fredag, juni 17, 2011

REGN, VIN, FÖRSKOLAN, KANADA

Tro nu inte att jag varit ute och trampat i regnet idag. Bilden är från 2008.

Idag har jag bara häckat vid datorn i stort sett och njutit av det. Ingen inre domare som gett mig dåligt samvete. Vaknade vid tio och låg och lyssnade till regnet som slog och smattrade mot fönsterrutan. Var glad att jag till sist inte bokade in något besök idag och därmed slapp att gå ut. En dag att bara flumma runt och göra allt eller ingenting. Det har väl hittills blivit mittemellan. Bra där, med balansen *ler*.

Pratat en del i telefon och fått bekräftat att jag har mycket att glädjas åt denna fredag. Privata saker och inget jag kan orera om på bloggen. Någon gång kan jag kanske hänvisa till det här inlägget och säga att det var det här jag gladdes åt. Kanske alltså.
 Förutom det har jag i lugn och ro farit runt på internet och läst lite här och lite där. Fast inga nyheter förutom de i min lokaltidning. Det är som att jag just nu inte ska ta in onödiga negativiteter, som jag ändå inte kan påverka. Glada nyheter är ju liksom ganska sällsynt. Men jag är säkert snart där igen, då jag översköljs av all skit i samhället, blir frustrerad och känner mig maktlös att inte kunna förändra, ändra eller hjälpa. Rubrikerna lyser ju emot mig på var och varannan sida och de kan jag inte slippa undan ( om jag inte undviker datorn, inte går förbi någon pressbyrå, låter bli att handla eller avstår tv-n.) Men där har jag ett aktivt val. Klicka upp och läsa, sitta kvar och se klart tv-programmet, gotta mig i medias spekulationer eller vända ryggen till och fokusera på det roliga i livet. Just nu gäller alltså sista alternativet.

Jag tror att valet/ valen man gör beror på vilken situation man för stunden befinner sig i. Jag ska inte utveckla det mer här och nu och jag tror att det handlar om vilket val som helst. Kaka söker maka är ett enkelt sätt att beskriva min tanke. Lite får ni ta mig sjutton tänka själva ha,ha.

Mer som jag gjort idag är att jacka i den externa hårddisken för att leta efter några ( ganska viktiga dokument) tills nästa vecka. Tänkte då även passa på att föra över de sista bilderna, sista skrivna dokumenten mm från denna dator till bevaringen på den externa. Jag tror inte att jag är ensam om att plötsligt befinna sig någon annanstans. Själv befann jag mig av någon konstig anledning rätt vad det var i mappen med gamla hemsidesbilder. Därav dagens bild. Varenda gång jag jackar i den externa disken så är jag ta mig sjutton och glor och bläddrar bland gamla bilder. En proffessionell och duktig psykolog skulle kunna förklara det beteendet ha,ha. Så även en lekman som jag, som känner sig själv ganska bra. Ofta för jag då över några bilder...typ...bra att ha. Så även idag. Lika ofta raderar jag sedan efter ett tag dessa bilder av orsak som...det var då, nu är nu. 

Tänkte ju nu vid sista bytet på hemsidan att blanda med några gamla bilder, pga att de nya jag tänkt mig var lite tråkiga. Men när sedan hela mitt inre motsätter sig, så bort och väck med det gamla. Ändå som sagt så dras jag som av en magnet till bilder av mig tagna för 3, 4, 5 år sedan. Nu har jag en mapp igen med gamla bilder på datorn, som jag kanske kommer att använda till något. Eller radera. Det jag totalt glömde var att föra över härifrån till den externa. Mullret jag hörde långt borta kan vara en orsak ( trot den som vill). Det blev ingen åska just här, men det smattrade mot rutan som om det var hagel som kom ner från himlen nu i eftermiddags. Mellan dessa regnskurar och ev hagel så letar sig solen fram då och då. Är det detta som är svensk sommar?

Om ni tycker att jag svamlar osedvanligt mycket, så kan det bero på att jag precis lät sista slurken i mitt för dagen första glas vin, rinna ner i strupen. Nu tror jag inte att ett glas påverkar så mycket *ler*, men jag fyllde på alldeles nyss med ännu ett glas. Mer lär det inte bli, men  två glas kan sätta fart på tankarna. Speciellt som jag inte ätit mer än frukost ännu. En mycket proteinrik frukost med lax, keso och ost. Till kvällens tv, vad det nu finns att se, ska jag äta rödbetor med feta ost. Handlade igårkväll på vägen hem och det blev massor av grönt. Som inte stod på min inköpslista.

En parentes bara. Det här med inköpslista, nota, kalla det vad ni vill. Jag har alltid en nota med mig och alltid ett block på köksbordet där jag skriver ned vad som fattas, vad som behövs och vad jag tagit det sista av. Jag har faktiskt som jag vet och minns, aldrig handlat utan en så kallad nota. Är jag månne en gammal stofil *ler*? Jag skulle fylla på en av mina avkommors kylskåp för ett tag sedan och började gå igenom kylskåp mm och bad personen skriva upp vad som behövdes och vad som fattades. -Det kommer jag ihåg. Det behövs inte nu. Det räcker ett par dagar till. Det är bara NN som använder osv, var svaren jag fick. Inget fel med att leva för dagen, men visst är det väl en trygghet att fylla på kaffe, toapapper, mjölk, ost, fil mm, innan man tar det allra sista? Buhu...jag som trodde att mina barn tagit efter sin mors (och fars) perfektionism. Nu har de faktiskt det till stor del. Men att låta morsan betala kan ju också ses som ett nederlag. Jag vet inte.

Hur som helst. Jag själv frångick min lista väldigt markant igår. Det blev färska små rödbetor ( skillnad mot de förra), vitkål, blomkål, purjolök, fetaost förstås till rödbetorna, paprika till vitkålssoppan jag räknar med att göra någongång i helgen och så blev det även färska aprikoser. Testade en i går kväll och den smakade inget alls. Kör ibland med torkade för järnets skull och de smakar gott. Den här färska smakade noll. Just nu finns ingen frukt, förutom jordgubbar som ju är bär, som faller mig i smaken. 

Nu rätar jag på ryggen, låter egot få vila en stund och övergår till min internetrunda idag. Kanhända är det inte intressant alls, för de som läser en sexsäljares blogg och förväntar sig något annat. Nu struntar jag ju i vad folk förväntar sig *ler*, vilket ni som hängt med ett tag förhoppningsvis förstått. Först min lokaltidning, som ett tag granskat förskolan. Jag tycker det är bra när en tidning fokuserar på en sak i taget. Arbetslösheten, Fas3, Prostitution, Vården etc. Som låter olika aktörer ge sin syn. Jag behöver inte engagera mig i förskolebarnen, men som jag skrivit många gånger. Vill man ha en förändring måste man börja i kärnan. Och när det gäller utstötthet, mobbning, oprovocerat våld, rån, misshandel ,ja vad som helst, så finns orsaken oftast i den tidiga barndomen. Förbättrar man här så har man vunnit mycket. Tyvärr är det pengarna som även här står i vägen. Hur tänker beslutsfattarna? 

Tyvärr, tyvärr, tyvärr, jag kan bara läsa, ta till mig, notera fakta och sedan inte göra någonting. Hade det varit aktuellt för mig hade jag agerat, vilket jag tidigare många gånger gjort och faktiskt fått till förändringar. Men nu står jag liksom utanför och tar del av spektaklet...och eländet.  Gläds förstås av att det protesteras och tas upp.

Kom av någon anledning in på Kanada. Nu är min dator helseg och helknäpp. Men  tar det en annan dag.
 Läste Gothbarbies blogg  och hamnade på en artikel om prostitution i Kanada. Artikeln som är från 15 juni i år ställer frågan om Kanada ska legalisera prostitution. Jag är som de flesta vet urkass på engelska. Vad jag kan förstå har väldigt många sexsäljare råkat ut för övergrepp och mord. Någon Jack the ripper koncentrerade sig på prostituerade, dödade dem, styckade dem och använde dem som grismat. 

Googlade för att på mitt språk  få vetskap om hur lagen är där. Inget förbud att sälja sex eller köpa sex vad jag föstår. Men allt runtomkring är förbjudet, vilket blir detsamma som ett förbud. Dessutom ett väldigt starkt stigma. Jag vet inte, men det verkar som att då något är väldigt oaccepabelt och sker i smyg och i mörker, då är risken att råka ut för en sådan jack the ripper väldigt stor. Även hos oss och det framgick även i den danska rapporten att gatusäljaren utsattes för störst risk.

Datorn är helt tokig nu. Vad vill jag ha sagt?. Öppna upp, bli tillåtande och se verkligheten som den är. Ungefär så. Jag har utvecklat det tidigare i både blogginlägg, artiklar och annat. Nu ska jag se vad som händer när jag klickar på publicera. Trevlig Helg. 

Ha,ha, det sket sig. Allt bleknade bort men som tur är sparar blogger hela tiden. Nu försöker jag igen. Sedan blir det att koka små spröda rödbetor.    

6 kommentarer:

Gunnar sa...

Prostitusjon i Canada har jeg lest om tidligere også. Det har en god stund vært en debatt om det skal legaliseres, for at de som selger sex skal få det bedre.

Jeg tror også at dersom kjøp og salg av sex er fullt lovlig, så blir det mindre overgrep og elendighet. Det er ikke bra når prostitusjonen "går under jorden".

Svenne sa...

Läcker bild men jag vill se meeer!
Inköpslista har jag slutat med men det betyder oftast att jag kommer hem och glömt köpa vissa saker som det var tänkt. Det är väl då som åldern tar ut sin rätt, eller???
Ta det nu lugnt med vinet och ha en bra helg.
/Svenne

Gretas Svammel sa...

Ja, håller med dig...Gunnar..i det sista. Förbud och lagar måste vi ha, men förbud utan mening gör mer skada än nytta många gånger.

Sexköpslagen är en sådan totalt meningslös och ologisk lag, som finns på papper men som inte efterlevs. Och genom att i de flesta fall jämföra vanligt sexköp med påtvingat så kan de stora fiskarna i lugn och ro härja fritt. Medan vanliga, oskyldiga människor förföljs och görs till åtlöje.

Gretas Svammel sa...

Jag tar det alltid lugnt med vinet...Svenne... Du ser vad bra det varit om du haft nota då *ler* och kanske sluppit springa och handla ännu en gång.

Gunnar sa...

Man kan jo også se på den totalt urimelige lovgivningen som er omkring koppleri/hallikvirksomhet. Det er klart man må ha lover og regler, men også her er mye av det helt meningsløst. Og fører derfor til en del tragiske hendelser, folk blir kastet på gaten osv..

Gretas Svammel sa...

Absolut...Gunnar...det är en totalt sanslös tolkning man många gånger gör vad gäller koppleri. Ofta skrivs det sedan ut i media som något helt förfärligt, fast det kanske bara handlar om vanlig vänlighet utan baktankar.