onsdag, april 20, 2011

DÖMA UTAN BEVIS och LITE ANNAT

Få se hur långt jag hinner. Jag har målat mig, men ska ta en snabbdusch också innan jag går iväg. Måste gå lite tidigare eftersom jag ska hämta cykeln på vägen till ettan och det vanliga jobbet. Behöver även tid till förberedelser. Det kan bli hur som helst idag faktiskt och det är lite spännande. Jag har tre olika alternativ som jag bestämt mig för och vad det blir beror på hur läget är och vad som kommer till mig just då och där.

Vårvärme, men inget solväder och det är bra. Då kan jag ägna mig åt det jag ska utan att dras åt flera håll. Dessutom är det bra för min hud att vila efter måndagens solexploatering. Jag har gjort lite halvplaneringar inför den kommande ledigheten. Är ju inte i samma behov detta veckoslut som jag var förra utav retrat och lugn och ro. Torsdag, lördag och måndag hoppas jag på solväder så jag kan ligga ute på en filt. Fredag funderar jag på att cykla iväg någonstans där jag kan fota ifred. Åt det håll som min kompis bor. Skulle ringt men det är svårt det där med telefon *ler*. Och skulle jag föreslå fredag till henne så skulle jag ha kravet på mig att vara tvungen att åka. Så jag tänker åka förbi som av en slump. Om det är väder förstås. Det är en bra bit att cykla, över två mil dit och lika långt hem.

På söndag tvättar jag och så pratade jag med barn igår kväll, som eventuellt tänkt komma en sväng då. Det tycker jag verkligen de ska. Det ena barnet har en ledig dag på hela helgen och det är på söndag. Förberedde dem på att jag inte köpt några påskägg i år. Men så slog det mig senare, att kommer böckerna som det är sagt på torsdag, så får de ju ändå något. Den store ungen får sin när jag åker upp till huvudstaden i maj. Det blir ju riktigt bra tajmat det här till slut.

Dagens bild har jag lånat från Corren. Artikeln den visades ihop med var inget att läsa, handlade om bollibompasex bla. Men bilden var lite mysig, tyckte jag.

Läste igår att Hovrättens dom ( efter att ha blivit friade i Tingsrätten) mot bla Hedman står fast, då Högsta domstolen inte vill ta upp den till prövning. Är inte det här väldigt märkligt? Att döma någon mot dennes nekande och utan bevis? Är det inte höjden av maktmissbruk att köra över medborgare och döma utifrån att man borde ha förstått? Som vi vet från tidigare utdrag i frågan så borde han ha förstått vad det handlade om med tanke på klädsel och brytning. Cyniskt så det förslår. Jag tror också att han inte bara förstod, utan visste vad det handlade om. Men det spelar ingen roll. I vårt rättsväsende heter det att alla ska gå fria tills motsatsen kan bevisas och så är inte fallet här. 

Lika märkligt är polisens agerande att få tag på sexköpare genom att lyssna genom väggen. Bara för att de hörde stön så blev det bevis för att mannen köpt sex?? Det kunde ju lika gärna ha varit bollibompasex med en älskare *ler*.  Varför erkänner man sådant här? Rädsla för att bli uthängd, rädsla för att det ska bli domstolssak. Visst, men hur stor är sannolikheten i just det här fallet? Jag tycker mer det liknar provokation från polisens sida. Sedan kan man ju undra varför polisen har span på en som det verkar oberoende eskort. Har man tid med sådant när det fattas resurser till mycket allvarligare brott? 

Det börjar bli dags att dra sig mot badrummet. Det gick snabbt att skriva idag. Om jag orkar när jag kommer hem ikväll, ska jag ta en cykeltur och sedan stanna vid grusvägen här i närheten och köra lite intervall. Ska helghandla på hemvägen också. Såg att det fanns färskpotatis sist. Inte svensk, men ändå. Blev sugen på sill som är länge sedan jag åt och gräslök. Senapssill.

Avslutar med en norsk länk. Karl Johan, Oslos paradgata är tydligen full av prostituerade.Vem är förvånad? Trodde de verkligen på riktigt att ett förbud för att köpa av dessa, skulle göra att de gick upp i rök? Jag upprepar återigen... man måste gå till kärnan av ett problem för att kunna lösa det. 

Nu dusch. Utan massagestrålar. Vet inte vad jag ska ha på mig idag. När det är så här i början av försommaren, så vill jag ha allt jag har i garderoben av sommarkläder. Klänning igår, så blir kanske halvlånga shorts och ett linne idag. Eller jeanskjolen. Eller de knäkorta jeansen. Eller en tunn längre kjol. Eller något annat. Jag är nog inte ensam om detta I- problem *ler*.    

10 kommentarer:

Benny sa...

Mysig bild,såg den i dagens corre när jag kom till jobbet halv 6.Ska ta en kopp nypon te,o skorpor nu,lova mig att du är rädd om dig,Kram Benny

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Dom är mot Hedman är politisk grundad. Hemskt att en man kan bli dömd utan bevis. Fin mysig bild på par i härligt samlag. /HE

Svenne sa...

Gillar bilden eftersom den är självupplevd. Sen att det kokade över på spisen samtidigt tyckte jag inte var så allvarligt i det sammanhanget :-)

Gunnar sa...

En artikkel i dag også:

– "Forbudet mot sexkjøp fungerer ikke og loven må fjernes, sier Andre Oktay Dahl i Høyre."

http://www.t-a.no/ntb/innenriks/article159677.ece

Gretas Svammel sa...

Jag är alltid rädd om mig...Benny

Gretas Svammel sa...

Jag det är lite märkligt..Hans-E

Gretas Svammel sa...

Nää ... Svenne...vad spelar det för roll omm det kokar över. Det fixade väl du efteråt *ler*.

Gretas Svammel sa...

Det är ju bra...Gunnar...att de kan inse sitt misstag. Det skulle aldrig en svensk politiker göra.

Gunnar sa...

Ja, men den sosialistiske/sosialdemokratiske regjeringen inser ikke dette. De påstår at sexkjøpsloven fungerer utmerket, og at ikke like mange kjøper sex i forhold til tidligere.

Hvordan de kan påstå noe slik, det er for meg meget vanskelig å forstå.

Gretas Svammel sa...

Det förstår inte jag heller...Gunnar...men vissa vägrar se verkligheten. Speciellt om den visar något annant än det man vill se.