torsdag, juli 28, 2011

SPAM och FAS 3 I HASORNA

När jag kollade hobbymailen igårkväll, när jag kom hem, så hade jag 20! spammail. Yahoo brukar vara duktiga på att släppa fram spammail, har jag märkt. Finns alltid 3-5 stycken varje dag. Men 20 på i stort sett bara en halv dag är i mesta laget. När jag kollade var det 20 av samma. Helt sjukt. Jag tog ett kort innan jag raderade rubbet. Imorse (förmiddags) hade jag 28 nya. Om man verkligen vill lura folk, så skickar man väl inte 48 mail ha,ha. 

Förutom 20 Henryvisaspam, så hade jag även återbud på dagens inbokade. Det var lite sent då för att ägna tid och energi att få in någon annan på så kort tid. Det är ingen överdrift att påstå att 90 % av återbuden kommer från helt nya. Det här var också en helt ny, som verkade intresserad av att få en tid och glad över att sedan få tiden, eftersom han var här i trakterna just nu. Huserade annars många, många mil härifrån. Han hade säkert en legitim orsak till återbudet, men det är inte första gången jag funderar på att helt strunta i att boka in nya okända. Fast det är svårt eftersom jag vill ha lite nytt kött mellan varven. Lät det väldigt vulgärt måntro *ler*? Gärna vill se nya ansikten då. Det lät kanske bättre. Göra nya bekantskaper låter ännu bättre och det är väl det jag menar, egentligen. Sedan kan ju köttets lusta göra sig påmint också, vid dessa bekantskaper.

Mera mail. Jag har sett nu i en veckas tid, kanske mer, återkommande mail från hotmail om uppdatering. Jag bryr mig inte om att öppna dem eftersom jag inte använder hotmail längre. Men jag har emailen kvar och vidarebefodrar ev mail sända dit till yahoo. Det är väl över ett år nu sedan jag bytte till yahoo. Eftersom jag inte tänker uppdatera så antar jag att den kommer att försvinna. Bara så ni vet, ni som fortsätter att skicka till hotmail. Men det kanske bara är så att det större utrymmet fösvinner, men mailen är kvar. Vad vet jag?

Gårdagkvällen försvann i ett nafs. Hade annars tänkt att förse er med ytterligare ett inlägg. Kom hem rätt sent och tvättade håret och pratade med ungar, innan jag tog plats här en stund och fick se återbudet bla. Hade några missade samtal på fasta telefon och inpratade meddelanden. En har jag kvar att kontakta, men en annan var så lustig så jag var bara tvungen att ringa upp och där gick hela kvällen och halva natten. Nja inte riktigt kanske, men några timmar iallafall. En riktigt gammal kärlek. Före familjetiden. Han kontaktar mig då och då, men med flera års mellanrum. Det gjorde han alltså även när vi båda hade familj på var sitt håll, fast det handlar inte alls om att ta upp något gammalt igen. Det är väl mer att inte släppa kontakten helt med sin tvillingsjäl. Jag är osäker på om han förstått vad jag har för hobby nu. Kanske vet han, kanske inte. Jag har känslan av att han vet fast han inte vill gå in på det. Eller så är han osäker på om det han ev sett på nätet, verkligen är jag. Skit samma. Han vet ändå mer än de flesta om mig som person. 

Idag har jag inte gjort något nyttigt. Varmt, men molningt, så att cykla till badet var inget lockande. Inte heller att lägga sig ute på en filt. Det känns nästan lite off nu. Förpassa kökssoffans innehåll i sopsäckar kunde jag ha gjort. Likaså kunde jag fört över expresseninlägg till bloggplatsen. Det jag var tvungen att göra och också gjorde, var att gå bort och betala fakturan på korsetten. Jag skickade tillbaka den igår, men man är tvungen att betala den för att sedan få summan tillbaka på kontot. Knäppt, men så kör de. Jag borde även då ha gått upp till oasen och tömt papperskorgarna, vilket jag annars skulle ha gjort idag om besöket kommit som det var bestämt. Men jag struntade i det också. Det finns som tur är inget som luktar i dem. Mest massageövedrag, muggar och förbrukade värmeljus.  

Istället tog jag med grejerna som bekantingen ville ha och kameran och tog en promenad bort och tillbringade hela eftermiddagen där. Tog sedan en extrasväng på tillbakavägen för dels motionens skull, men mest för att ta vara på väder och natur och för att fundera över mitt liv. Hade nämnligen ett brev från AF i postboxen idag. Jag hade rätt i mitt antagande att jag borde ha nått Fas 3. Men jag trodde ju på dem när vi gjorde upp handlingsplan nu senast för ett år framåt och var förstås jätteglad att jag hade fel. Tyvärr hade jag inte fel, fick jag bekräftat idag. Ska ringa till dem i morgon. 

Så jag strosade lite, funderade lite, fotade lite, köpte en glass och fotade lite mer. Rotade fram ett halvt paket veg köttbullar från frysen när jag kom hem, som jag petade i mig medan jag fixade korten. Nu är jag sugen på ett glas vin, men vet inte om det verkligen är det som kroppen vill ha. De flesta mailen är besvarade och nästa vecka är färdigplanerad nästan helt. Det blir en vecka som frångår den vanliga ritualen, men (peppar,peppar) ändå verkar bli helt okej. 

Ändrade på bloggen som ni ser, innan jag började skriva. Blev fel, sett ur min tanke hur det skulle bli. Den här färgen passar bättre i oktober, men då det var svårt att få mina klickningar att besvaras och ibland besvarades fel, så orkade jag inte hålla på längre. Först blev hela sidan svart istället för den nyans om mörkare grönt som jag skulle ha. Var någon inne här då, så såg ni det. Vet inte varför det var så svårt att få till det som jag ville, idag. 

Datorns mående kanske några undrar över. Blev ingen skillnad med återställningen. Måste fortfarande gå via F11 när jag startar och ska in. Sedan inget fel alls. När jag väl är inne så funkar allt utan problem. De sista dagarna har jag gjort det lite lätt för mig. Hur ekonomiskt det är, vet jag inte, men jag slipper frustraktionen. Och jag föredrar ju det som underlättar vardagen.  Jag loggar ut och sätter datorn på viloläge över natten, utan att stänga av den. Det är bara att hoppas att inget åskväder drar in medan jag sover. 

Det är faktiskt en tanke jag haft. Att det är åskan som ställt till det. Jag vet att jag satt här förra veckan och negliserade att det blinkade till då och då i lamporna. En gång stängdes datorn av men då var det inga svårigheter att komma in i den efteråt. Jag vet inte. Jag är annars väldigt noga med att stänga av och dra ur kontakterna när det är åska, eller när jag tror det kan bli åska när jag inte är hemma. Men ibland blinkar liksom mina lampor ändå, fastän det kanske är mitt i vintern och tv-n stänger av sig och cd-n sätts igång av sig självt mm. Är det så hos er också?   

4 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Det kan vara störningar i kraftsystem som gör att det blinkar i lampor.

Det är alltid roligt att träffa nya människor. Det vidgar pespektiven. Nä det lät inte alls vulgärt. Det är ju det som sex går ut på. Kroppsligt kontakt mellan kvinna och man

Gretas Svammel sa...

Så kan det säkert vara..Hans-E..
Ja, nya bekantskaper är väl nästan ett måste för att vidga vyerna och inte fastna i gammalt tänk och sätt.

Svenne sa...

Jag har en bärbar dator så när åskan börjar mullra så drar jag ur nätsladden och kör på batteridrift. Sen får det åska så mycket det vill.

Gretas Svammel sa...

Javisst...Svenne...så kan jag också göra, med min skrivdator och köra så länge batterierna räcker. Brukar inte vara så jättelänge.