tisdag, maj 31, 2011

SVENSKA GUBBAR

Syns det att det står svenska jordgubbar? Köpta vid ett stånd på torget idag. 55 kr/l. Riktigt goda var de också. De kommer väl ner i normalpris lagom tills jag har ätit mig trött på gubbar. Jag brukar göra det efter några veckor. Men än är vi bara i början på säsongen och än är det superdupergott.

Halv tolv i natt pep det till i mobilen från dagens inbokade kund. Han skulle kolla mailen skrev han. Jag passade då på att förklara läget enkelt med ett nytt sms. Troligtvis gick han och lade sig, för inte förrän i morse vid halv sju pep det till igen. Jag hade satt klockan rätt tidigt ifall det hade funkat att tidigarelägga tiden. Nu meddelade han att han inte kunde komma tidigare, så vi får hitta en ny tid framöver. Jag förstår att han blev besviken och jag känner mig smått taskig. Jag kan ju inte skylla på någon egentligen, mer än handläggaren på AF som inte skriver rätt datum till veckodagen. Men jag borde ju ha kollat bättre. Lite synd är det. Han behöver mig och jag behöver pengarna just nu. 

Men nu lägger jag både gårdagen och snart dagen bakom mig. Vilket väder vi begåvats med idag. Rena högsommarvärmen. Snudd på kvalmigt. Det var inte bara jag som led i bussen. Folk satt och viftade med Metro och Extra Extra. Svetten rann och det var stundtals svårt att andas. Två små fönster var öppna någon centimeter. Det förslog inte ett dugg. På vägen hem satt jag och höll en spansk psykisk funktionshindrad kille i handen. Inte hela tiden, men ett bra tag. Han hade en ledsagare med sig som översatte lite. Men jag försökte gissa mig till vad han menade. Det spelade liksom ingen roll vilket språk han pratade *ler*, det var svårt att förstå ändå. Men det var en glad skit. Nyss fyllda arton berättade han. 

Tog ett kort för att visa hur jag såg ut när jag berikade staden med ett besök ha,ha. Mötet på AF gick friktionsfritt. Har ju en ny handledare som var jättetrevlig. Nästa år kommer jag i FAS 3. Bara att hoppas att min situation är ändrad då så jag inte behöver komma dit. Jag frågade om de inte skulle lägga ner det, men fick bara ett svävande svar att det visste hon inget om. 

Spankulerade sedan lite på stan. Köpte ny mascara och förnyade Lottot bla. Och inhandlade jordgubbar ej att förglömma. Det fläktade ju en hel del vilket var skönt, så jag drog mig nästan för att sätta mig på bussen igen. Här hemma var det riktigt svalt. Så svalt man kan räkna med när det är nästan 30 grader varmt ute. Jag hoppas det är samma väder i helgen så jag kan åka och ta årets primiärbad. Av det jag sett på nätet nu så bådar det gott för det. Vore ju kul också för alla som jobbar eftersom nog flera är lediga på fredag och måndag är röd dag.  

Gjorde i ordning nästan alla gubbarna, efter att ha bytt till lättare kläder och blandade med lite glass och tog med till datorn. Så gott, så gott. Har några kvar på ett fat på diskbänken som jag äter av varje gång jag gör mig ärende till köket. Har suttit nu och letat jobb och lägenhet. Såg att det kommit in en lägenhet igen i det området jag inte fick sist. Den här är bara trehundra mindre i hyra än den jag har nu, men ett rum mindre. Vilket jag ska ha. Diskmaskin, tvättmaskin, balkong i väster och nya tapeter i alla rum. Men jag vet inte längre. Jag har fått för mig att det inte är meningen att jag ska bo där ute på landet, eftersom jag fått avslag på de andra jag sökt. Jag får fundera. Jag vill ju här ifrån, men det blir lite bökigt att ta sig till stan och att ta sig till ettan. 

Nu ska jag kliva i gympaskorna och ta en promenad upp till skogen. Tar en titt på mailen först, så det inte har ändrat sig inför morgondagen. Lugn morgon och förmiddag och ett besök senare på eftermiddagen är planeringen då.    

4 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Den svenska gubbarna ser goda ut! Troligen värda 55kr. Den svenska gumman ser också läcker ut! /HE

Gretas Svammel sa...

Tack för det...Hans-E..

Svenne sa...

Svenska "gubbar" är väl bäst i alla fall?
Kram

Gretas Svammel sa...

Absolut... Svenne...*ler*