måndag, juli 11, 2011

INTERVJU, HÄFTPISTOL och SYSTEMET


Känner mig en aning trött ikväll. Varit i stan på uppföljning av den senaste intervjun. Inga konstigheter och inte speciellt tröttsamt. Mer tröttsamt kan jag tänka mig för den som intervjuade *ler*. Måste säga att det är en väldigt vacker intervjuare. Man kan vara snygg, söt, gullig, charmig och så vacker. Jag har kanske sagt det tidigare, men det här är inget som blir klart förrän om ett par år. 

Undrar vad det blev av det där danska programmet. Om det överhuvudtaget blev något alls, eller om de lade ner projektet. Jag hade ju mailkontakt med dem och de skulle komma i April. Sedan har jag inte hört något. Som jag fick det presenterat för mig så verkade det vara ett både kul och lite annorlunda sätt att gräva i den så komplexa prostitutionen. Vore synd om det inte blev något, kan jag tycka. Sedan kan jag väl också tycka att det är dålig stil att inte höra av sig, oavsett om de inte ville ha mig med eller om det inte blev något av alls. 

Efter att ha pratat nästintill i ett kör i en och en halv timma, så uträttade jag de ärenden jag skulle uträttat i fredags men inte gjorde. Trodde Claes Ohlsson skulle ha färg, men hittade ingen. Slog mig när jag gick där att jag nog letat efter det förr just där. Ska måla om en byrå har jag fått för mig. Men får ta en sväng med cykeln till Biltema vid tillfälle. Köpte däremot en häftpistol. Något jag tänkt i flera år och något jag totalt glömmer att jag vill ha när det är dags att önska sig julklapp eller födelsepresenter. Nu kom jag på det igen för rätt länge sedan och har haft det uppskrivet på en lapp på köksbordet.

Varje gång jag byter överdraget på kökssoffan så saknar jag en häftpistol. Har spikat med små nubb, vilket går alldeles förträffligt . Även när jag ska häfta fast målardukar är det bra med en häftpistol. Och nu har jag en, äntligen. Värmeljus känns ju lite avigt att köpa i denna sommar, sol och värme vi har nu, men det var nödvändigt att fylla på förrådet. Tungt, men nödvändigt. Tunga blev även varorna från systemet. Några enliters vintetra, två små öl bara för att ha hemma, och så blev det en liten flaska Asti Chinzano. Den står i kylen nu. Det är nästan en lika löjlig grej som att jag varje försommar köper en rose som jag alltid sedan kastar ut, för att jag inte tycker om rose. Jag tycker inte om vitt vin heller, men efter en varm dag vid badet eller i solen, eller efter en långpromenad en skön kväll, är det gott med ett glas kallt Asti Chinzano. Bara ett enda litet glas är tillräckligt och mer blir det inte av en sådan här flaska. Jag har saknat det ett par gånger i sommar. 

Hemma vid femtiden och var för en gångs skull riktigt, riktigt hungrig. Hade inte ätit något sedan frukosten vid tio. Annars småäter jag ju mest hela tiden, en knäcke här, några mandlar där, ett surt plommon ( de var surare än jag trodde) , en bit mörk choklad osv, så jag är aldrig hungrig. Hade en påse grönsaker i frysen som jag kokade upp en del av och åt med ostsås och en morotsbiff. Åt som om jag aldrig sett mat, så blev proppmätt och är fortfarande.

Innan jag åkte så bokade jag in tid för flyttkörningen och flyttstädningen. När det gäller städandet så får jag utnyttja det av mig inte så förtjusta rutavdraget. Men så är det ju nuförtiden och inget som jag styr över. Det är ju företagen som handhar den biten. Såg när jag kom hem att jag hade ett missat samtal från flyttbyrån, så hoppas inte det är något strul.  Målarfirman däremot svarade inte idag heller varken på vanliga numret eller mobilnumret. De är väl upptagna med jobb tänkte jag och skickade iväg ett mail. Inte vet jag om de ens läser sina mail till firman. Men försöka duger. 

Mätt och trött som sagt, är jag nu. Ska tvätta bort sminket och sedan hänga i soffan resten av kvällen. Borde kanske insupa lite nyheter via Aktuellt  innan Johan Falk börjar. Mailen är avklarade, de var inte så många. Tidig uppgång imorgon.  

4 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Du är eftertraktad. Vad ville dom intervjua dig om? Är det ett dansk reportage om prostitution?

Svenne sa...

Var försiktig med häftpistolen. Den är inte att leka med :-)

Gretas Svammel sa...

Den senaste tiden...Hans-E..har jag gjort två av varandra oberoende intervjuer. Tre med den igår, som var en uppföljning på den sista.

Båda de här är svenska, långsiktiga projekt och jag pratar om mitt liv som sexsäljare. Ungefär samma saker som jag tar upp i boken.

Det danska verkar som jag skrev inte bli något med.

Gretas Svammel sa...

Jag är försiktig...Svenne