lördag, juli 09, 2011

LÖRDAGNATT

Nähä, det trodde ni inte? Att det skulle dimpa ner ett inlägg här en lördagkväll. Det trodde inte jag heller. Men då det inte var något som tilltalade mig på tv och lusten att packa inte var närvarande och boken vill jag spara tills jag ligger i sängen, så gick jag in hit och klämde ut lite färg, tog en pensel och började måla helt på måfå. Jag ville väl helt enkelt bara kladda med färger. Men efterhand så framträdde ett träd ( tyckte jag) så fortsatte på den banan och vet nu vad motivet ska bli. Men jag kan inte fortsätta förrän det har torkat.

Och det är därför jag sitter här nu. Datorn är ju i samma rum och jag kunde inte låta bli att knäppa på den en sväng innan jag förpassar mig till sängen. Men det är för tidigt att lägga sig och jag är inte heller så trött ännu. Desutom är det ju så här dags som det är så behagligt. Jag har öppet överallt nu.

Det blev inget bad. Först var jag helt inställd på att cykla iväg efter frukosten för då sken solen. Sedan försvann den. Tyckte inte det var lönt att cykla i värmen tre mil totalt för några dopp, när det inte var solväder.  Fast egentligen är det värt det. Egentligen. Så hände lite annat och solen kom ju fram och jag var sedan ute nästan hela dagen, så återigen är kinderna röda. Jag tycker att jag borde bli brun nu, istället för att bli röd. Bilden tog jag när jag kommit hem och sköljt av mig. Jag är blöt men tror inte vattendropparna syns på bilden.


Dagen blev således helt okej trots uteblivet bad. Hade ryggbit av torsk i frysen och fick ett infall ikväll att steka den. Brukar i stort sett alltid koka de gånger jag får för mig att äta fisk.


Men nu stekte jag och himla gott blev det, med en sallad till och vatten, vatten, vatten. Jag tillhör de personer som sällan blir törstiga, så jag får hela tiden anstränga mig för att få i mig vatten. Det är därför jag har mitt glas med citronvatten som en ständig följeslagare här hemma.

Intog frukosten i soffan idag och knäppte på tv-n för att få sällskap under tiden den intogs. Efter lite zappande stannade jag kvar på fyrans nyhetsmorgon och lyssnade till intervjun med rallystjärnorna Blomkvist och Waldegård. Ta det inte som skryt nu, för det är inte tanken, men Blonkvist har jag träffat och även flera andra av våra kända och duktiga tävlingsförare. Det är många år sedan och då i rallycrosssammanhang. Jag körde inte själv men av olika orsaker så tillbringade jag under flera år tiden på de flesta av landets rallycrossbanor. Lite cirkusliv nästan och alla var tjenis med alla, även med konkurrenterna för det mesta. En kul period

Ja nu fick ni veta något ni inte visste. Det är mycket ni inte vet *ler* och inte heller ska veta.

Reagerade sedan på reklamen där en pappa är på en båt med sina söner och de vill se film, men pappan tycker inte de ska det när det är så fint väder. Så frågar ena sonen vad det var för ljud från föräldrarnas sovrum inatt. Hum och harkel och så plötsligt får de se film. Hade det funnits tv och tvreklam på fyrtio...femtiotalet, då kunde den här ha platsat. Men idag? Har vi inte kommit längre? Är sex så jäkla hysch hysch fortfarande så att föräldrar inte är naturliga med det i förhållandet till sina barn. Att de till och med kan muta sig till att få se på film en sommardag, för att pappa skäms inför barnen för sitt sexliv. Barrockt och skrämmande.

Fick ett samtal nu precis innan jag började skriva här. På min privata mobil. En himla massa siffror så svarade förstås inte. Men när samma nummer ringde på den fasta telefon så svarade jag. Man vet ju inte. Kunde ju vara något med ungarna eller annat viktigt, eftersom det var så sent också. Men det var en hobbykund. En från den allra första tiden och som är mer som en vän...fast kund.. och han har mitt privata nummer, liksom några till.

Han var som vanligt ute på jobb i världen, satt på ett hotellrum och fick den strålande iden att försöka locka ner mig dit där han är. Vi har varit iväg förr ihop och vid sådana tillfällen tar jag aldrig något betalt. Han står för allt och det räcker. Nu tackade jag nej, trots att jag nog skulle behöva komma bort ett tag. Men det är så rörigt med flytten och jag skulle nog ha svårt att kunna koppla av som jag ville.

Det är konstigt att folk jag inte hört något ifrån på länge, hör av sig under bara några dagar. Men det har hänt förr. Igår min gamla kk, idag han och igår också en tjejkompis från ungdomen som jag ska träffa om någon vecka. Lite märkligt...eller inte.

Kanske ska jag sluta svamla snart och kolla om färgen torkat. Men jag låter det nog få vara ikväll och går och smörjer in ansiktet och lägger mig i sängen istället med min nya bok. Guillos "Ordets makt och vanmakt". Lite kul då han medverkade i Drougges bok, där han iscensatte ett mordförsök på sig själv. Likadant när jag nu ser GW Persson, så tänker jag på hur hon beskrev honom i boken. Ganska träffande faktiskt, men naturligtvis överdrivet.

6 kommentarer:

Svenne sa...

Mumsiga bilder i dubbel bemärkelse ;-)

Gretas Svammel sa...

Tack för det...Svenne..

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, En komplimang till två vackra bröst! Härligt mjuka och bruna. Du skall vara stolt!

PS jag blev överraskad av ditt lördagsinlägg.Skall hålla ögonen öppna på lördagarna i forstättningen DS

Svenne sa...

Glömde en sak!
Jag har träffat han som kom tvåa på rallycrossen i Höljes senast det begav sig.
Jag brukar mest hålla på Per men det gick ju inte så bra för honom där. Men en som kör Saab är av ett segt släkte och även jag tillhör en av dom, tillika dom som jobbar på Saabfabriken. Nog om det.
Ha en bra kväll /Svenne

Gretas Svammel sa...

Det var mer undantag än regel...Hans-E.. med ett lördagsinlägg.

Gretas Svammel sa...

Min far körde Saab...Svenne...fanns ingen bil bättre än Saab ha,ha. Har själv haft två stycken.

I Höljes har jag varit några gånger. En jäkla backe minns jag det var.