onsdag, augusti 03, 2011

DE FÖRSTA FLYTTLASSEN

Satans vad det rullat på bra idag. Nästan helt otroligt. Trots den nästintill extrema värmen som varit idag, så har det gått som på räls. Jag är så himla nöjd. Nu när man börjat så smått att installera sig i den nya lägenheten känns det mer verkligt och på riktigt. Man har påbörjat det praktiska kan man säga. Allt som länge snurrat runt i skallen börjar få form. Men det är förstås mycket kvar ännu och nya listor att skriva *ler*.

Hämtade bilen vid tio. Det här med att köra det sitter tydligen i ryggmärgen efter så många år. Tog körkort -74 och har i stort sett använt bil dagligen (pendlade till jobbet i 20 år bla) tills jag för några år sedan sålde min sista pärla. Kände mig inte ens ringrostig fast det är ett år sedan jag körde sist. Hit och lastade bilen full. Hade räknat med att få in tre flyttkartonger. Det är inte så stor bil. Men jag fick in fem. Två i baksätet, en i framsätet och två i kofferten som var tömd. Tack för det. Klockan tolv hade jag lovat förra hyresgästen att jag skulle vara där. Han skulle lämna tillbaka lite lånade papper. Vi råkar ju hur lustigt som helst ha samma intresse. Det som  i fem år var min försörjning i företaget och som nu är en hobby. Inte sexsäljeriet. Det är kanske en chans på miljonen att man spontant träffar på en sådan likasinnad, utan att man medvetet söker sig till dessa.

En hantverkare skulle ringa under dagen och en annan pratade jag med igår, där vi kom överens om att det var bättre att vänta till nästa vecka då jag är där igen, eftersom han hade fullt upp efter semestern. Faktum är att jag blir lite förvirrad och vet inte vem som är vem och vem som ska göra vad. De jobbar på samma firma men gör olika saker och presenterar sig med firmanamnet. Iallafall ringde redan vid åtta idag en person från denna firma och precis när jag skulle åka iväg med första lasset ringde de igen, men troligtvis en annan person. Jag är precis på väg, sa jag.

Så när jag kör in vid porten (utan att köra vilse) så står en kille och väntar. Precis när vi kommit in i lägenheten dyker en annan kille upp. Den första var den som skulle komma nästa vecka och den andra den som skulle ringa under dagen, visade det sig. Dessutom körde de rubbet av det som skulle göras och inte bara det som var sagt från början. Jättegulliga killar och jag var förstås så himla tacksam att få fyra åtgärder fixade på direkten i stort sett, plus en grej utanför protokollet. 

Måste bara flika in att direkt när jag klev ur bilen så kom en liten kissekatt och jamade och strök sig runt mina ben. En liten unge tror jag och ingen svensk bondkatt, mer norsk skogskatt. Fast jag vet inte. Urgullig hur som helst. Hade inte kameran tillreds just då, annars hade jag tagit ett kort. Jag sa att han/hon inte fick komma in i huset då jag inte visste vart hon/han bodde och då försvann hon/han in i buskarna. Men det är ett gott tecken att bli välkomnad av en katt.  När jag flyttade hit fick jag sällskap på balkongen av grannens svarta katt som satt på sin balkong. Första gången jag satt på balkongen, sedan har han mest legat på golvet de få gånger hon funnes där samtidigt med mig. Tror det finns ett kort på det i något av  inläggen från den flytten ( juli-08 ). 

Strax efter ett hade jag plockat in i köksskåpen och mätt på diverse platser och gjort en liten översyn. Det är ju mycket mindre, så jag vet inte hur jag ska få plats med allt. Jag minns att jag hade samma problem när jag flyttade hit. Då bytte jag en femma mot en fyra och nu en fyra mot en trea och dessutom är planeringarna olika. Men det är en utmaning att få till det på bästa sätt. Kanske måste jag gör mig av med ännu mer grejer än jag redan gjort, vad det lider. 

Tillbaka hit med tomma kartonger som jag ska försöka fylla igen nu i helgen som kommer. Som jag måste fylla. (första bilden i nya lägenheten) Lastade återigen bilen full och körde en andra omgång. En hel del av det kunde jag inte packa upp eftersom det ska vara i garderoberna där de ska tapetsera. Men ett par tomma kartonger fick jag med tillbaka. Jag hoppas jag kan tömma de andra nästa vecka. Att de kommit en bit på väg med tapetseringen då. 

Gjorde en sista översyn innan jag åkte hem och upptäckte två svarta märken i halltaket och att det inte fanns någon brandvarnare. Så på telefon direkt när jag kom hem och ringde. Brandvarnaren stod på besiktningsprotokollet att det skulle åtgärdas, så det borde varit gjort. Vid min fråga varför, så sa tjejen att det blivit en miss, att anmälan kommit in idag som först. Sedan kopplades jag hit och dit. Det hade ju varit så enkelt om jag bara kunde ha skrivit en lapp till målarna, som redan varit där med sina grejer såg jag, att de skulle dra över halltaket. Men tyvärr funkar det inte så. Men fick till slut prata med vikarien för min fastighetsskötare. Inga problem sa han. Jag pratar med målarna, klart det ska vara fint. Jag hoppas det blir så också.  

Halv fem var bilen återlämnad och jag promenerade hem i solgasset ätandes på en Nogger. Nu har jag tvättat bort sminket, tvättat håret och sköljt av mig och druckit en kall 33cl starköl. Lade in dagens bilder på datorn och beskar dem. Tog sedan som jag brukar bort originalen och tömde papperskorgen. Trodde jag alltså. Jag var på väg att göra samma misstag igår, men upptäckte det i tid. Istället för mappen med dagens tagna bilder så tog jag bort mappen med bloggbilder och tömde sedan papperskorgen. Ingen större fara än så länge, eftersom jag har sparat på usb, men de allra sista var inte sparade och inte dagens fixade. Men originalbilderna var ju kvar eftersom jag  tog fel, så det var bara att klicka upp photoshop igen och beskära. 

Ryggen, tänker ni kanske. Ja, jag tog en bild igår kväll som alltså inte finns längre, på när jag stretchade ryggen. Innan Allsången satte jag på musik och körde lite lugna rörelser och framför allt tänjningar med rygg och midja. Inga problem att tänja åt höger, som det egentligen borde vara då besväret satt på vänster sida. Däremot fick jag hålla på rätt länge med vänstra sidan. Idag är den mycket bättre, men inte helt okej. Jag går inte som en böjd åttioåring när jag suttit still ett tag, som jag gjorde igår. 

Jag har ännu inte kollat mailen idag, men om inget oförutsett hänt så tillbringar jag morgondagen i ettan. Två olika besök med personer som jag träffat förr. Behöver kompensera de här två lediga dagarna. Lediga från hobbyn alltså.  

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vill bara lycka tillmed fortsättningen av flytten. Själv har jag badat och solat en stor del av dagen, så nu sitter jag här med svidande skinn.(Ska man va fin får man lida pin) och det ska gudarna veta..... Ha de gött/Lennart

Benny sa...

Hejsan greta,bra att du fick svalka dig med en kall öl ,gott i denna värme som vi har haft sista tiden.Tog själv o drack mycket vatten ,på jobbet.Första dagen efter semestern o det som har hänt sista tiden,,va rädd om ryggen,varma kramar //Benny

Gretas Svammel sa...

Är det någonstans man bör vara i det här vädret...lennart..så är det vid ett bad. Slarva inte med insmornigen efter solandet *ler*, det är viktigare än före.

Gretas Svammel sa...

Hoppas det går bra...Benny...trots värmen. Men att få annat att tänka på är inte fel ibland.

Svenne sa...

Lycka till med inflyttningen och gulligt att du blev välkomnad av en katt, det gör dom inte till vem som helst ;-)

Gretas Svammel sa...

Eller hur...Svenne... jag blev så glad och kissen var så urgullig.