måndag, juni 13, 2011

HAPPY MONDAY

Nja..happy och happy. Iallafall mer happy än en annan måndag för inte så länge sedan. Har ännu en måndagsbild som jag ska ta någon gång när det passar till dagen. Vad har jag gjort idag för "roligt" då?

Stängde av klockan när den larmade i morse, för kom på hur dumt det var, att tvinga sig upp när man inte behövde och absolut inte ville. Så sov en timma till. Efter dusch, hårtvätt, frukost och dator åkte jag ner till stan. Omålad! Det har aldrig hänt och jag kände mig himla modig. Hade förstås solglasögonen som döljde det...ett tag. Sedan blev det jobbigt att ha dem på näsan, men ingen jäkel verkade ens se att jag inte hade någon mascara. Tydligt att det bara sitter i ens eget huvud. Som så mycket annat. Kallt var det också. Frös i min klänning faktiskt. Trots att det var 22 grader varmt. Men det blåste lite kyliga vindar.

Ingen djungelbuss idag. Det har de nog inte på stadsbussarna. På vägen klev det på en mörkhyad mamma med sin barnvagn. Hon stod ett tag vid vagnen med busskortet i handen. Jag satt precis bakom, så var på vippen att säga att jag kunde hålla i vagnen när hon gick och registrerade kortet. Jag fick för mig att hon inte vågade lämna vagnen. Men jag hann inte säga något innan hon till sist satte sig. Det är ju liksom inte mina problem.

Vid resecentrum gick det på, inte en, utan tre kontrollanter. Inte för mammans skull, utan för att de gör stickprov ibland och de kollade allas kort. Mamman fick ta upp barnet och gå bort till kortautomaten. Vet inte vad hon hade för förklaring för de tjattrade på engelska. Var ytterligare en som inte hade betalat. Ofta är det svenska snorungar som försöker åka gratis. Strunt samma, jag satt och iakttog kontrollörerna. En tjej och två killar. Undrade för mig själv om de trivdes med sitt jobb eller om de blivit tvingade att ta det i brist på annat. Funderade också på varför det behövdes tre till en halvfull buss. Kom att tänka på Egypten där det var en som hämtade korgen i affären, en som slog in varorna, en som tog betalt och en som packade ner varorna. För att så många som möjligt skulle ha sysselsättning och inte dra runt på gatorna. Lönen var säkert inte mycket att hänga i granen.

Vid arbetsförmedlingen var det kö ända ut på gatan. Jag är ju VIP och kan gå förbi ha,ha. Nej vars, men jag skulle bara lämna ett papper och det behövde jag inte stå i kö för. Kommer ju rapporter titt som tätt att de arbetssökande blir färre. Borde komma en nu då med motsatsen. Det var inte bara unga människor i kön, för min tanke var förstås att det var numer lediga skolelever, studenter mm. Läste idag i Correns ledare om Arbetsförmedlingen och vad de inte gör *ler*.   Ingen större hjälp för de som vill ha jobb.

Köpte jordgubbar igen, på ett av stadens torg. 20 kr/l för svenska. Det här var också knäppt. Man fick sina jordgubbar eller potatis eller vad man nu ville ha och så skulle man betala på ett annat ställe. Jag gick åt fel håll, kön gick från andra hållet och där kunde man också snacka om kö. Jag hade två tior i handen och stack emellan och lade dem i handen på en snubbe där vid kassan. Funderade förstås över det här också. Om det har med skattebestämmelser att göra. Att även jordgubbsköp ska registreras och moms och inkomstskattas. Såg igår att de börjat sälja vid vägarna och kan inte tänka mig att de har kassaapparater där. Gubbarna var ganska goda iallafall, men jag börjar nog tröttna lite smått. Nu får det vara till midsommar.

Åkte hem ganska direkt efter mina ärenden för skulle ringa ett viktigt samtal innan fyra. Helt otroligt så satt jag i kö igen. Telefonkö. "Det är ett samtal före. Tack för att du väntar".  Var tjugonde sekund upprepades det ( jag räknade). Alltså ett samtal, då bör det inte dröja så länge, tänker nog de flesta. Även jag. Efter en kvart tänkte jag...vad faan.  Ringde upp från mobilen utan att lägga på samtalet som jag ringde från min fasta telefon. Samma sak. Ett samtal före. Satte på högtalargrejset och lade ifrån mig telefon för att göra lite annat samtidigt. Rensade jordgubbarna, vattnade blommor, kollade mailen. Efter 50 minuter var det samma, inget hände. Då lade jag på och ringde upp växeln igen för att påpeka att de nog gått på kafferast. De var himla gulliga. Jag skulle bara ha några speciella dokument skickade till mig, så tjejen i växeln tog mina uppgifter och lovade framföra min önskan till personen det gällde. Nu är det bara att hoppas att det blir så och att det ligger i postfacket i veckan. 

Kvar att göra idag är att fixa naglarna och kolla runt bland fotosidor för ev ideer till morgondagens fotande. Lite tv, Nittileaks bla. Sista avsnittet. Sedan sova så jag orkar upp imorgon. Tror att jag tar med lite frukost till oasen för att äta efter det tidiga besöket. Tidig uppgång även på onsdag. Men den dagen ägnas åt lite annorlunda och roliga saker. Samma sak kan det, fick jag vetskap om idag, även bli nästa onsdag. Men med andra personer/person. Ja, ombyte förnöjer.

5 kommentarer:

spinglover sa...

......skulle gärna vilja äta upp jordgubbarna....även om jodgubbar är det bästa jag vet.....är skålen genomskinlig?

spinglover sa...

..förlåt.... ska vara "inte är"

Svenne sa...

Har du jordgubbarna där?
Då kommer jag säkert att bli dig kär!

Gretas Svammel sa...

Jag vet inte..spinglover...om skålen är genomskinlig när den är tom.

Gretas Svammel sa...

Inte blir man kär...Svenne...av några jordgubbar *ler*