torsdag, juli 21, 2011

TOMMA SKÅP

Stundtals i livet är det en tillfredsställelse med tomma skåp *ler*. Har sparat lite att äta på och dricka ur, för det är ju över en månad kvar tills flytllasset går.  Men det är mycket kvar att packa. Man har mycket mer än man tror, eller tycker sig ha. Nu har jag bara två kartonger kvar att packa i, men allt jag packar nu ska jag köra ut själv i omgångar och tömma i nya lägenheten, för att sedan fylla dem här på nytt. Kläder, skor och krukväxter kör jag också ut själv och kanske lite annat som jag kommer på. Tvätt, städ och hygeinartiklar tex och kyl och frysvarorna och torra specierier. Dagen innan flyttbilen kommer ska det inte finnas en pryl kvar att packa. Inte som sist, hälften kvar. Så sover jag i ettan på natten. Jag tror det kommer att bli en relativt smidig flytt den här gången.

Nähä, var det inte intressant? Allt som har med mig att göra, är väl intressant..hm. Nu har jag inte varit så effektiv idag som man kanske kan tro. Tog frukosten vid skrivdatorn för att läsa lokaltidningen och mailen. Just för att undvika att bli sittande och inte få något gjort. Men jag hade inte minsta lust att ta tag i något iallafall. Hörde en röst som tydligt sa...  för sjutton, lägg dig i soffan och ta igen dig. Så då gjorde jag det. Jag läste ut boken jag läser parallellt med Guillo. En sk faktabok. Slumrade lite mellan de sista kapitlen. Åt lite och kände mig varm och febrig. Men det var nog bara inbillning efter soffslumrandet.

Men sedan satte jag igång med att röja ur köket. Har bara vaser kvar nu och receptpärmarna. Förpassade den kasserade datorn till återvinningshuset. Visste inte riktigt vart jag skulle göra av den. Tyckte det var lämpligaste platsen. Fick sms med återbud till morgondagens besök. Det är en gammal bekant, men de sista gångerna har det återkommande varit återbud i sista minuten. Nu vet jag att hans situation gör det svårt att komma ifrån och han har en bra bit att åka. Men det är inte kul, speciellt inte just nu när jag inte riktigt har råd med återbud. I och för sig fanns ju tanken att det kunde bli återbud igen och fredagar brukar jag inte boka någon. Fast det är en kul typ som gör mig glad, så det hade varit roligt att ses.

Jag slapp tvätta håret ha,ha. Startar morgondagen med dusch och hårtvätt istället, så jag får igång kroppen. Måste ändå gå iväg och handla lite ätbart till helgen och posta adressändringen. Det är inte så billigt att flytta. Adressändringen kostar 450, telefon kostar och flytt av bredband kostar. Minns inte nu hur mycket de sistnämnda gick på, 3-400 styck tror jag. Kanske går jag också bort till en bekant med grejer jag inte vill ha, men som hon vill ha. Fast det är inte säkert jag har lust med.

Tog med två vårrullar när jag satte mig här och en Loka. Det är slut nu och jag känner mig lite slut jag också. Därför får väl även dagens inlägg vara slut.   

6 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta,lycka till med flyttningen o att det blir uppehålls väder.Hoppas du sover gott i oasen,varma kramar Benny

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Lycka till i nya lägenheten!

Gretas Svammel sa...

Tack båda...men det är drygt en månad kvar innan jag flyttar *ler*

Svenne sa...

Allting har ett slut som precis allt annat ;-)

Gretas Svammel sa...

Ja, så kan man kanske säga...Svenne...samtidigt som allt också har en början. Sedan behöver man inte stänga dörren bakom sig, bara för att man öppnar en annan dörr.

Visst är jag filosofisk *ler*

Svenne sa...

Puss på dig min filosof ;-)