fredag, juli 29, 2011

SOFFAN eller LISTAN ?


Gud, vad allt bara tar så mycket längre tid än vad man tänkt. Klockan har passerat tre på eftermiddagen och jag har inte ens börjat beta av dagens lista. Men jag har betat av mailen, vilket inte tog så lång stund. Jag har skickat mail till AF angående gårdagens brev ( tog emot att ringa som vanligt ), jag har haft ett långt samtal med ena avkomman, jag har sökt ett jobb igen, jag har tagit lite kopior och skrivit ut en del från datorn, jag har sörplat i mig en kopp soppa, ost och broccoli  ( varma koppen ) och jag har uppdaterat hemsidan. Det var väl allt. Hemsidan förberedde jag lite inatt, då jag satt och ändrade färgen på sidorna och texten, innan jag lade mig. Så det var bara att plocka in nya bilder idag. Inte så bara kanske, då det är ett evinnerligt klickande.

Det är fem, kanske sex saker på dagens lista och det bör inte ta mer än två-tre timmar om jag bara sätter fart. Men det är farten som fattas och lusten och vetskapen att jag egentligen har ganska gott om tid att göra det. De behöver inte fixas just idag. Det är bara det att det är skönt att beta av och slippa tänka på just dessa, då det finns miljontals andra saker att tänka på. Vilka också ska betas av vad det lider. 

Jag tror jag struntar i flyttbestyr och lista och dator och allt vad nu en sådan som jag kan strunta i. För idag alltså. Jag känner för att påbörja en ny bok och lägga mig i soffan och glömma verkligheten för en stund. Nej då, jag har inte läst ut Guillos bok på långa vägar ännu. Men den är lite seg. Han går igenom hela sin journalist och författarbana i den, från tonår till nu. Snacka om ego egentligen. Men han är ju inte ensam om att skriva sin biografi och samtidigt vara aktiv fortfarande. Hur som helst håller jag på att lämna Palestinaengagemanget och börjar närma mig IB affären. Mycket kvar alltså och trots segheten är den rätt intressant.

Fast just nu känner jag för att läsa något mer lättsamt. Jag har två böcker kvar från sista beställningen. Inte från den allra sista alltså. De böckerna har jag inte fått än. Det ena är en kriminalroman av Mari Jungstedt, vilken jag aldrig läst något av tidigare. Kritiken hon fått är ganska sval. Den andra är Ingrid Carlqvist "Keith och jag". Men den tror jag kan få mig irriterad på myndigheter och det är ju inte det jag vill just idag, så det blir deckaren.

Sedan kommer jag säkert att ångra mig i morgon. Att jag inte fixade det jag skulle idag. Men det får jag ta då *ler*. Jag är för tillfället ganska trött på det mesta. På packande, på flytt, på lägenheten, på oredan som automatiskt blir när man tömmer skåp och lådor, på AF, på kravet att lösa två månader med gigantiska utgifter och på vetskapen av att vara beroende av hobbyn för att kunna lösa det. Men den här månaden gick bra och nu är det bara en månad kvar. Jag vet att det finns sexsäljare som försörjer sig helt på att sälja sex. Jag vet inte om jag ska tycka att det är beundransvärt eller inte. Då är man ju i stort sett " tvungen" att träffa män och idka sex i någon form, även om man inte just då har lust. Riktigt så vill jag inte påstå att det är för mig de här månaderna, men jag måste räkna in hobbyförtjänsten i månadsbudgeten. Alltså göra budgeten utifrån vad jag beräknar få in via hobbyn. Och det är illa nog *ler*, fast det är ju mitt eget val, för att kunna få till en förändring. 

Det ska iallafall bli så himla skönt, när jag har installerat mig på nya stället och allt har återgått till det normala. Då är inte ens Fas3 något hot ha,ha. Bilden är från gårdagens strövande och strosande. Nu ska jag ta ett snack med mig själv. Soffan eller listan. Fast jag vet ju vad det blir.   

4 kommentarer:

Svenne sa...

Är det en isglass som du läskar dig med? Slick på dig ;-)

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Deu är en viljestark och praktisk kvinna. Jag känner på mig att du kommer att fixa detta.
Du kan ju också se det som att det är bra att du har din hobbyverksamhet, som kan brygga över finansiella svårigheter.
Jag anser att du med din hobby tillhandahåller en efterfrågad service. Och du är en proffisk kvinna som är duktig på den och därmed vlir efterfrågad

Gretas Svammel sa...

Nää...Svenne...det var den minsta glassen jag hittade och den hette något typ "hello me". Var så där.

Gretas Svammel sa...

Jag tror inte...Hans-E..jag vet *ler*..att det löser sig.

Jo visst är hobbyn bra vid sådana här specifika tillfällen. Det är bara att se till att just sådana tillfällen blir sällsynta. Annars tappar man nog den genuina lusten.