fredag, juli 22, 2011

OSLO, DATOR och GUD VET ALLT

Det kommer mera *ler*. Måste ju skriva ett mer riktigt inlägg också. Vad nu det är? Det här lär inte bli så mycket mer riktigt än det förra, men det förra kändes mer som ett litet inhopp så där. Så nu skriver jag dagens inlägg, som jag pryder med en bild från den gången jag klippte av klännigen. Just denna har ni inte sett tidigare, men en som är liknande. Kan väl säga att den här klänningen kommer att förpassas till soporna vad det lider. Det hjälpte inte att klippa av den. Den är helt enkelt inte tillräckligt kul och jag känner mig inte speciellt bekväm och nöjd med mig själv i den. Så kan det vara och sånt vet man inte när man sitter bakom skärmen och klickar runt på saker som finns.

Innan jag börjar svamla om datorn och vad mer det kan bli som jag svamlar om, måste jag bara nämna Oslo. Ni som har yahoo till mail, vet att när man loggat ut ser man de senaste rubrikerna från fyra av våra största tidningar. Det gör man kanske på andra mail också, men yahoo gäller ju för mig. Hur som helst blir jag nyfiken ( lustigt annars ) när jag ser på varenda av dessa fyra tidningar att en bomb exploderat i Oslo. Jag menar.... Oslo är ju nästan här!! Av de här fyra tidningarna undviker jag två. Inte för att de är mer som skvallerpress, för det är väl alla, utan för att de tar en evighet att komma in till. Tror inte att det har med min dator att göra, för då skulle det vara likadant överallt. Nu har jag inte läst ordentligt alla artiklarna i ämnet, kollar väl nyheterna på tv senare ikväll. Kände bara att jag ville nämna det och väljer då denna artikel att länka till. Patriot som man är ha,ha. Lite oroväckande så här långt, kan jag tycka.

Det verkar som att sommaren återkom nu i eftermiddags. Inte mig emot alls. Tvärtom. Men nu har vi kommit så långt i årstiden att "solångesten" släppt. Däremot vill jag ju gärna ta vara på allt av sol och sommar som ges nu, för hösten är inte långt borta. Min önskan nu är att vi får en riktigt kanonfin brittsommar i september. Då är min flytt klar och jag längtar efter att utforska omgivningen på det nya stället och gärna då i höstsol, höstdofter och värme. Jag är lite sådär som man inte ska vara... bara jag kommer härifrån så öppnar sig paradiset...typ. Paradiset har man ju inom sig och har inget med var man bor att göra. Egentligen. Men jag är ju inte mer än människa, som de flesta av oss, som tror att bara...det eller det hänt, bara sommarlovet är slut, bara semestern börjar, bara det blir nytt år och så vidare. Ja, ni fattar. Det är här, nu och idag vi sätter ribban för hur vi vill ha vårt liv och okej....jag väljer att flytta. Förändring är aldrig fel, men det löser inga problem inom oss.  Nu är nog mina problem mer yttre än inre. Tror jag. 

Vi lämnar det, innan jag drar iväg ännu djupare. Jag hade en liten tanke långt inne att skriva om hur alla känner apan, men apan känner ingen. Jag känner mig stundtals som i ett ingenmansland. Nja, kanske inte riktigt så. Gud, vad jag vill skriva mycket nu. Jag tror jag får besinna mig och försöka hålla en röd tråd. Jag tar det här i ännu ett inlägg senare. Ibland ploppar det upp mycket på en och samma gång *ler*. 

Efter det att potatisen, persiljan  (för järnets skull) , morötterna (för knaprandets skull), den frysta ost och broccolisoppan ( för sugets skull) och allt det andra var inhandlat och jag kommit hem och förpassat allt dit det skulle vara, så testade jag att sätta på den vanliga datorn igen. Jag svär inte ofta och kanske gjorde jag det inte heller nu. Men det låg på lur i svalget. Hur många gånger jag än startade om så kom jag inte längre än till en svart sida, efter den första blåa. Den här gången är jag inte desperat, eftersom alla bilder och alla skrivprojekt mm, finns på den externa disken och photoshop är installerad på skrivdatorn. Men ändå. Jag SKA in helt enkelt.

Inser till slut när svetten börjar rinna på ryggen att det är lönlöst. Jag är annars en sådan där att... nu går det. Fastän jag försökt tjugo gånger minst. Då börjar jag när jag är på den blå sidan att bearbeta varenda F-knapp. Nu överdrev jag lite, men F10. F11 och F.12, vilket då innebar tre omstarter igen. Allt som kommer upp är på engelska och svetten rinner ännu mer. Jag fattar nada och tror till slut att jag själv håller på att sabba hela datorn. En gång kommer det upp att ingen disk är corrumpted. Det förstår jag och tänker yes, alltid något. Jag trycker på något reciepted ( felstavat säkert ) som jag inte vet vad det är. Händer inget så börjar om. Jag trodde nog att det var detsamma som repear. Men så till slut efter mycket möda och stort besvär lyckas jag  tydligen trycka på något som får datorn att reagera och plötsligt ser jag dessa nu väldigt efterlängtade gröna små streck. Och det allra bästa de stannar och så är jag inne och allt är som vanligt. 

Vilken jäkla lycka. Men det värsta är väl att man känner just lycka, bara för att man kommit in i sin kära dator. Lite lätt skrämmande, när man tänker efter. Nu brydde jag mig om att tänka så mycket, utan blev bara så himla glad. Så glad att jag, trots att jag tänker ta en tur till skogen ikväll för att njuta av sommarkvällen, hällde upp ett litet glas rött och bredde tjockt med creame bonjour blue på tre salta ostkex och tog med hit när jag började skriva. Ja, precis som igår är förstås allt slut nu. Men det var gott och ett slags belöning. Så knäpp man är. Kanske blir det ännu ett glas när jag kommer hem och kanske blir det då ytterligare ett inlägg. Men just för stunden verkar det jag först tänkte skriva om, ha lagt sig till ro i någon vrå i hjärnan. Det märks om jag återkommer.    

4 kommentarer:

Gunnar sa...

Hei, lenge siden sist, men jeg følger med, he he ;)

I dag er det fullt kaos i Oslo. Og det har også vært en skyte-episode i Arbeiderpartiets ungdomsleir.

Der bomben eksploderte har jeg vært mange ganger, og det er meget skremmende å tenke på. Tilfeldigheter at man ikke var i nærheten.

Terroraksjon:
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7722919

Flere ungdommer er skutt:
http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7723132

Svenne sa...

Har man inte fått upp en blå skärm på datorn så har man aldrig haft en dator ;-)

Gretas Svammel sa...

Ja jag förstår...Gunnar...att det är kaos. Jag har inte själv satt på tv-n ännu, men har hört av andra att det rapporteras ständigt. Otäckt.

Gretas Svammel sa...

Men den är inte blå hela tiden...Svenne..och absolut inte svart som min var.