fredag, juli 22, 2011

SITTER OCH TAR SATS

Jag har inte kommit så långt med min dag ännu. Sitter vid köksbordet framför skrivdatorn och tar sats. Nyduschad och nyfrukosterad. Väcktes av telefon idag. Snart får jag väl dra ur sladden till den fasta och stänga av alla mobiler när jag lägger mig. Men då väcks jag säkert av något annat, sopbilen, någon som gasar på mopeden, trappstädning, porten. 

Kravlade mig förstås ur sängen och ut i hallen där telefon är. Kan ju vara målarna, de som ska besikta lägenheten eller någon som vill komma och titta. Tyckte jag kände igen numret som började med 019, alltså inget vanligt mobilnummer fast det var många siffror. Svarade inte, för förstod att det var telefonförsäljare. Men nästa gång ska jag svara och kräva att de tar bort mitt nummer. Enligt vem ringde är det Bonnier, som idag hade bytt ut de två sista siffrorna. Jäkla skit. Inget kul att starta dagen så. 

Inte kom jag in på min vanliga dator heller, trots otaliga omstarter. Kom inte ens så långt som till de små lodrätta gröna strecken. Så idag sitter jag inte vid skrivdatorn för att jag vill, utan för att jag inte har annat val.

Drog ut kontakten till datorn när jag lade mig inatt. Innan jag lade mig, för när jag släckte vid halv ett så blixtrade och mullrade det för fullt. Vaknade till vid femtiden och då mullrade det fortfarande. Det är väl det första riktiga åskvädret hos mig på hela sommaren. Räknar inte med de korta halvtimmes störtskurarna med tre-fyra blixtar och lika många knallar. 

Innan jag lämnade computern igår så beställde jag böcker. 8 stycken och två på bevakning. Så nu är det bara att börja om med ny lista. Hade först tänkt att vänta med att beställa, för har två olästa kvar sedan förra köpet plus en oläst faktabok. Men så tänkte jag till. Det kommer att bli bra mycket längre till utlämningsstället på nya stället jag ska bo, så är smidigare att köpa hit och låta de åka med i flyttbilen. Kallentofts sista och burksamlaren beställde jag bla och satte Keplers sista på bevakning och Philblads om mediernas drevjakt. Vet inte varför jag plötsligt blivit intresserad av hur media jobbar och beter sig. Troligtvis för att jag blivit kritisk och insett hur mycket de ljuger och förvränger. Något som också bekräftas i Guillos bok som jag läser nu och naturligtvis, som i allt annat nu för tiden, handlar det om pengar. Utan läsare som förmodligen sväljer allt så kommer inga pengar in. Därför är det mer regel än undantag att journalister saltar och även hittar på vissa bitar i en artikel, för att göra den mer intressant. Det gjorde man alltså redan på 70-talet, då Guillo jobbade som journalist.

Förutom böcker så beställde jag den här korsetten. När jag letade efter vit korsett ni vet, för rätt länge sedan, så fann jag den här. Men den fanns inte på lager då i min storlek så lade den på bevakning och för någon dag sedan så fick jag mail att den fanns. Nu är jag inte direkt någon korsettälskare. Trivs bäst i mina olika korta trasor, men om inte annat så är det kul att variera klädseln när jag fotar. Den här var inte lika billig som den vita, men det är snudd på omöjligt att hitta en korsett som dels har axelband och dels går ned över magen och dels verkar bekväm och dels är snygg. Den här har allt, så kunde inte låta tillfället gå mig ur händerna. 

Nu ska jag knapra i mig fyra pepparkakor, dricka ett glas vatten, borsta tänderna, stoppa matnotan i fickan, breven i väskan, kliva i ett par skor och gå iväg till centrum. Omålad. Ska köpa potatis. Är ett tag sedan jag åt det och blev så sugen. Speciellt på stekt potatis. Kan vara fettet som kroppen vill ha. Annars tillhör inte stekt mat mina favoriter. Soppa är jag också sugen på, men känner inte för att kånka hem rotsaker och grönsaker. Den här gången är det inte vitkål kroppen suktar efter, utan mustig grönsaks soppa.

Kollade mina läsare igen här på bloggen. Undrar vem som är i Förenade Arabemiranten *ler* . Ska det va nåt?

5 kommentarer:

Benny sa...

Vet hur det blir att bli väckt av störande grannar,sen glömmer jag ibland stänga av mobilen,hadde fått 2 missade samtal i natt.Själv åt jag sparris soppa till lunch i dag,ska ta en kopp te o knäckebröd i kväll.I kväll tar jag nog 1 glas rött vin,skål greta,trevlig helg
Kram

Gretas Svammel sa...

Det låter hälsosamt...Benny.

Svenne sa...

Snygg korsett men tycker nog att du är lika snygg utan ;-)

Gretas Svammel sa...

Nu är det ju inte jag på bilden...Svenne... men förstår att du är som Cornelius tupp, vad gäller hönan Agda,*ler*

Svenne sa...

Puss o kram i vilket fall!!!