onsdag, augusti 10, 2011

KRYDDOR FRÅN 2004. HAR NI DET?

Bild från förra året. Den får väl symbolisera vad jag INTE gör. Jag har tillbringat dagen i min oas och träffat två sedan länge regelbundet återkommande kunder. Dessa två plus ytterligare ett par brukar följas åt. Nej då, inte i någon ormgrop ha,ha. Men när den ena hör av sig så brukar det bara dröja några dagar så hör den andra av sig osv. Inget som de själva är medvetna om. Omvänd ordning idag. Startade med massage och så fick dagen avslutas med en skön stund i sängen. Ett bra avslut för nu blir det en veckas paus ungefär från hobbyn. Men det betyder inte att jag kan lägga mig i en hängmatta och rulla tummarna. 

I morgon blir det flyttkörning igen och jag hoppas att målarna har kommit en bit på väg så jag kan börja plocka in i garderoberna. En tid är bestämd med en hantverkare för att få åtgärdat en av de saker jag påpekade vid förra körningen. Eftersom jag hade en del kvar att göra som jag inte fick gjort i helgen, så satte jag fart nu ikväll när jag kom hem. Jag har således tagit ner alla gardiner och gardinstänger och fästen. Jag har plockat ur skåpet med specerier och lite annat styr. Tänkte att jag måste fixa allt detta innan jag bänkar mig vid datorn för i morgon bitti finns ingen tid till det. Krukväxterna är kvar, dom ska ner i en stor plastlåda. Några i stora papperskassar.  Men det tar inga tider.

Den här gången får jag ha bilen till på fredag middag, så ska försöka hinna med diverse inköp också. Känner att jag är lite tidsoptimist, men det ordnar sig säkert så som jag vill. Jag tror att jag har flytet med mig. Drömde om en björn i natt. Ska kolla upp vad det betyder. Rent generellt så bör det vara positivt, men jag var rädd för björnen och sprang för att komma ifrån den. I otympliga gummistövlar. Min ( i drömmen min) katt fanns med också som när den upptäckte björnen la i väg som en rem och då som först började jag springa.  Känslan är ändå att det symboliserar något positivt.

Var bara tvungen att ta en bild på det jag nu har kastat. Jag vet inte om datumstämplarna syns på bilden. Nästan fullt paket florsocker som gick ut -09 och vitpeppar som gick ut -04. Det sista fattar jag inte *ler*. Jag drog alltså med mig utgånget vitpeppar när jag flyttade till förra stället -05 och så hit -08. Förutom vitpeppar var det de flesta av mina kryddor som hade några år på nacken. Jag använder i stort sett bara örtsalt och grillkrydda. Det betyder att all mat jag lagar smakar likadant ha,ha.

För att då flytta fokus från mig till något annat, så ska ju nu Ohly avgå. Jag tänkte på det här igår kväll när han var med i Aktuellt. Först kommer rubriker att folk vill att Maud Olofsson ska avgå. Nej då, nej då, säger hon själv i intervjuer. Jag har inga planer på att avgå. En tid efteråt ändras det hela. Likadant med Ohly. Jag såg den gången när han satt och sa att nej då, nej då jag ska inte avgå. Är det något speciellt spel det här eller?  Som bara politiker förstår. 

Efterträdarna till Ohly ( de eventuella) visades också igår på Aktuellt. Två män och en kvinna. Nej jag skiter i genus, men kvinnan går bort för min del och den ena mannen Sjöstedt ellerSjöberg någonting. Han är tydligen den mest intressanta. Nu kan jag ha fel, jag orkar inte ikväll att leta i mina inlägg. Men jag tror ( alltså inte helt säker) att han har konstiga åsikter om sexköpslagen och tog bort en kommentar som jag skrev på hans blogg. En sexsäljare kan ju för sjutton inte få kommentera där..typ. Så tog jag det iallafall. För det jag skrev var sakligt och bra. 

Jag har för mig att jag skulle se något på tv ikväll. Men jag vet inte vad och inte när. Kanske har det både börjat och slutat. En titt på mailen återstår innan jag släcker ner här för idag.  

4 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta,oh vad skönt att bara ligga i en hängmatta o koppla av,ser att du njuter o kopplar av samtidigt,kram Benny

Svenne sa...

Fin bild, nästan så man vill... Nä, jag skriver inget om det!
När du skrev om kryddburkarna så kollade jag mina och åtta av tio for direkt i soptunnan. Tack för det tipset!
Ha en bra flytt min vän

Gretas Svammel sa...

Ja, det var då det...Benny..

Gretas Svammel sa...

Troligtvis...Svenne.. så har nog säkert många, flera år gamla kryddor. Om de inte är kockar kanhända.