torsdag, maj 05, 2011

SKRIVARDAG

Vilken tråkig dag. Att skriva om. Så här jag suttit mest hela dagen. Var uppe ur sängen med en massa föresatser redan vid sju. Herregud. Ja, en föresats var förstås att skriva. Kände att det var skarpt läge att ta plats vid köksbordet och klicka upp dokumentet med det pågående projektet. Så medan jag åt min tidiga frukost så läste jag igenom det jag skrivit tidigare. Sedan skrev jag och skrev och skrev.

I det här skriver jag det mesta nytt, men varvar då och då med något gammalt alster. Tanken att ta en paus och ta en promenad blev bara en tanke. Jag tog en paus och tog en Findus Mozarellapaj istället. Godare kan man äta, men knappast enklare. Sedan började det röra till sig i skallen så jag stängde igen skrivdatorn och styrde med lite annat. Det var på vippen att jag lagt mig i soffan och blundat nu, men satte mig här istället för att få mail och bloggande avklarat.

Eftersom jag inget hört från personen som ville komma i veckan, men inte kunde idag och som jag då förslog fredag förmiddag till, så räknar jag med en ledig dag även imorgon. Jag väntar några timmar till, men sedan ställer jag in mig på sovmorgon. Han har haft gott om tid att svara, vilket han borde gjort om det varit intressant. Däremot funderar jag som bäst på om jag ska överboka nästa vecka. En ny intressent som väntar på svar och vill komma på måndag. Jag har inte bestämt mig ännu.

På lördag är det Pridefestival i grannstaden. Det var en hel del som lät intressant, så jag funderar på att ta en sväng dit. Om det inte regnar eller snöar. Men det ska det väl inte göra om man får tro väderfolket.

Jag känner mig för ovanlighetens skull tom på tankar nu ikväll. Kanske i och för sig inte är så konstigt efter allt skrivande tidigare. Det kan resultera i det där korta, behändiga inlägget som jag ofta tänker att jag ska skriva *ler*. Tycker ändå att ni ska ha en länk om en viktig sak. Om EU-s förslag att införa centralt internetfilter i Europa. Christian Engström skriver om det i Dagens Arena. Ett citat från artikeln får avsluta dagens svammel.

"Om man öppnar dörren för censur, då vet man aldrig var det slutar. Det finns gott om medlemsstater som inte tycker om information om till exempel abort, homosexualitet, alternativ drogpolitik och vissa religiösa ämnen. För den som känner till hur EU fungerar är det uppenbart att dessa länder kommer att försöka få in sådant under webbcensurens paraply. Ändamålsglidning är snarare regel än undantag."

4 kommentarer:

Svenne sa...

Att skriva är inte lätt, men ibland går det som en plätt ;-)

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Ny bok på gång?

Censur är hemskt. Det borde ha varit förbi i Europa efter Sovjet och Öst Europsa kollapsen 1989-91

Gretas Svammel sa...

Precis så är det...Svenne..

Gretas Svammel sa...

Andra delen av två...Hans-E...få se om något förlag är intresserad.

Håller med dig om censur.