torsdag, augusti 11, 2011

LITE HEMMA HOS ...TYP

Det är ingen överdrift att påstå att jag är ganska matt och trött ikväll. Hållit på klippt hela dagen. Kommer säkert att sova gott i natt tills klockan larmar vid halv åtta. Samma tid som idag. Men i morse vaknade jag 06.10. Var trött men kunde ändå inte somna om som jag brukar. Läste lite och somnade sedan om strax före sju och blev förstås jätteirriterad av att bli väckt efter en halvtimma och då minsann var jag jättetrött.

Tre omgångar körde jag idag. Orkar inte räkna på hur många gånger jag sprungit upp och ner för trappor bärandes på kartonger och annat. 18.30 visade klockan i bilen när jag parkerade här i kväll. Packat upp i stort sett allt i nya lägenheten, så nu har jag nio tomma kartonger och två banankartonger. Jag hoppas de räcker till det som är kvar. Det är mer kvar än vad man kan tro, trots allt jag redan kört. Fixade lite nudlar och wook och tog med hit till datorn och ett glas vin. Hoppar allt annat på datorn ikväll, utom bloggandet och koll på mailen. Tänkte sjunka ner i soffan vid nio och se Anne Lundbergs program "En andra chans". Ska även skriva rent inköpslistan till Ikea. Tänkte hänga på låset i morgon när de öppnar för diverse inköp av saker jag behöver. Handla är ju inte det roligaste jag vet direkt, men nödvändigt.

Visst är det knäppt. Först gnäller jag för att jag har för mycket. Sedan handlar jag ändå mer *ler*. Men det här är saker jag måste ha, eftersom det inte är på samma sätt i den nya, som här. Ingen bänk med tvättkorgar som här och inget skåp till spray, mousse, parfym, duschkrämsförråd etc, duschstång fattas. Funkar inte med den jag har nu. Den går runt hela badkaret, men jag tänker dela av badrummet nu eftersom det är längre men smalare. Förvaringslådor och hyllplan till garderob är annat.

Förutom att det var skitigt och dammigt till max efter tapetseringen, så var det kul att komma dit, för väggarna var klara överallt. Fast fläckarna i halltaket var kvar. Rummet blev jättebra, mitt sovrum trodde jag skulle vara mörkare lila, men det var fint ändå. Tog några kort ifall ni är nyfikna. Lite hemma hos ha,ha.

 Rummet. Vet inte om det syns att det på högra väggen är en mönstrad tapet, fast i samma ljusa nyans. En annan vägg, röd fondvägg lät jag vara kvar som den var. Kul med en färgklick.

Sovrummet. Ljust lila, som tydligen var väldigt ljus när den kom upp och mörkare lila som fond vid fönstren. Nackdelen med det här rummet är att jag inte kan ha sängen mot väster för där är garderober. Men jag får rucka lite på mina principer. Jag har aldrig haft ett lila rum *ler*, så tänkte att nu minsann.

Data, målarrum och gästrummet. Eftersom jag har förrådet ( mycket mindre än det jag har nu ) precis utanför min lägenhetsdörr, blir det smidigt att hämta säng vid behov. Det ljusa såg på tapetproverna ljusrött ut. Uppsatt mer ljusrosa. Men det är okej och röda fondtapeter vid fönstren. Rött är ju en aktiv färg, så jag hoppas att inspirationen kommer att flöda här.


På vägen innan jag skulle hämta andra omgången, passade jag på att åka och köpa massageunderlägg och kräm, när jag nu hade bil. Svängde förbi oasen och lämpade av det och sedan hit och lasta nytt. Tog även med dammsugaren och skurhinken. Jag drog ju omkring på det där dammet överallt och var precis vit under fötterna. Så innan jag lastade av så städade jag. Dammsugaren mm tog jag sedan med tillbaka hit.

När jag höll på att lasta av mina kartonger så kom en snubbe ut från porten mitt emot, med ett fat i handen och styrde kosan mot mig. På fatet låg en bit sockerkaka som jag skulle ha för att det är jobbigt att flytta, som han sa. Den var precis nybakad och fortfarande varm och jättegod. Jag tackade artigt och försökte att inte vara för översvallande (även om jag tyckte att det var en ovanligt snäll handling ). Men snälla människor kan ibland bli efterhängsna. Nu vet jag faktiskt inte hur det var i det här fallet. Mina fördomar och min karta kan göra min tolkning helt fel. Men kanske fanns inte riktigt alla hästarna hemma där. Fast bara kanske. Hur som helst var det väldigt snällt gjort och inte vanligt. Jag blev glad och han blev glad för att jag blev glad.  precis som det ska vara. 

Sista lasset var kläder. Alla kläder jag hade hängandes på galgar är nu upphängda så fint i andra garderober, plus vinterkappor och kavajer och alla skor och stövlar. Utom de jag använder förstås. Men jag har några pågående jeans i fåtöljen i sovrummet, ett par shorts, en kjol och alla t-shirt, linnen och tröjor och alla underkläder kvar här. Så jag klarar mig nog tills flyttlasset går. Specerier, syltburkar, ketshup, frysvaror är också på plats.

Alla krukväxter är också på plats. Men eftersom det dröjer två veckor tills jag ska bo där på riktigt, så får de samsas i badkaret så länge, med lite vatten i. En uppfriskande dusch passade jag också på att ge dem innan jag åkte. 

Ja, det var min dag. Nu närmar sig klockan 21.00. Bra tajmat för en gångs skull.    

4 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta,vad fint du kommer att få i nya lägenheten,alltid kul med något nytt.Och sen blev du bjuden på sockerkaka,snällt av han som bjöd dig.Jag skulle också bjudit på hembakade bullar,som vi gjorde förra helgen hemma,alltid gott med hembakat.Kram Benny

Svenne sa...

Lycka till med nya lägenheten och förivra dig bara inte vad den beträffar! Det löser sig så småningom ;-)

Gretas Svammel sa...

Snällt och inte så vanligt..Benny... och visst är det kul med nytt, så länge som det är nytt *ler*.

Gretas Svammel sa...

Ingen fara..Svenne.. allt löser sig och jag håller balansen.