Inget som han kände till. Jag lämnade mitt dokument och bad att det skulle vidarebefodras till chefen som jag nämnde vid namn. Mest för att visa att jag visste *ler*.  Ja,ja, jag är väl lite löjlig, men ibland har tanken kommit att kontakta chefen för AF här i stan. Fast varför skulle jag, som kanske är mer psykiskt stabil än många andra i den här situationen slippa det här jävla systemet? Nu svor jag och det är inte ofta. 

Leendet bjuder jag på för att jag ändå lyckades dra ut lite på det hela. Och för att jag inte är helt ute och cyklar. Jag började att gå igenom varenda en av de 47 anordnarna och jag såg ju hur det skruvades på sig i stolen mitt emot. En av de suspekta som jag ringde till är redan borta ut leken och troligtvis någon till. Eftersom jag inte ansåg att någon av dessa 47 anordnarna på listan var något för mig så föll det här mötet lite. Jag skulle ju ha bestämt mig tills idag. Enligt AF alltså. Enligt mig skulle jag ha kontaktat anordnarna. Nu fick jag ytterligare en ny tid med direkta direktiv att då måste jag ha bestämt  mig för någon. Det är alltså snäppet värre än att välja mellan pest och kolera. Alternativet är att hitta någon egen. Hur lätt är det? 

Men jag fick ändå ett par veckor till i frihet och därefter en beviljad ledig vecka som man har rätt till. Jag tycker ju att det är lite sjukt att " få ledigt" när man är arbetssökande och har inte brytt mig om det någon gång tidigare. Men just nu passar det bra. Att kunna åka iväg med min unge med rent samvete.

Ler gör jag även för att jag lyckades argumentera för att två månader på en plats är en lagom tid. Och fick slutligen gehör för det. Det är bara att hoppas att han står fast vid det. Tänk om man kunde få ett jobb så man slapp den här jäkla skiten. Man är totalt livegen.

Jag har nu ikväll även bokat hyrbil. 1800 för drygt en vecka + bensinkostnaden. Det är överkomligt tycker jag. Jag har skrivit ut de nya bussturlistorna som gäller efter skolslutet och beställt lite böcker. Förutom de jag nämnt tidigare, Läckberg och Ninni Schulman även en av Kajsa Ingemarsson  och den här om en adlig,  fd alkoholiserad kvinna och så hittade jag när jag sökte på nya böcker den som handlade och delvis även är skriven av piloten ni kanske minns. Han som jobbade i massor av år som pilot fast han inte var det. En bluffpilots bekännelse.
   
"Historien om bluffpiloten Thomas Salme är fascinerande på många plan och handlar inte bara om hans högtflygande liv utan också om jakten på den perfekta storyn eller hur sökandet efter sanningen lätt blir en del av en annan lögn. Inget är vad det synes vara." 

Den kan vara bra, den kan vara skit. Det vet man inte förrän man läst. Fast jag facineras ju av människors historier.  Jag skulle också ha velat haft Ninnis sista bok, men den fanns bara i pocket. Jag fattar inte riktigt det där. Jag trodde att pocketversionen kom efter utgivningen som vanlig inbunden. Om man inte väljer endast pocket förstås, men varför skulle hon göra det?

I morgon blir det en sväng till ettan. Jag hade en helt ny inbokad på eftermiddagen som ( inte helt  förvånande ) mailade återbud nu ikväll. Tur att man har kvar en del gamla pålitliga män som vet vad de vill *ler*. En sådan träffar jag iallafall i morgon och det tror jag att jag behöver.      

2 kommentarer:

Unknown sa...

Synd om dig och andra i Fas3 toket. Hoppas att det tar slut snart.

Men du har ju ditt besök att glädjas åt!

Gretas Svammel sa...

Ja, det är alltid nåt...Hans-E...