söndag, maj 08, 2011

PÅ VÄG UT I SOLEN

Bild från igår sen eftermiddag. Nu sitter jag och jag väntar på att det ska bli lagom att lägga sig tillrätta på en filt i solen. Det är lite tidigt ännu, solen är bara runt elva, klockan alltså tolv. Hade vi varit förbi midsommar så hade det varit okej. Det är nästan en hel vetenskap när jag ska sola ha,ha. Nej vars, så illa är det inte. Jag satt på balkongen mellan fyra och kvart över fem igår och till min förvåning så tog solen mer än jag trodde.

Först hade jag en liten svag tanke att cykla till badet. Men dels kanske det är för kallt  i vattnet för att bada och då kan jag lika gärna sola hemma och dels for jag runt lite igår så jag känner mest för att bara göra ingenting idag. Coelhoboken är äntligen utläst och förpassad till bokhyllan och inte gav den någon klimax eller insikt eller någonting egentligen. Den sämsta Coelho jag läst och då har jag läst alla som är översatta. Det kan bero på att hela boken gick ut på att en hämndlysten person skulle ge igen och gjorde det genom att ta livet av för honom helt okända. Bara negativt från första till sista sidan och inte alls likt Coelho.

Idag ska jag ta med mig ut Ann Söderlunds " Men vi knullar ju ändå inte". Den enda olästa som är tunn och smidig. De andra olästa är mer tegelstensaktiga. Nu lär jag nog inte öppna den överhuvudtaget, eftersom jag sällan gör det när jag solar. Men ändå drar jag ofta med en bok iallafall. Man vet ju aldrig. Bok, sprayflaska så att jag kan svalka mig om det blir för hett, vatten att dricka, en frukt, några kex eller pepparkakor i en ask + några mandlar, mp3 och så filt och kudde är vad jag brukar dra med mig. När jag som idag planerar att ligga några timmar. Risken är att jag ligger för länge så att jag inte bör sola alls i morgon. Det ska ju bli lika fint i morgon sägs det.

Jag bokade in den okända personen som befann sig här just och bara som imorgon. Tyckte att jag skulle vara lite snäll där eftersom dagen ändå var tom och även ska vara tom, enligt mig. Men så fort han bekräftat och fått adress mm, så kom ett mail att han plötsligt inte kunde. Kan ju tillägga att han var ivrig och skickade ytterligare mail innan jag hann svara på det första. Man kan ju spekulera så mycket man vill. Att han bara ville ha adressen och varför då isåfall?  Eller att han ville testa hur lätt det var att få en tid. Hur som helst ser det då ut att bli en bra och lagom vecka om det håller planeringen. Jag har garderat med en extra utifall. Blir det inget utifall, så desto bättre. Jag ska inte kolla några mail förrän ikväll eftersom jag ändå inte tänker ta tid med att svara nu.

Det blev inget Pride igår. Det blev lite annat istället. Fick besked i fredagskväll att jag blivit erbjuden en lägenhet och eftersom de skulle ha svar i veckan så hade jag bara igår, idag eller måndagkväll att kolla på den. Den ligger i ungefär samma område som den andra jag ville ha men inte fick. Det är inte säkert jag får den här heller, för de ger ju inte erbjudandet bara till en enda person. Jag ringde iallafall direkt till nuvarande hyresgäst och för honom passade det bäst som igår.

Så jag krånglade mig ut dit med landsortsbuss och karta. Lite lätt bökigt och omständigt. Funderade därför sedan över hur smart det är att eventuellt flytta ut på landet, när jag liksom redan tycker det är omständigt. Men kom fram till att jag måste ta mig ur bekvämlighetsbubblan för att överhuvudtaget kunna ta några nya steg. Annars kommer jag att stå och stampa på samma ställe tills jag dör. Pratade med en bekant för ett tag sedan, inte om lägenhet men om hur lätt det är att fastna. Jag som större delen av mitt liv bott på landet och mer ociviliserat än det här området jag besökte och som alltid pendlat till jobbet. Både med buss, bil och tåg. Jag har ju liksom vanan inne. Ändå är jag osäker vad jag egentligen vill. Mer än att komma härifrån och det innebär ju då automatiskt att promenadavståndet till oasen tex försvinner och närheten till affärer. Istället får jag lugnet, vattnet och naturen. Och 700 mindre i hyra, som kommer att ätas upp av resekostnader.

Men jag gör mig inga större förhoppningar. Med min ekonomiska situation lär jag väl inte vara den som de tar i första hand. Själva lägenheten var okej, nya tapeter behövs förstås. Mindre vardagsrum än vad jag har nu, så vart jag i såfall skulle göra av mina bokhyllor vet i sjutton. Mycket finare kök än vad jag har nu, men väldigt smalt badrum. Fler garderober vilket är ett stort plus och balkong i väster. Jag har bestämt att tacka ja iallafall, så får det bli som det blir.

Nu drar ju klockan iväg så alldeles och jag måste ut i solen. Harikorts verts och lök med vitlök när jag kom hem vid halv fyra. Sedan balkongen för att suga i mig det sista av solen den dagen.

En längre stavpromenad mellan halv sex och halv sju. Vad gott det luktar ute på kvällarna nu och då tänker jag inte på all grilldoft. Hann precis hem så dök en bekant upp helt apropå, som bara ville vänta in tiden innan det var dags att hämta barnet. Det händer ibland och jag vet ju själv hur det var när man hade familj och körde runt på sina ungar. Jag har ju sällan något hemma att bjuda på. Mer än kaffe förstås...och pepparkakor. Men igår hittade jag en isig, halvfull påse med hallon i frysen, som jag värmde i micron. Smakade inte alls dumt ihop med lite vanilj lättglass.

Nu måste jag ut i solen, utan kamera idag.  Inte omöjligt jag svamlar lite mer fram ikväll. Det märks.  

3 kommentarer:

Svenne sa...

Jag längtar tillbaka till landsbygden där jag är uppvuxen, i varje fall nu när sommaren är i antågande.
Sen när det blir vinter, då vill jag helst bo i stan där jag nu har mitt boende.
Lite kluvet men man kan ju inte få allt här i livet ;-)

Gretas Svammel sa...

Nää...Svenne...man kan ju inte få allt tyvärr. Så det gäller att välja det minst besvärliga..kanske. Eller det mest harmoniska *ler*.

Benny sa...

Hej Greta,man ska passa på att njuta nu dom här månader som är nu,med sol o promenader,fina bilder,Kram Benny