måndag, juni 06, 2011

SALUT

Idag är det en sådan där dag igen med alla möjliga benämningar. Egentligen vet jag inte om jag tycker det var så bra att byta ut annandag pingst och göra den här dagen till röd dag istället. Fast det beror lite på när Kristi flygare inträffar. Just i år blev det ju extra lediga dagar ändå för de som tog en klämdag i fredags. Strunt samma. Det är ju som det är.

Salutdag är det iallafall idag numera. Det har vi sex stycken av på ett år. Ja, jag har läst på lite. Tar vi bort monarkin har vi bara 6 juni kvar som salutdag. De andra är kungens namnsdag och födelsedag, liksom drottningens samma och sedan kronarvingens födelsedag...alltså Viktoria. Fast kungen har ju namnsdag även idag.

Svenska flaggans dag har väl dagen hetat hur länge som helst och nu då också nationaldagen. Hurra att jag är svensk ha,ha. Nää, ibland skäms jag nästan för att jag är svensk. Fast å andra sidan har vi mycket att vara glada över, om man jämför med vissa andra länder. Att vi överhuvudtaget firar just idag vet väl alla.  Gustav Vasa blev kung för flera hundra år sedan. Vår kung sitter väl i detta nu på Skansen med hela sin familj. The show must go on, tänker de nog. 

Själv orkar jag inte tänka så mycket idag. Fast jag har försökt måste jag vill ändå säga. Det fläktar friskt även idag, men det är varmt och varma vindar. Just nu sitter jag i trosor och ett tunt linne. Inget solande idag heller. Men jag var naturligtvis ute en stund. Varför skriver jag naturligtvis? Hur som helst så gick jag bort med glas, burkar och flaskor och tog en längre promenad efter det. Hade lite i tanken att jag skulle intervalla. Men phuu, det räckte att gå.

Annars har jag mest bara degat. Inte ens kul att hänga vid datorn. Fick ett sms att jag skulle kolla mailen och förstod innan jag ens läst mailet vad det handlade om. Återbud på morgonens hobbykund. En flera år gammal bekant med rätt lång resväg och svårt att boka, hade fått förhinder i sista stund. Ja så kan det vara. Skrev in det på hemsidan, plus några andra tider. Men det är nog långsökt att tro att någon ska hinna nappa på morgondagens tid. Det måste bli klart ikväll och de flesta kommer väl inte hem förrän ikväll.

Jag har inte intresseanmält mig till lägenheten ännu, men troligtvis gör jag nog det. Jag vet inte om det är något tecken *ler* att massor av det mest deprimerande med den här lägenheten och området visat sig idag. Ja, redan igår egentligen med tvättstugan. Jag felanmälde torkskåpet, men fattar inte att ingen har gjort det på tre veckor. Annat var högljudda grälande grannar med balkongdörren öppen och stojande ungar ( fast de måste få finnas ) och ständigt gående/ slående i porten och granntjejer som länge diskuterade något viktigt precis utanför min dörr. Jag gick ut och inte vet jag om jag var extra klarsynt idag när jag inte orkade tänka och inte gick i min egen värld. Det var så himla skräpigt på sina ställen, slängda tidningar, tomma godispåsar och annat skräp. 

Skräp var det däremot inte att Hanna Wagenius valdes till ungdomsförbundets ordförande. Centerns ungdomsförbund, men det visste ni kanske. Grattis, Grattis. 
Gick igenom mina blogglänkar igår, så en länk till får ni. Till Heidbrinks juridikblogg. Inlägget handlar inte om prostitution utan om sms-lån. Men hur man precis som i prostitutionsproblematiken inte vill se skogen för alla träd. Jag skrev vill, för jag tycker nog det handlar om vilja i många fall. Att välja det enklaste istället för att gå till kärnan.

"Vi kan och bör kanske dämpa fallet för de som råkat illa ut, men vi kan inte förhindra att folk faller. Vi kan dock kanske minska antalet personer som snubblar på sin väg genom den ekonomiska snårskogen.
Men då måste vi tillåta att våra problembeskrivningar är så komplexa som verkligheten kräver, istället för att gripa efter den lätta lösningen och peka på sms-lånen som bov i dramat."

Nu ska jag ändra lite i mitt cv..om jag orkar. Borde också ta en dusch...om jag orkar. Beta av mailen som inte är så många...om jag orkar.

Salut. Det betyder hej, hej då på franska.  

6 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Salut Madame Greta! Tack för en trevlig blogg. Ser fram emot många fina sommarinlägg!

Gretas Svammel sa...

Tack för det...Hans-E..ja det blir nog ingen stiltje i första taget på den här bloggen *ler*. Inte så länge jag tycker det är kul och har tiden iallafall.

Svenne sa...

Min flagga var uppe igår, men nu har den sloknat som du säkert förstår?
Puss o kraaam

Hanna Wagenius sa...

Åh, tack så mycket för gratulationerna! :D

Gretas Svammel sa...

Ska inte flaggan alltid var på topp...Svenne? *ler*

Gretas Svammel sa...

Tack själv för kommentaren...Hanna..och Lycka Till med nya befattningen.