måndag, augusti 08, 2011

PRIDEINTERVJU och ANNAT

Jag ropade visst hej lite för snabbt. Datorn är tillbaka på status Q, dvs några omstarter krävs innan jag kommer in. Så var det igår och så var det idag. Ja,ja, men den är rensad och snabbare och jag gjorde något jag aldrig gjort och aldrig trodde jag skulle göra. Så helt bortkastad var inte formateringen, sett ur den synvinkeln. 

Jasmine har skrivit lite och gett några länkar på sin blogg om Prideparaden. Tackar för det. Pye och någon Thierry.. aktiv i franska sexarbetares rättigheter, har gett en intervju i Makthavare.se ...en sida fokuserad på Pride tydligen. Läs den gärna, för den är bra och Pye tar upp en del där som jag inte tror att "vanligt" folk är insatta i.

"Pye Jakobsson menar att sexarbetare möter samma typ av fördomar som hbt-personer för 20-30 år sedan."
" - Det händer väldigt mycket tragiska saker just nu och jag ägnar mig mest åt att släcka bränder. Folk förlorar sina barn, får sparken från sina jobb, och blir nekade pengar från Försäkringskassan ".

I artikeln tar hon upp några av dessa saker lite mer. Det är lite synd, men inte förvånande, att inte andra medier uppmärksammat det mer. Men de vågar helt enkelt inte. Som Thierry sägar:

"En del applåderade och andra slutade applådera när vi kom, det var tydligt att alla har en åsikt. När vi gick i en parad i Frankrike så var det på nyheterna överallt, men ingen här vågar skriva om det eftersom de är rädda för att verka pro-sexarbete."

En video har Jasmine länkat till också om ni går in och kollar hos henne.

Detta om detta. Jag är trött, vilket inte är så konstigt då jag var uppe tidigt idag. Även i morgon får jag knarta upp tidigt. På onsdag får jag sova en timma längre för att på torsdag återigen låtsas att jag är morgonpigg. Kanske även på fredag. Men fredag vet jag inte hur den artar sig förrän torsdagen är avklarad. Ryggkrämpan jag kände av på vänstra sidan förra veckan och som försvann någorlunda, lagom tills jag skulle kånka på kartonger, har återkommit. Kände av det igår, men då i svanken och nu på högra sidan. Det flyttar sig alltså. Lattjo. 

Kanske är fysiska småkrämpor något man får vänja sig vid ( näää). Man är 25 i sinnet och tror att kroppen är lika ung..typ. För att prata om något annat så var jag väldigt oproffessionell idag och handlade utan att tänka efter. Jag ska inte säga vad det var, men jag tog en sak för given och agerade därefter. Så kan det vara och så kan det bli. Man grämer sig en stund över sin egen dumhet, men sedan måste man släppa det.

Studsade iväg till bussen efter besöket. Studsade? Ja, nästan. Dels var det rätt kyligt. Jag trodde det var varmare så tog bara en kort, tunn kjol och en t-shirt på mig idag. Dels högg det till i höften varje gång jag satte ner högerfoten. Innan jag beredde mig på en lång väntan på AF, så väntade jag en halvtimma på en bank som inte är min vanliga. Fick för mig att plocka ut lite av Royaltyn från boken och finansiera den avbitna tanden med det. Liksom förra månaden så blir ju även denna en månad utöver det vanliga. Långt utöver vad gäller utgifter. Herregud. Men det fixar sig. Allt löser sig. Det är bara att ta en dag i taget.

På AF behövde jag sedan bara köa fram till informationsdisken. Sedan var det klart. De vet inte alltid vad de säger tydligen, vilket jag upptäckt för länge sedan och därför är noga med att de för in allt i sina datorer. Kontakta omedelbart AF stod det i brevet, för att planera inför Fas 3. Min handläggare har semester så jag ringer kundtjänst och får beskedet att jag måste ner och skriva in mig. Redan där tyckte jag ju att det lät ologiskt, men det är mycket som är ologiskt med myndigheter och jag vill inte riskera att bli utan ersättningen. Speciellt inte nu, ha. Noterar du att jag har ringt nu, sa jag till tjejen på kundtjänst. Jadå.

Idag fick jag andra besked. Jag behöver inte alls skriva in mig. När de får signaler från FK, så ska handläggaren boka in en tid. Jag behöver inte bry mig alls eller agera på något speciellt sätt. Bara vänta eftersom ansvaret är handläggarens. Så jag gick hem och nu väntar jag *ler*. Jag frågade idag om det var noterat att jag ringt och det var det och hon skulle också skriva in att jag varit där idag. 

Jag hade således studsat iväg i onödan. Men när jag ändå var där så klev jag in på Claes Ohlsson. Det känns som om jag alltid gör det. Hittade en längre mejsel än den jag köpte på Biltema och så köpte jag lite målardukar och målargrejer. Jag ser jättemycket fram emot att sätta igång och måla på nya stället. Kommer nog att bara ha egna alster på väggarna, tavlor och foton. Längtar även efter att få sitta en hel dag eller hel natt och bara skriva. Promenader och cykelturer i helt ny natur ska inte heller bli dumt. Jag tänker nog åka iväg och kolla upp det bad som jag tror att jag kommer att nyttja mest. Säkert för kallt att bada då, men för att rekognosera inför nästa sommar. 

Ja, ja det är lätt att sväva iväg i drömmar och fantasier. Svängde ihop lite ätbart, snabbt och smidigt innan jag satte mig här. Vilket i och för sig är ett par timmar sedan. Kanske ser det inte så gott ut ha,ha. Men det var gott. Orkade inte koka ris, så skar lite sallad och gurka till uppvärmd Uncle Bens grönsaksmix i chilesås. Mätt blev jag också.

2 kommentarer:

Benny sa...

Det såg gott ut,själv åt jag vegetarisk Pizza,Kram

Gretas Svammel sa...

Inte dumt det heller...Benny