tisdag, april 19, 2011

TRÖTT och TOM

Bild från igår. Sparade den med flit för att ha något till dagens inlägg. Kom hem strax efter fyra i eftermiddags. Tänkte först passa på att ta en längre promenad innan jag bänkade mig vid datorn. Är ju fint väder även idag. Men satte mig och bläddrade igenom tv-tidningen som kom idag och kände då hur trött jag var. Riktigt trött, både i kroppen och i bemärkelsen sömnig. Började frysa också, så byltade på mig både tröja, byxor och typ raggsockor. Har annars bara haft klänning på mig idag.

Jag känner mig fortfarande småfrusen, men det beror nog på tröttheten. Jag hoppas så iallafall. Vaknade av klockalarmet imorse och hann nog inte få mina timmars sömn inatt som jag normalt behöver. En annan trolig orsak är att jag gav så mycket av min energi till eftermiddagens besök, så att jag är helt tom och urlakad nu. Var ju tur att förmiddagens massagebesökare fyllde på mitt energiföråd efter det att jag masserat honom. 

Lämnade in cykeln på hemvägen och det är otroligt så servicevänliga så kallade ickesvenskar är. Bilmeken var likadan. Inga problem, inga problem. Även den jag köpte den andra cykeln av, om ni minns.. ni som hängt här lika länge som jag. De är så gulliga och jag blir så glad att jag bara vill krama om dem. Vilket jag alltså inte gör. Jag är ju svensk. 

Det är nog ventilen, sa jag idag när jag traskade in med cykeln och det är ingen brådska. Jag ska kolla, vänta, vänta, svarar han.  Han lämnar alltså allt han har för händer och skruvar bort ventilen. Ja, ja, den måste bytas, det fixar jag. Det fixar jag idag. 
- Ja men det är ingen panik, säger jag. Jag har en cykel till. 
- Jag fixar det här, fortsätter han glatt. Men däcket är nästan genomskinligt. Det borde egentligen också bytas. 
-Gör du det så blir jag jätteglad, säger jag.
- Det fixar jag. Det fixar jag. Det gör jag idag. 

Nu ville jag inte vänta, utan hämtar den imorgon på väg till ettan och det vanliga jobbet, för han hinner stänga innan jag är klar med det. Då har jag iallafall en cykel i påsk, ifall jag vill cykla iväg någonstans. Åka och bada kanske är för tidigt ha,ha. 

Men just nu vill jag inget annat än slänga mig i soffan, vira in mig en filt och se hur många sidor jag hinner läsa innan ögonen åker igen. Ingen klocka som väcker mig imorgon.


Tog en bild på maten jag svängde ihop och tog med mig när jag satte mig här. Hade tre små potatisar kvar efter soppkoket, som jag rev och blandade med en äggvita och en liten, liten skvätt grädde plus salt. För lite salt blev det märkte jag. Hällde smeten i stekpanna och gräddade på båda sidor. Lingon och grädde till. Det ser nog godare ut än det var, fast det var rätt gott ändå. Men mer salt och kanske riven ost i, då.     

6 kommentarer:

Gunnar sa...

Jeg ønsker deg en fin påske! :)

Gunnar sa...

En lenke også;)

Prostitusjonen i Oslos hovedgate har eksplodert den siste tiden:

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/frp-karl-johan-er-blitt-en-horegate-3470805.html

Benny sa...

Såg gott ut,jag kan inte sova ,vaknade halv 2 nu på onsdag morgon,kl 4.45 skulle min mobil väcka mig,ska försöka sova några timmar till,annars orkar jag inte jobba till kl 3,fin bild på dig vid trädet,kram BENNY

Gretas Svammel sa...

Tack...Gunnar...vi är väl inte förvånade varken du eller jag *ler* att inte de prostituerade försvann.

Glad påsk till dig också.

Gretas Svammel sa...

Jag tror du fixar dagens jobb...Benny...sedan sover du gott inatt istället.

Benny sa...

Hej igen greta jag kom hem efter kl 4 från jobbet,o det gick bra att jobba,så nu är det städat o klart till helgen,fick beröm av chefen,må så gott rara Greta,kram