torsdag, juni 16, 2011

LITE DANSKT IGEN och ANNAT SVAMMEL

En av gårdagens bilder, som jag fick mig tillsänd. Den är okej, tycker jag. Lite anonym, men ändå inte. Dessutom rätt fin. Nästa vecka är det nu inbokat ännu en intervju. Inte heller där handlar det om publicering i media. Men jag anser det viktigt att ge min bild utifrån min verklighet för att balansera upp det traditionella, fördomsfulla tänket, att all prostitution är svart och ful och att alla prostituerade har någon form av social tragik bakom sig. Något nästan alla prostitutionsmotståndare verkligen på allvar tror. Eller så vill de så gärna tro det, så de ljuger för sig själva och helt enkelt gör det till en förljugen sanning.  Jag vet inte. Men även ett barn vet att det finns två sidor på ett mynt. Och just det, tycker jag är jätteviktigt. Att både den mörka och den ljusa sidan kommer fram. 

På den danska sexsäljarens blogg som jag länkade till igår, hittade jag i högerkanten några länkar till danska artiklar. En del var gamla, men några relativt aktuella. Så på tal om prostitutionsmotståndarnas tänk så kan man i den här från i mars i år läsa hur Socialdemokraternes prostitutionsordfører Yildiz Akdogan ser på det:

  "Når nogen vælger, at prostituere sig selv, er det et tegn på, at der er nogle sociale ting, der skal gøres noget ved, og vi er nødt til at tage et fælles ansvar for de her mennesker. Jeg er virkelig overrasket over, at over halvdelen af danskerne synes, at det er okay at sælge mennesker som varer, siger hun."

Det kunde lika gärna ha varit Schyman, Birgitta Ohlsson, Beatrice Ask mfl som uttalade sig. Innebörden är densamma oavsett språk. Ingen säljer sex frivilligt och vi som gör det har problem av något slag. Inte att vi kanske har, eller att de tror att vi har osv. Utan i bestämd form..vi har, är mm. Utan att veta ett förbannat dugg om allt och alla, så påstår de det. Det gör mig arg och bla det handlade mitt resonemang om i gårdagens intervju. 

Danska Vänstern ser det på ett annat sätt, vilket kan läsas i den här artikeln från juni i år.

"Prostitution bliver i dag anset som et socialt problem, og det gælder i høj grad for nogle af de prostituerede, men for andre er det et kontekstbestemt valg - og hvis man tror, at man kan føre samme politik, tager man grueligt fejl og ender med ikke at hjælpe nogen," siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, der derfor tager godt imod både meningsmålingen og rapporten:"

Rapporten som menas är den här sista från SFI som jag skrev om för ett par dagar sedan.

I den här artikeln framgår även att 60 % av ca 1000 personer vill tillåta prostitution. Ungefär samma som här vid olika röstningar. Jag tror vi ligger på lite mer ca 70-80 %. Här finns även länkar till andra artiklar i ämnet för er som är intresserade.

Nu ska jag stänga av, klä på mig och gå iväg. Tänkte hinna med ett besök hos nuvarande hyresvärd innan ettan, för att säga upp lägenheten. Ju förr desto bättre kom jag fram till. Men det spelar säkert ingen roll. Tre kalendermånaders uppsägning är tre månader. Annars hade det varit skönt att slippa den där extra dubbla månaden. Känns lite surt att betala för en lägenhet som står tom och där man aldrig mer tänker sätta sin fot. Men så är livet stundom.

Kommer hem rätt sent ikväll så det enda jag behöver kolla på datorn då är mailboxen och det gör jag på den lilla lilla i soffan. Morgondagen hade jag utlagd på hemsidan. Ingen verkade intresserad av tiden först, så tänkte att jag tar en ledig dag, vilket jag ju egentligen försöker göra på fredagar. Men nu har jag ju hyrorna i skallen hela tiden *ler*. Inte bra. Sedan ploppade den ena önskan efter den andra in, så jag bokade in en massage på en helt ny. I tisdags drällde även en del sms in från gamla bekanta som ville komma och plötsligt var den inbokade osäker på om han skulle kunna hinna att komma. Jag visste till slut varken ut eller in. Det slutade med att jag inte bokade någon, så det blir en ledig dag iallafall. Det är säkert någon mening med det. 

Nu är det hög, hög tid att resa mig och sätta fart.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Det blir spennende med det kommende valget i Danmark, og hvilken linje de legger seg på angående prostitusjon.

Gretas Svammel sa...

Ja..Gunnar.. det är bara att hoppas på att prostitution blir fortsatt lagligt.