fredag, augusti 05, 2011

LÅNGT,LÅNGT OM PRIDE,SJ,TÄNDER och ANNAT

Jag måste säga att jag fortfarande är så himla stolt över mig själv. Att jag fixade datorn. Den går igång varje morgon så lekande lätt och snabbt. Utom i onsdags, men då kom det upp ett meddelande om diskläsfel. Det jag stör mig lite på är alla dessa förgrömmade uppdateringarna. Varenda dag finns det lilla blå meddelandet nere i högra hörnet. Likom Javas oranga. Men Java kan jag klicka bort så jag slipper se, men nästa dag är det där igen.

En gång för länge sedan så uppdaterade jag när Java gav sig tillkänna. Sedan kom jag inte in i datorn. Höll på länge och slutligen kom jag in och kunde göra en systemåterställning så allt blev som vanligt. En bra tid efteråt dök det upp igen och då var grabben här. Klart du ska uppdatera java fick jag höra. Det är viktigt. Okej. Jag testar igen, för kunde inte vara hundra på att det var javas fel sist. Men samma resultat. Lyckades efter mycket om och men komma in och göra återställning även den gången. Sedan dess skiter jag i Java. När jag hade gjort formateringen nu så kom det upp ett meddelande att java inte var kompatibelt med Vista. Ändå finns det på datorn? Har kollat upp vad Java är bra för eller har för uppgift. Enkelt kan man säga att det kodar om datorspråk till språk som vi förstår. Men jag tror att Vista gör samma sak. Fast säker är jag inte.

Hur som helst är det en snabbare dator nu och snabba är även nya hyresvärden. Om det är för att jag är ny hyresgäst eller för att de inget har att göra på just den firman som handhar det jag bett om, vet jag inte. De flesta är förvånade, så ock jag. Men glad och tacksam naturligtvis, för det är så jag vill det ska vara. I onsdagseftermiddag ringde jag som jag skrev, om de saker jag upptäckte när jag var där. Igårkväll när jag kom hem hade jag missat samtal och inspelat meddelande. Det var för sent att ringa då, så ringde i morse. Är du hemma idag, undrar killen? Nu är ju inte det stället hemma riktigt ännu *ler*, men vi bestämde tid nästa vecka när jag är där med grejer igen.

Det låter kanske nonsens, men det betyder så himla mycket för mig att slippa tjata. De kanske har gått på kurs, vad vet jag *ler*. Men jag tror mer det beror på personlighet och intresse hos de som jobbar på den firman. Intresse och förståelse för kundens önskemål. Jag skulle vilja skriva ut namnet, men vågar inte för min egen skull och även deras. Fast nu är detta nu. Om ett år om jag behöver hjälp med något kanske de inte är lika snabba. Vad vet jag. Det spelar heller ingen roll, för det är nu jag gläder mig.

Jag är ledsen, men det kan bli ett långt inlägg. Skit, hur gör man för att blogga läsvänligt? Det borde jag gå på kurs i *ler*. SJ skulle jag ju skriva om, men sjutton det går inte för då blir ni sittande hela natten för att läsa klart. Kort...många skyller historien med elvaåringen som blev utkastad ( har ingen länk men tror alla vet ändå) på SJ. SJ ska ha kritik för mycket, men enligt mig kan man inte dra ner en hel myndighet i skiten bara för att en person i den myndigheten gjort fel. Om en polis agerar fel är det inte fel på hela poliskåren tex.

 Sedan vad gäller SJ så vet jag inte deras policy, jag bara resonerar med mitt eget tänk. I dessa arbetslöshetstider där folk måste ta de jobb som erbjuds så får man nog räkna med att fel personer hamnar på fel ställen ibland. Den här aktuella tågvärden eller konduktör eller vad det nu var som körde ut tjejen mår tydligen väldigt dåligt av det som hände. Det klart hon/han gör och det är positivt. Positivt att förstå innebörden av sitt handlande. Men var agerandet från personen eller var det krav från högre ort? Jämför tex försäkringskassan som måste agera mot sitt innersta varenda dag och i vartenda ärende. Hur kort blev det här? En sak ploppar upp nu. Nazisterna. Vems fel var det att när folk gasades ihjäl? De som utförde det (tågväden/konduktören), de som befallde det av krav uppifrån (sj) , eller Hitlers (regeringen)?

Samma sak med SOS. Fel personer på fel plats. Varför? Jag kan återgå till min tacksamhet över att slippa tjata om mina önskningar. Gillar man sitt jobb, förstår innebörden och har kunskapen ( och empatin ) och tar sitt ansvar så blir det inga problem. Förstår ni mitt resonemang?  Jag märker, herregud, hur hjärnan jobbar febrilt nu. Fattar ni vad jag menar? Fattar ni hur sjukt samhället är? Enligt mig då förstås. Det är lika dumt som att ge en enskild bloggare skulden för det som hände i Norge. Att massmördaren hade denna bloggare som någon sorts förebild. Nää jag har bara läst enstaka bitar och rubriker för jag spyr nästan på folks tänk och attityder.

Nu ska ni vara glada ha,ha. Jag tog en paus, hällde upp ett glas av vinet jag fick i present i veckan. Det var sååå gott. Och jag menar det. Fattas bara annat. Trots att det var rosevin. Givaren vet numer min åsikt om rosevin, ärlig som jag är. Men lika ärligt säger jag att det var gudagott med ett glas av detta kylskåpskalla rose just nu. Varför glada? Jo för att jag raderade allt som följde i förra styckets spår. Nu är frågan om jag ska börja på ett nytt inlägg eller köra på här? Risken är att tappa läsare om det blir jobbigt att läsa mina inlägg på grund av längden. Jodå, jag märker hur de blir längre och längre. Varför blir det så?? Det vet förstås inte ni. Inte jag heller tyvärr. För mycket som far runt i skallen kanske. Tack och lov då för min oas, där jag lämnar allt oviktigt utanför dörren. Hur skulle mitt liv se ut utan den?


Planeringen höll även idag. Yes. Den nya personen kom som det var bestämt och massagen som följde blev nog bättre än väntat. Nog är fel ord. Jag vet att så var fallet och personen vet det och jag mår väldigt bra av det utfallet. Återigen det där med att vara intresserad av det man gör och viljan att göra sitt bästa.

Förutom att jag sedan kånkade hem använda handdukar och överkastet och lite matvaror som jag missade igår, så hämtade jag ockå ut mina 8 beställda böcker. Det är lite av en högtidsstund när jag öppnar paketet. Idag drog jag av mig mitt linne som haft haft nu några dagar och satte på mig en skjorta, placerade böckerna på golvet och även mig själv och fotade för att visa böckerna...och mig.

Fick inte till det så att alla böckerna syntes, så tog ett på bara böckerna. Det är ju faktiskt mina betalande älskares förtjänst att jag kan köpa böcker jag vill ha, att jag kan förändra mitt liv, att jag kan ägna mig åt skrivandet, att jag kan få ut en bok osv. Ingen tvingar mig. Inte ens jag själv. Dessa möten jag har, skulle jag kunna ha utan ersättning för vitsen för mig är ju att själv må bra. Men varför dra på sig efterhängsna män som följden skulle bli ( vet av erfarenhet), när jag kan dubbla mitt välbefinnande genom en ersättning? Och dessutom ge välbefinnande utan krav. 

Ledsen, men jag är inte klar än. Prideparaden morgon. Stockholmare som har chansen, missa inte den. Missa inte sexarbetarnas lastbil med burlesktema. Jag skulle varit där. Jag borde varit där. Jag önskar jag varit där. Iallafall just nu önskar jag det. Det här är viktigt..för oss. Pratade med ena avkomman tidigare i kväll, som tyvärr jobbar hela helgen. Annars hade jag hoppats på info från henne. Kommer det överhuvudtaget att uppmärksammas i media? Spännande.

Blaskor och andra följer väl det hela och de väljer självklart själva vad de vill rapportera om. Såg nu ikväll Expressens rubrik från yahoo. Att de på sitt flak idag hade debatt med Federley (c) och Stina Svensson (fi). Ja, vad ska man säga? Det är bra att Federley ställer upp. Själv skulle jag vägra en sådan debatt. Vad finns att debattera? I just detta fall. Samma gamla skitargument från samma gamla skit attityd. Prostitution är männens fel och vi stackars kvinnor, vi är offer som inte förstår någonting. Skit på dig Stina, säger jag ( i affekt just nu ). Med andra ord kan jag säga.... att dina ord Stina kommer från ditt inre, hur du blivit uppfostrad osv. Inget fel, men sök mer kunskap och framförallt prata med oss det berör och inse att din åsikt inte gäller alla. Det sista är vikigt. Vi vet att flera unga agerar utifrån olika saker och blir bemötta på fel sätt av både vargarna och de som kan hjälpa. Att tro som denna Stina gör , att sexköpslagen kan vara till nytta eller är till nytta i dessa fall är brist på kunskap. Läs på innan du uttalar dig, skulle jag vilja säga.


Jag hade hoppats på mer debatt just om sexköpslagen, då jag själv blivitt inbjuden att medverka. De som känner mig vet min inställning vad gäller just debatt. Jag vägrar debatt. Det är sällan som svenska debatter är nyanserade. Jag står för min åsikt och kan gärna förmedla den och jag pratar gärna öga mot öga med någon med motsatt åsikt. Men att kackla i en hönsgård tilltalar mig inte. Speciellt inte om hönsen har noll koll.


Nu har hela fredagskvällen gått till ingenting. Jo, jag har  ju bloggat mina åsikter. Men min tanke ( som aldrig blir som den var tänkt) var att beta av mail, blogga, hälla upp ett glas vin, sätta mig i soffan och planera fortsättningen på min flytt. Vad ska packas i helgen mm mm. Nåja, det fixar sig väl. "Tyst vittne" som jag brukar se på fredagar kl.22.00, börjar tydligen om igen. Är det månne repris på repris? Just ikväll orkar jag inte bry mig. Klockan är snart 23.00 och för en stund sedan fick jag ytterligare en sak att tänka på.

Jag åt mina mandlar och nötter och kände något hårt plötsligt mellan tänderna. Spottade ut och insåg direkt att det var en bit av en fyllning. Så jäkla typiskt att det ska komma just nu. Halva utsidan av en tand är borta. Det stör inte mig vad gäller skav osv, men jag ser ju att det måste fixas för att inte bli värre. När? Hur? Vem betalar?. Vad ska jag lära av detta?  Någon gång får jag svar ( hoppas  jag). Tills dess är det bara att hänga med i svängarna.

5 kommentarer:

Svenne sa...

När SJ delades upp i sju bolag för tio år sen så blir det som det blir vad tåg beträffar, alla skyller på varandra!
Det där med tänderna känner jag igen, känns som halva tanden är borta men så är det oftast inte och det löser säkert din tandläkare på ett bra sätt.
/Kraaam

Benny sa...

Har 2 tjej kompisar som är tillsammans som skulle gå prideparaden,jag fick förfrågan att följa´med till Stockholm,jag hadde inte tid,har lite annat att tänka på.Jag lovade dom att gå nästa år.Såg på din bild att du hadde Agneta sjödin bok,vad heter boken?varma kramar Benny

Gretas Svammel sa...

Jo, jag vet..Svenne..ju fler kockar desto sämre soppa. Min tandläkare är snäll, så jag litar på honom *ler*

Gretas Svammel sa...

Hennes senaste...Benny.. "Flickan från paradiset"

Benny sa...

Tack Greta,för namnet på boken ska köpa den,kram