söndag, juni 05, 2011

BADPREMIÄR, SKOGEN, SLUTWALK och TVÄTTSTRUL

Det kan bli mest bilder i det här inlägget. Det strular med tvättstugan och jag hittar än det ena och än det andra att läsa på nätet, så hux flux är klockan nästan åtta och då ska jag se på tv om Annika Östberg. Det var vad jag hade tänkt iallafall och sedan tänkte jag se filmen Slumdog Millionaire, om den nu är något att se. Men jag ska börja se och jag tror den kan vara bra och något i min smak.

I fredags cyklade jag iväg till badet, eftersom det var varmt och molnfri himmel. Men det fläktade på rätt bra, så jag funderade nästan på att vända när jag åkt en bit. Som tur var gjorde jag inte det utan kämpade på i motvinden. Trodde det skulle vara mycket folk en dag som denna, men var bara ca 15 bilar.


Det allra första jag gör innan jag ens lagt ut filt och tagit av shortsen är att gå i och känna på vattnet. Det var inte speciellt kallt och ungarna som plaskade där garanterade att det var jättevarmt när man väl kommit i. Låg en stund först och samlade mod ha,ha och då frös jag nästan, trots värmen. Så visst var det jättevarmt *ler* jämfört med blåsten på land. Riktigt skönt var det iallafall. Nu blev det bara ett dopp, men jag var i desto längre då och var uppe och hämta kameran, som vanligt till folks glädje ( de som var på bryggan för det är där jag pallar upp kameran) och sedan tillbaka i för att simma lite och flyta lite med ansiktet mot solen. Så grymt skönt.Att jag skrattar är för att folk runt omkring kommer med tokiga kommentarer.


Cyklade hem vid fyra, strax efter och efter dusch och insmorning tog jag den här vinflaskan och gick bort till några bekanta. Funderar ibland på det här med umgänge och "bekanta". Hur ofta, snudd på alltid det numer är typ andrahandsval. Lite sekundavara. Ungdomskompisen är väl den enda genuina jag har kvar. Men förr tänkte jag aldrig riktigt så. Då dög vad som helst..nästan. Hur som helst var det ändå rätt trevligt. Men vinet var kass. Det är vitt och jag köpte det för att jag drack det för flera år sedan som välkomstdrink och tyckte då att det gick an. Ett glas gick an nu också, men inte mer. Galia heter det och kanhända att det finns olika. Jag vet inte. Jag dricker ju inte gärna vitt vin, men på sommaren köper jag ibland en liten flaska, blir typ ett glas, Asti Chizano ( kan vara felstavat), för att det kan vara gott med ett glas kallt vin. Det här Asti .. är dessutom väldigt lite alkohol i. Nu fick jag för mig att ta det här istället med 12% alkohol. Fel val.

Kanske var kvällen också fel val *ler*. Fast det visste jag ju om innan. Att det var fotboll. En naturlig orsak att gå hem skapligt för att i lugn och ro titta på "Tyst vittne" kl.22.00. Fast jag har själv blivit fast vid enstaka fotbollsmatcher, så jag förstår precis engagemanget. Och i min tonår så var jag nästan besatt av ishockey. Förde diagram och statistik över resultaten vid SM, VM och EM. Visste vad alla hette i laget, visste vad de gick för. Visste allt. Så knäppt. Nu är sport totalt ointressant. Fast vänta nu...jag ljuger nog egentligen lite...jag var ju helt inne i sista delen av Mästarnas mästare! För att inte tala om exets sport som han tävlade i på hög nivå. Men det räknas nog inte.


Igår lördag blev det solning på en filt i blåsten. Det är förrädiskt, men jag har klarat mig så himla bra hittills i år, trots att jag aldrig smörjer in mig med någon solskyddsfaktor. Varför skulle jag göra det, när jag vill ta vara på varenda Uv stråle? Jag har fått sällskap *ler* med solandet. Aldrig under de år jag bott här, snart tre, har jag någonsin sett någon annan lägga sig och sola som jag gör. I tisdags när jag gick till bussen höll en man på att lägga ut en filt. När han såg mig stannade han upp mitt i rörelsen, men jag skulle ju till bussen så fortsatte att gå. Han lade sig precis där jag brukar ligga. I går såg jag honom igen. Då kom tydligen jag först och fick "min" plats. Han hade lagt sig på gräsplätten bredvid. Det är kul, tycker jag, när folk slutar bry sig om vad andra ska tänka. Nu kanske han aldrig har brytt sig om det, utan är nyinflyttad. Strunt samma.


Jag skippar Annika Östberg. Gick och satte på tv-n nu och kollade tv-tidningen. Dels går det i repris och dels kan jag kolla på nätet. Jag hör vad de säger hit in till rummet jag sitter nu. Efter solandet tog jag promenaden upp till skogen. Tog inget skissblock med mig, men mitt skrivblock. Det är ju så himla skönt och fridfullt och just igårkväll var det knappt en människa där. En och annan hundrastare och någon enstaka joggare. Jag satt nog en halvtimme där på en bänk och bara skrev. Hade inte myggen surrat runtomkring mig, så hade jag nog suttit lite till. Myggen brukar inte vara så intresserade av mitt blod, men de fanns där hela tiden, när jag satt still, som ett irritationsmoment.


Idag var det kallt *ler. Åtminstone kallare. Termometern pendlade mellan 19 och 20 grader. Igår stod den på 29. Blåser även idag. Med gott samvete gentemot mig själv (vem annars?) har jag hållit mig inne. Förutom vandringen till tvättstugan. Som vanligt hade jag förstås tänkt att göra det och det och det. Inte ett skit av det har jag gjort...också vanligt. Flytta Expresseninlägg tex, skriva lite på mitt skrivprojekt, har även en annan sak att skriva med deadline sista juli...tror jag, plus saker som inte har med datorn att göra. 

Mailen har jag inte ens loggat in på idag än. Men jag har läst ut Petras bok Esmara och har inte bestämt vilken bok jag sak hugga tänderna i härnäst, jag har kikat in på Corren och konstaterat att redan har fyra stycken omkommit i drunkningsolyckor, jag har läst alla mina sparade blogglänkar och blev nyfiken när jag kom till Jasmine som skrivit om någon sorts demonstration som varit i Stockholm. Söker på poliometern om både prostitution, sexköp och walk som det tydligen kallades. Hittade en blogg som benämnde det slutwalk så sökte på det.  


Istället för att jag här ska länka till de bloggar som skrivit om denna slutwalk så hittar ni dem på poliometern ovan. Både bilder och text. Fann en länk till DN och fick en uppfattnig vad det handlade om. Upprinnelsen kommer från Toronto då en polisman ansåg att klär man sig som en slampa så blir man även sedd som en sådan. Det startade demonstrationer som bredde ut sig i världen och nu kommit även till Stockholm. 


Även FI var med? liksom RFLS. Om jag fattat det hela rätt så handlar det således om, att hur man än väljer att ha sex eller inte alls ha sex så bör det respekteras. Ett nej är ett nej och ett ja är ja och då spelar det liksom ingen roll hur utmanande du klär dig. Borde vi egentligen inte ha kommit längre än så? Är min tanke alltså. Men då vi tydligen inte har det, så är det bra med sådana här demonstrationer. 

Innan jag hittade ordet slutwalk så testade jag prostitution ( som vanligt) och fann på ett nyligen skrivit blogginlägg av Bodström. Han skulle tydligen hålla någon föreläsning om människohandel i Seattle och avslutar sitt inlägg med dessa rader: 

"Det säger sig själv att det är svårare att bedriva människohandel när det är olagligt att köpa sex. Därför tror jag att ett första steg att hitta en harmonisering i EU är att göra det olagligt att köpa sex när kvinnorna är offer för människohandel, så kallad forced prostitution.Vad tycker ni själva? Är sexköpslagen bra eller dålig?"

Händer det något? Eller ser jag bara syner. Det kliar i fingrarna att skriva en kommentar. Kanske, kanske inte, att jag gör det. Är det inte här min åsikt kan vara bra? 

Bloggen hakar upp sig hela tiden nu i slutet och klockan går. Filmen börjar snart. Strulet med tvättstugan ska jag ta tag i också innan jag lägger mig. Sist jag tvättade för tre veckor sedan sa personen före mig att torkskåpet inte fungerade. Dumt att tro att den personen skulle felanmäla, men jag har felanmält massor av saker och tänkte att det är tre veckor kvar tills nästa gång jag behöver torkskåpet, så det borde vara åtgärdat då. Hur jäkla fel kan man ha *ler*. Visst, det blåser luft när jag sätter igång torkskåpet, men bara kall luft. Så allt tvätt som inte funkar att torktumla får jag ta in och hänga upp härinne.

Dessutom är moppen i tvättstugan borta och det såg ut som skit när jag kom ut, både på golvet och i maskinerna. Som grädde på moset så körde jag min braiga svarta klänning, den med urringningen och det allra bästa fickorna, i 40 grader. Det kan gå bra för jag har dragit och dragit i den, men när jag tog ur den från maskin såg den inte ut likadant som när jag lade in den. Man kan säga att den såg lite fyrkantig ut. Jag som normalt är så noga med att dels kolla tvättlappen och dels tvätta osäkra plagg för hand. På den här stod det 30 grader och jag har tvättat den flera gånger förr. 

Men, men. Lyxproblem även detta. En klänning mer eller mindre. Vad betyder det? Nothing. 

2 kommentarer:

Svenne sa...

Fina bilder som vanligt!
Att tvätta kan vara ett gissel, men oftast går det utan gnissel ;-)

Gretas Svammel sa...

Sant..Svenne..och med rim och reson *ler*