onsdag, maj 04, 2011

GRÅRUGGIG DAG MED LITE LÄNKAR

En grå och ruggig dag idag. Därför får texten bli grå och därför får ett par ruggiga män pryda inlägget. Jag går omkring och småfryser och så är jag jättetrött utan att fatta varför och så går jag hela tiden och småäter. Det sista kan ju bero på att jag inte orkade fixa något när jag kom hem i eftermiddags. Tog en skål fil med ingefära och pepparkakor medan jag ringde några samtal. 

Att Putin besökt Sverige har naturligtvis inte undgått mig, men ingen av herrarna ovan intresserar mig så därför har jag inte brytt mig att läsa något om det. Men igår såg jag på Nyhetsbyrån, där Louise är med ibland. Igår var hon med.  Det är direkt efter Hemlös, så jag brukar sitta kvar och slötitta på programmen efter, i väntan på Plura kl.22.00. Igår väntade jag förjäves, det kom ingen Plura, bara fotboll. 

Hur som helst så tog de upp besöket och då speciellt när de hade presskonferens. Tydligen var det uppgjort innan vilka som skulle få ställa frågor, två från varje land. Svt och TT plus två ryska medier. Ändå viftar en annan reporter och ville ställa en fråga, varpå Reinfeldts presschef ryter till med ett ilsket nej. Putin kontrar snabbt...- Se där, det är demokrati, säger han. När presskonferensen är slut så vänder sig Putin till reportern och säger - Ställ din fråga så ska jag svara på den.

Man kan ju se det som en rolig grej, men jag vet inte om det är så roligt. Putin blir inte mer demokratisk i mina ögon bara för det här. Däremot förstärker det min syn på vårt lands ledare. Kanske har han mer gemensamt med diktaturländers ledare än med demokratiländers. Jag googlade i förmiddags innan jag gick iväg, för att se om jag hittade något om det. Aftonblaskan  hade en artikel och det är därifrån bilden kommer.

Med tanke på gårdagens rubrik, så finns det tydligen en sajt där man betalar för att dejta  "Whats your price". Jag kikade in på Poliometern igår och hittade ett blogginlägg om just det. Han länkar till både sajten och en artikel i AB för er som vill läsa mer. Ägaren till sajten avfärdar liknelsen med prostitution. Så klart han gör, men vad är skillnaden?

Hos samma bloggare såg jag nu när jag skulle länka, att han på sitt twitter eller vad det är, nämner att kvällens Uppdrag Granskning ska handla om Fas3. Man borde kanske se det, eller så ser jag reprisen. Det beror på vad jag styr med. Det blev inget besök inbokat imorgon, så kommer jag igång med något så kan jag hålla på hela natten om jag vill. Ifall tröttheten försvinner vill säga. Vad det gäller Fas3 så tror jag att det snart är ett minne blott. Jag hoppas jag tror rätt. Sedan hoppas jag att även sjukförsäkringsreglerna blir mer humana vad det lider. Försäkringskassan har ju fått kritik av inspektionen för socialförsäkringen och det kan vara ett steg på vägen kanhända.

Jag var inne och läste Jasmines sista inlägg nu förut, där hon fått en " tokig" kommentar ifall hon skulle hjälpa sina barn att bli prostituerade. Den kommentaren svarar hon alldeles lysande på. Ibland undrar jag om de som ser med avsky på sexsäljande verkligen är så fördomsfulla som de utger sig för, eller om de bara gör sig dumma. Det lär jag aldrig få något svar på, men undra kan jag göra ändå.   

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Tja.. mennesket er et vesen med mange fordommer mot det man selv ikke liker. Og ofte er det også ondsinnet mye av det som sies om sexselgere og sexkjøpere.

Gretas Svammel sa...

Jag tror som du...Gunnar...plus att det som speglar ens inre ( fast man inte vill erkänna det eller är medveten om det) är det man protesterat högst och mest mot.