söndag, juni 12, 2011

DJUNGELBUSS och ANNAT HELGSTYRANDE

Snart dags att träda in i en ny vecka. På ett sätt är det väl bra att tiden inte står still, men jag tror att med stigande ålder så rullar tiden snabbare och snabbare. Snart är det midsommar och sedan...ja då vänder skiten. Det skulle ju vara väldigt förnämligt om det liksom bara saktade ner lite, typ att det blev två dagar extra varje vecka under vår-sommar och tidiga hösten. Det kunde man då ta igen under senhöst och vinter, så att det då blev två dagar mindre i veckan.

Ja, fantisera kan man ju göra. Det viktiga är väl att man tar vara på dagen som är...om man nu känner för det just den dagen som är. Jag tycker iallafall att det var fredag alldeles precis nyss och nu är det helt plötsligt söndagkväll. Bilden i inledningen är från dagen idag. Jag står där jag kanhända kommer att bo vad det lider. Jag kände inte igen personen som bodde där nu, vilket jag var lite osäker på om jag skulle göra, eftersom jag tyckte att jag kände igen hans röst i telefon. Men lite märkligt var det ändå. Kanske ganska mycket märkligt. Jag pratade med äldsta ungen nu ikväll, som sa...hur ofta händer det? Ja, svaret är att det aldrig har hänt. Att jag helt spontant träffat på en person med exakt samma intressen, tankesätt och "flummiga" ideologier som jag själv. Inte bara när det gäller en grej, utan allt. För varje rum så kom min kommentar..-Jaha du sysslar också med det. Från målning till currylinjer och allt däremellan. 

Jag funderade inte så mycket, utan gick in och tackade ja nu ikväll. Trots att det är ett lite för litet vardagsrum och lite annat jag velat haft annorlunda. Känslan att jag får just den här är också väldigt stark. Det som kan sabotera är fasta inkomsten, som jag ju inte har. Men jag vågar skriva här och nu att lägenheten är min. Usch vad hemskt. Tänk om jag har fel *ler*. Och hyrorna. Hur ska det gå? Det löser sig.

Bussen dit var ju också speciell ha,ha. Välkommen i det gröna eller något sådant stod det på golvet. Det var som en djungel med konstgjorda växter och tygdjur. Jag tror, men vet inte, att det handlade om biogasbussarna. Annorlunda och trevligt i vilket fall.

Innan jag gick iväg till bussen i förmiddags kom ett sms. " Är det okej om jag kommer ikväll? Min spontana 08-unge hade fått akut hemlängtan. Ungarna får ju komma precis när de vill och är alltid välkomna, men vi enades om nu ikväll att det nog mest handlade om "flykt". Så ingen avkomma dyker upp nu ikväll.  Det hade lugnat ner sig. 

Min lista har jag betat av så gott jag kunnat. I eftermiddags, efter lägenhetstitten har jag sökt ett jobb, skrivit brev till kronofogden om royaltyn och skickat kopia till Vulkan. Det kan bli ett jäkla liv, men vad sjutton. Jag har betat av vartenda mail både i hobbyn och privat. Som det ser ut nu verkar nästa vecka bli helt okej. Klippa naglarna måste jag göra också, som är så himla tråkigt. Men jag kan vänta till imorgon med det, om jag vill. Tänkte se filmen på fyran kl.21.00. Borde äta, men knaprar på saltgurka som jag köpte i fredags. Lite sugen på en vegetarisk hamburgare, men känns lite för jobbigt att styra med det.

Gårdagen försvann också i en rasande fart. Trots att jag klev upp ganska skapligt. Intog frukost i soffan med papper och penna, författandes ett brev. Först tänkte jag strunta i att bry mig, men då jag anser att jag har rätt och andra tänker fel så måste jag ändå förklara mig. Ansåg jag. Vi tolkar ju olika och det mesta är som ett spel på lotteri. Har jag otur så tolkar den. Har jag tur så tolkar en annan. 

Så när jag fått till det på bästa sätt, satte jag faktiskt på datorn, trots att det var lördag och skrev rent och skrev ut. Skrev även ut dokument som bekräftade det jag just skrivit och drog några kopior. Det kändes så himla skönt att få det här ur världen, eller ur skallen rättare sagt. Fortsatte sedan av bara farten att städa skrivbordet. Gud så tomt det är där nu *ler*. 

Innan jag snörde på mig skorna för en timmes stavgång, så ringde jag de avkommor som inte själva hör av sig så ofta. Mycket och långt prat och insikt att jag kommer att vara nervös för en av dem och dennes kärlek under midsommarhelgen. Men förhoppningsvis kommer de att ha skitkul och komma hem helskinnade. Klockan hann nästan bli halv sex innan jag kom ut. Tog ett kort när jag kommit hem och ska svepa sista skvätten av Celsiusen. De här burkarna är snart slut och några nya tänker jag inte införskaffa.

Det var inget speciellt på tv, så jag duschade länge och slängde sedan in sötpotatis, squarsh och vitlök i ugnen. Strödde över persilja och gräslök när det var klart och åt med cremefresh med vitlök och gräslök. Hade inte så mycket cremefresh kvar, men det räckte. Gött var det. Åt det samtidigt som jag zappade mellan tvkanalerna. Hamnade vid en film som jag sett för länge sedan, men i brist på annat fick det duga att vila ögonen på. I säng före halv tolv...kors i taket...men läste till nästan halv två. Det är faktiskt svårt att sluta läsa i den här "Bluffen"boken. 

Ska försöka komma upp skapligt även i morgon och bege mig ner till stan. Tisdag blir också tidig uppgång. En kund sedan begynnelsen ville komma efter sitt åtagande på eftermiddagen. Det gick inte eftersom jag redan bokat in en ny där. I fredags kom frågan om han då inte kunde få komma innan åtagandet. Därav det tidiga uppgåendet. Ganska lång tid emellan blir det, men jag ska försöka att inte glömma kameran då. Den här första besökande, gamla kända kunden, har figurerat på en del av mina bilder ibland. Så vem vet, vad som händer och sker. 

Nu ska jag riva lite i kyl och frys, tvätta bort sminket, stänga fönster och balkongdörr för börjar frysa lite smått och sedan är det nog dags för filmen.        

5 kommentarer:

Gunnar sa...

Tiden flyr, jeg synes ikke det er lenge siden vi snakket om den harde vinteren som var over oss, ha ha..

Men nå er det straks tid for tv, Irene Huss: Guldkalven ;)

Gunnar sa...

Jeg har en artikkel fra Sveits. Den er snart 1 år gammel, men kan jo være interessant likevel.

Folk som bor i området ved Red Light District i Zurich har hatt problemer med sextrafikk i sine private områder. Og politiet løser dette ved å sette opp forskjellige vegger, slik at sexarbeidere og kunder kan gjøre sitt uten å forstyrre andre mennesker. Tyskland og Nederland har også slike vegger enkelte steder.

Som Zurich-politiet sier: "Vi kan ikke bli kvitt prostitusjon, vi må lære hvordan man kan kontrollere det".

Veldig annereledes enn i Sverige og Norge, her er det kun forbud som gjelder.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1307436/Switzerland-considers-installing-drive-sex-boxes-allow-prostitutes-work-discretion.html#ixzz1P8JWySQO

Gretas Svammel sa...

Irene Huss är bra..Gunnar.
Nu vet jag inte om väggar är så bra ha,ha. Men jag förstår resonemanget.

Prostitution försvinner aldrig. Det går liksom inte att tro att man ska få en nolltolerans, som vissa tror.

Det går inte bort med förbud, utan som du skriver att polisen i Zurich säger...ha kontroll, uppsikt, hjälpa och stödja de som behöver.

Svenne sa...

Barnen kommer och går, och sätter sina spår! Efter det så fäller jag ofta en tår, hoppas du förstår?

Gretas Svammel sa...

Men..Svenne... vilken poet du blivit *ler*. Jo då, jag förstår.