tisdag, juni 28, 2011

KOMMER INTE PÅ NÅGON BRA RUBRIK

Ett inte så jättefördelaktigt kort får pryda dagens. Men vad sjutton, jag ser ju ut så här i en sådan ställning som framhäver figuren. Eller missgynnar den, vilket man nu vill. Tog det i ettan idag mellan mina två besök. Tog bara några stycken och bara i den här posen. Tog likadana sist jag fotade, men med en annan överdel och de blev inte bra till den bilden jag ska klistra in mig i. De blev inte bra överhuvudtaget. Så jag tog om kan man säga. Tror dagens kommer att funka. Blir det dåligt väder i helgen så ska jag försöka komma till skott och fixa de här senaste fotona. 

Allt man har liggande och väntar eller sådant man tänkt sig göra, ligger ju där som en sten på axlarna tills man tagit tag i det. Och då är snart en ny sten där *ler*. Typ så som jag ritade här om dagen. 

Tanken var att kolla hur Måns klarar av Allsången. Men när dagens bestyr var avklarade valde jag att ta med ett glas rött och sätta mig här. Dels för att blogga, men också för att kolla mailen och för att betala de räkningar som jag betalar via nätet. Kollade in på kontot igår så att det inte skulle fattas pengar som förra månaden. Men den här gången var allt i sin ordning och jag hade fått det som jag skulle ha. Ja, inte ens AF borde väl göra om samma misstag två gånger. Jag har ännu inte fått svar angående min klagan över tolkningssätt. Ibland känner jag mig som världens besvärligaste människa. Vulkanstyret är inte heller klart ännu och igår klagade jag på två saker i nya lägenheten som jag upptäckte när jag var och tittade på den. Fast  klagade gjorde jag väl kanske inte. Jag begärde att få det åtgärdat innan inflyttning. Vi får se.

In i det sista visste jag inte hur kvällen skulle bli. Skickade iväg ett sms till 08- ungen hur de tänkt sig och om jag skulle handla mat till ikväll. Hela jäkla dagen gick utan att jag hörde något. Även den lilla snorungen hade försökt få tag på storasyrran utan resultat. Ömsom tyckte jag det var dålig stil att inte svara, ömsom oroade jag mig över att något hänt. Men så här är jag inte så larvig lustigt nog, då jag känner personerna. Det finns alltid en naturlig förklaring och tids nog får jag veta den. Räknade iallafall kallt med att de inte skulle dyka upp ikväll.

När jag var i affären nu ikväll, så ringde hon. De hade varit borta hela dagen där det inte funnits täckning och var nu på väg hem. Ja, de har ju semester och måste ju kunna få göra vad sjutton de vill. 16 sms hade mobilen spottat fram när de närmade sig civilisationen, sa hon. (Apropå det där jag skrev om att inte känna tvånget att vara tillgänglig under semestern.)  Att hon pratat om att eventuellt komma som idag hade hon glömt. 

För mig var det bara bra. Dels är jag lite småtrött och dels hade jag en del att göra nu ikväll. Medan jag väntade på att de som skulle hämta blocketvaran skulle ringa, så lade jag in korten på datorn och fixade dagens bild. Mycket mer hann jag inte. Trevliga ungdomar som kom och bar och kånkade. Nu när jag tagit bort annonsen kan jag ju säga att det var en dubbelgarderob som jag skänkte bort. Enormt riv var det efter den. Plus ett mail idag från en mogen man som ville träffas ha,ha. Det är sant. Kanhända är det någon som känner mig, eller förstår att Greta är den som lagt in annonsen. Jag har ingen aning. Svarade inte på det.

Ett litet glas vin och en hög med torrrostade jordnötter och ett fat med skivade, saltade rädisor tog jag sedan med hit. Allt är slut nu och Mord i Midsommer har börjat. Men tror att det är repriser som jag har redan har sett någongång. Mailen är kvar och jag känner för ännu ett litet glas vin, men ska först nu kolla om jag har sett avsnittet eller inte.

Samma uppgång i morgon som idag. Alltså ganska skapligt. Hem efter morgondagens besök och baka limpor. Om jag hinner. För i morgoneftermiddag står stockholmspatrasket iallafall utanför dörren. Det ser jag verkligen fram emot. Bloggen får därför anstå då och så svamlar jag igen på torsdag.

4 kommentarer:

Svenne sa...

Behövs ingen rubrik, blotta bilden gör dig unik ;-)

Svenne sa...

Glömde en sak.
Vad döljer sig under din hand???

Gretas Svammel sa...

Vad kul du är...Svenne..Endast fantasin sätter gränser på vad som kan finnas där...under handen.

Svenne sa...

Din hand i min i så fall ;-)